Csillagainkban a hiba (2014) 547

The Fault in Our Stars
125' · amerikai · dráma, romantikus 12

2 díj · 0 jelölés

A kamasz Hazel és Gus sok mindenben hasonlítanak egymásra, és még többen különböznek a kortársaiktól. A két tinédzser ugyanis a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkedik meg egymással. A lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett… [tovább]

angol · magyar

Képek 48

Szereposztás

Shailene WoodleyHazel Grace Lancaster
Ansel ElgortAugustus Waters
Nat WolffIsaac
Willem DafoePeter Van Houten
Laura DernMrs. Lancaster
Sam TrammellMr. Lancaster
Lotte VerbeekLidewij Vliegenthart
Mike BirbigliaPatrick
Emily PeacheyMonica
Ana Dela CruzDr. Maria

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 191

Várólistára tette 145


Kiemelt értékelések

Theana

Szavakkal nem tudom eléggé kifejezni, számomra mit jelent ez a film. Annak idején sokszor megnyugtatott, sokszor motivált, és valahogy át tudtam/át tudom érezni, noha egyáltalán nem vagyok ilyen helyzetben. Sokkal jobban megszerettem a belőle készült filmet, mint a könyvet; volt néhány dolog, ami nem tetszett a könyvben, de a filmből kihagyták. De ettől függetlenül szerintem John Green egy remek író, és egy nagyon intelligens embernek tartom.

Én mindenképp eredeti hanggal ajánlanám, mert Hazel szinkronja itt-ott nem fejezi ki azokat az érzelmeket, mint Shailene hangja az eredetiben (pl. a film legelején). (Amúgy Hazel szinkronja a magyarban olyan, mint valami nyávogó kislányé, ami eléggé irritáló tudott lenni.)
A színészválogatás szerintem tökéletes, és véleményem szerint a színészek is el tudták sajátítani a könyvbeli karakterek jellemét. A történet is remekül fel lett építve, összefüggött, kapott egyfajta keretet is.

Igazából az egyetlen problémám a magyarban van. A „Hát jó.” beletörődést jelent. Ma is úgy használjuk, hogy ha valamibe végül beleegyezünk, beadjuk a derekunkat, akkor mondjuk, hogy hát jó. De. Az „Okay” pedig, olyan, mint a rendben, egyetértek, szerintem is, stb. Ezért szerintem nagyon hülyén hangzott, mikor a film legvégén spoiler „Hát jó”-val. Valamint nem egy helyen más a magyar szinkron hangsúlya, mint a színészeké. (Pl. Hazel ironikus megszólalása a kórházban a dokival inkább örömtelivé sikerült.)

7 hozzászólás
Charityy 

Másodszorra is imádtam. Gyönyörű történet a tinédzserek küzdéséről a rák ellen. Hihetetlen az erő, ami bennük van és az a könnyedség, a vidámság, ami belőlük áramlik.
A karakterek jól lettek megformálva és a hozzájuk választott színészek is jók voltak.
Azok a metaforák, a sok rejtett kép is tetszett.
És sikerült nem elrontani a könyv élményét. Ez egy hatalmas pozitívum, hiszen manapság egyre rosszabbak a könyvekből készült filmek.

bettibujdoso

A NAGYBETŰS ÚJRANÉZŐS FILM. Imádom. Fantasztikus. Egy olyan könyvadaptáció, ami tényleg átadja a hangulatát a könyvnek. A színészek is fantasztikusak voltak, Ansel Elgort, anyám, de helyes vagy!, a színek, beállítások, imádom. A sztorit meg szerintem nem kell említenem. Könyvben is imádtam és filmben is. Kedvenc. Jót bőgtem rajta. :)

Fancsee

Akárhányszor nézem, olvasok belőle idézetet, látok belőle képet, vagy csak szimplán rágondolok, azonnal elfog az a bizonyos keserédes érzés. El nem tudom mondani, hogy mennyire sírtam már a könyvön, hát még a filmen.
Shailene Woodley és Ansel Elgort. Tökéletes páros.:) John Green. Nagyszerű író, tökéletes könyv és film. Minden 'oké' .:)

David_Lakner 

Ízléstelen, nyálas giccstenger. Viszont tömegekkel hitette el, hogy jóval több ennél. Ezért a bűnéért mínusz még egy csillag.

1 hozzászólás
mandu

Rengetegszer láttam, de sosem tetszett. Túlértékelt kliséhalmaz.
De most k*rvára jól esett. Muszáj volt kisírnom magam Jonghyun miatt.
Ez a film szomorú, de nem bőgős, most viszont levegőt is alig kapok.
Jól esett minden érzelmet kiadnom magamból – két napon belül már harmadszorra.

3 hozzászólás
Tamás

A filmben kicsit hollywoodi cukormázasabb, mint a könyvben, de szerencsére a sztori értéke nem csorbul ezáltal. És azt is eltalálták, mennyire legyen visszataszító Gus éjjel a kocsiban, aggódtam, hogy a tinilányok kedvéért csak kicsit lesz maszatos fejecskéje :D Könyvben találkoztam vele először, nekem úgy az igazi már, de tisztességes adaptáció.

Xwoman 

Hát jó… Imádtam.
Szerettem a könyvet olvasni és a filmet is. Ahogyan két betegséggel küzdő ember sorsa összefonódik és támogatják egymást.
Sajnálom, hogy a végén nem happy enddel végződik. Hazel és Gus karaktere nagyon tetszett. Megmutatják, hogy az akarat és az összetartás mire képes!

Masni 

Annyira gyönyörű ez a történet. ❤
Sokszor megnéztem már, és meg is fogom. Reménnyel tölt el Hazel és Gus törzénete. A végét, mint mindíg, most is végigsírtam. :')

Belle_Maundrell

A molyok tudhatják, hogy imádom a könyvet, szóval nem kis elvárásokkal csüccsentem be a moziba. Túlzás nélkül mondom, hogy ez az egyik leginkább könyvhű film, amit valaha láttam, az utóbbi idő adaptációit pedig magasan veri ebből a szempontból.
Hálát adok az univerzumnak, amiért a moziban is feliratosan ment, és idén is úgy néztük újra, mert a szinkron egyszerűen fájdalom.
Először is nagyölelés a rendezőnek meg a forgatókönyvírónak, amiért így ragaszkodtak az alapanyaghoz. Aztán meg a színészeknek, mert szerintem mindenki fantasztikusat alakított. Oké, nyilván nem ilyenre képzeltem a szereplőket, de ez csak a szokásos rinya, és közben el tudtam vonatkoztatni tőle, még ha az előzetesek alapján nem is győztek meg teljesen. Egy rossz szavam sem lehet, mert egy tökéletes Hazelt és Augustust láttam, akiket nagyon szerettem volna megszeretgetni. Igen, még mindig ölelésfétisem van.
Isaac is nagyon jó volt és a könyvvel ellentétben Hazel apukáját is szerettem, aranyos volt. Van Houtent pontosan ilyenre képzeltem, mintha csak az én kis agyamból pattant volna ki, Lidewij haja meg annyira szuper vörös, hogy el szeretném lopni
A film első fele nagyon humoros, így vizuálisan még jobban átjöttek a poénok. A második fele meg… hüpp. Mint tudjuk, én nem bőgök, de azért lehangolt, ahogy kell.
Szinte minden fontos jelenet benne volt, egy ideig hiányoltam a hintás részt, de ezt visszavonom, miután láttam a bővített változatot, a sok szó szerinti idézetnek meg mindig örülök. Az is kimondottan tetszett, ahogy az sms-es részeket megoldották, olyan aranyos így. Amszterdam meg… mennyei manyi, én is szívesen kirándulnék ott, annyira imádnivalóak azok a színes házak, és akkor egy füst alatt megnézhetném Petronella Oortmann babaházát is.
Szóval szeressük, biztos megnézem még párszor, persze szigorúan felirattal. Nagyon oké ez a film.


Népszerű idézetek

Theana

Augustus: Hazel Grace, nem árt, amíg nem szívjuk. Nem gyújtok rá [a cigire]. Ez egy metafora. A fogaid közé rakod a halált hozó cuccot, de nem adsz rá esélyt, hogy megöljön. Metafora.

Theana

Augustus: Én a hullámvasúton csak felfele megyek.

Theana

„Mr. Van Houten!

I'm a good person, but a shity writer. You're a shity person, but a good writer…"

Theana

Augustus: I'm on a roller coaster that only goes up.

Theana

Hazel Grace Lancaster: A szakirodalom is írja, meg a neten is fent van, hogy a depresszió a rák velejárója. A depresszió nem a rák velejárója. Hanem a haldoklásé.

Theana

The world wasn't made for us, we were made for the world.

Theana

Némelyik végtelenség egyszerűen nagyobb, mint a többi végtelenség.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján