Csillagainkban a hiba (2014) 670

The Fault in Our Stars
125' · amerikai · dráma, romantikus 12 !

2 díj · 0 jelölés

A kamasz Hazel és Gus sok mindenben hasonlítanak egymásra, és még többen különböznek a kortársaiktól. A két tinédzser ugyanis a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkedik meg egymással. A lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett… [tovább]

angol · magyar

Képek 49

Szereposztás

Shailene WoodleyHazel Grace Lancaster
Ansel ElgortAugustus Waters
Nat WolffIsaac
Willem DafoePeter Van Houten
Laura DernMrs. Lancaster
Sam TrammellMr. Lancaster
Lotte VerbeekLidewij Vliegenthart
Mike BirbigliaPatrick
Emily PeacheyMonica
Ana Dela CruzDr. Maria

További szereplők

Kedvencelte 222

Várólistára tette 178


Kiemelt értékelések

Theana 

Szavakkal nem tudom eléggé kifejezni, számomra mit jelent ez a film. Annak idején sokszor megnyugtatott, sokszor motivált, és valahogy át tudtam/át tudom érezni, noha soha nem voltam ilyen helyzetben. Sokkal jobban megszerettem a belőle készült filmet, mint a könyvet; volt néhány dolog, ami nem tetszett a könyvben, de a filmből kihagyták. De ettől függetlenül szerintem John Green egy remek író, és egy nagyon intelligens embernek tartom.

Én mindenképp eredeti hanggal ajánlanám, mert Hazel szinkronja itt-ott nem fejezi ki azokat az érzelmeket, mint Shailene hangja az eredetiben (pl. a film legelején). (Amúgy Hazel szinkronja a magyarban olyan, mint valami nyávogó kislányé, ami eléggé irritáló tudott lenni.)
A színészválogatás szerintem tökéletes, és véleményem szerint a színészek is el tudták sajátítani a könyvbeli karakterek jellemét. A történet is remekül fel lett építve, összefüggött, kapott egyfajta keretet is.

Igazából az egyetlen problémám a magyarban van. A „Hát jó.” beletörődést jelent. Ma is úgy használjuk, hogy ha valamibe végül beleegyezünk, beadjuk a derekunkat, akkor mondjuk, hogy hát jó. De. Az „Okay” pedig, olyan, mint a rendben, egyetértek, szerintem is, stb. Ezért szerintem nagyon hülyén hangzott, mikor a film legvégén spoiler „Hát jó”-val. Valamint nem egy helyen más a magyar szinkron hangsúlya, mint a színészeké. (Pl. Hazel ironikus megszólalása a kórházban a dokival inkább örömtelivé sikerült.)

7 hozzászólás
Charityy 

Másodszorra is imádtam. Gyönyörű történet a tinédzserek küzdéséről a rák ellen. Hihetetlen az erő, ami bennük van és az a könnyedség, a vidámság, ami belőlük áramlik.
A karakterek jól lettek megformálva és a hozzájuk választott színészek is jók voltak.
Azok a metaforák, a sok rejtett kép is tetszett.
És sikerült nem elrontani a könyv élményét. Ez egy hatalmas pozitívum, hiszen manapság egyre rosszabbak a könyvekből készült filmek.

Nihilchan 

A könyv sem nagy kedvencem, mert John Greent nem nagyon tudja bevenni a gyomrom, de a film engem kikészített. Egyrészt Shailene Woodley nálam körülbelül semmilyen szerepben nem működik, másrészt annyira giccses, hatásvadász az egész, hogy néha úgy éreztem, felfordul tőle a gyomrom. Nem tudom, én alapból nem szeretem a betegség+szerelem kombinációjú tinifilmeket, de ez most még az életkedvem is elvette. Értem, hogy miért szeretik sokan, de szerintem bőven túlértékelt.

bettibujdoso

A NAGYBETŰS ÚJRANÉZŐS FILM. Imádom. Fantasztikus. Egy olyan könyvadaptáció, ami tényleg átadja a hangulatát a könyvnek. A színészek is fantasztikusak voltak, Ansel Elgort, anyám, de helyes vagy!, a színek, beállítások, imádom. A sztorit meg szerintem nem kell említenem. Könyvben is imádtam és filmben is. Kedvenc. Jót bőgtem rajta. :)

David_Lakner 

Ízléstelen, nyálas giccstenger. Viszont tömegekkel hitette el, hogy jóval több ennél. Ezért a bűnéért mínusz még egy csillag.

1 hozzászólás
Echo 

Még mindig azon gondolkodom miért néztem meg ezt a filmet. Nem volt rossz de nagyon nem az én ízlésem. Utálom az olyan filmeket amik valamilyen betegségről szólnak. Ez a film elvette az èletkedvem.
Azért voltak benne jó jelenetek. Willem Dafoe karakterèn jót nevettem.

Fancsee

Akárhányszor nézem, olvasok belőle idézetet, látok belőle képet, vagy csak szimplán rágondolok, azonnal elfog az a bizonyos keserédes érzés. El nem tudom mondani, hogy mennyire sírtam már a könyvön, hát még a filmen.
Shailene Woodley és Ansel Elgort. Tökéletes páros.:) John Green. Nagyszerű író, tökéletes könyv és film. Minden 'oké' .:)

mandu 

Rengetegszer láttam, de sosem tetszett. Túlértékelt kliséhalmaz.
De most k*rvára jól esett. Muszáj volt kisírnom magam Jonghyun miatt.
Ez a film szomorú, de nem bőgős, most viszont levegőt is alig kapok.
Jól esett minden érzelmet kiadnom magamból – két napon belül már harmadszorra.

3 hozzászólás
Cendrillon0002

Nagyon károsnak tartom mind a filmet, mind a könyvet, különösen úgy, hogy több rákbeteg is volt a családban.
Miért is? 1.) Romantizálja az állapotot. Oké, hogy néha rosszul vannak a szereplők, de ettől ez még nem lesz hiteles, ha valaki arra kíváncsi, hogy egy tini hogy visel egy ilyen végstádiumú betegséget, keressen rá Sofia Gall vlogjára, neki ugyanúgy oszteoszarkómája volt, mint Gusnak, hihetetlen életkedve volt és nagyon éretten állt hozzá a betegsége gyógyíthatatlanságához, most 19 éves lenne, vagy irodalomban még az Amíg élek is hitelesebb. Egyrészt, azt nem értem, hogy Hazel ha ennyire haldoklik, hogy járhat még iskolába. 2.) Taszít az egész. A szereplők teljes mértékben azonosulnak a betegségükkel, mintha a személyiségjegyükké válna a betegség. Ez szintén nagyon káros és teljesen irreális. Ugyanúgy, ahogy a terápiás csoportban találkozik a fő szerelmes párunk. Ha valaki beteg, akkor inkább elfelejtené, a rákprémium meg folyamatos ismétlődéssel csak idegesítő volt. Személyes rész: az anyai nagymamámat nemrég vitte el a myeloma multiplex, amire a dokija azt mondta, hogy felesleges a kemoterápia, mert úgyis belehal 5 éven belül. Élete végéig home office-ban dolgozott, még akkor is, amikor már szövődményei voltak és a 0-hoz közelített a védekező képessége (ami plazmasejtek daganatánál sajnos előfordul és tényleg nehezen is kezelhető ez a típus). Nem érzem azt, hogy hiteles lenne, nem érzem azt, hogy a szerző tudna arról, mi zajlik egy beteg ember fejében. Sima YA, amiben betegek a szereplők, és az a gáz, hogy klisé lett ezután a betegkamaszos könyvekből.
Nem fogom se újranézni, se újraolvasni.

Masni 

Annyira gyönyörű ez a történet. ❤
Sokszor megnéztem már, és meg is fogom. Reménnyel tölt el Hazel és Gus törzénete. A végét, mint mindíg, most is végigsírtam. :')


Népszerű idézetek

Theana 

Augustus: Hazel Grace, nem árt, amíg nem szívjuk. Nem gyújtok rá [a cigire]. Ez egy metafora. A fogaid közé rakod a halált hozó cuccot, de nem adsz rá esélyt, hogy megöljön. Metafora.

Theana 

Augustus: Én a hullámvasúton csak felfele megyek.

Theana 

„Mr. Van Houten!

I'm a good person, but a shity writer. You're a shity person, but a good writer…"

Theana 

Hazel Grace Lancaster: A szakirodalom is írja, meg a neten is fent van, hogy a depresszió a rák velejárója. A depresszió nem a rák velejárója. Hanem a haldoklásé.

Theana 

The world wasn't made for us, we were made for the world.

Theana 

Augustus: I'm on a roller coaster that only goes up.

Theana 

Némelyik végtelenség egyszerűen nagyobb, mint a többi végtelenség.

woolfe

Ez a baj a fájdalommal. Megköveteli, hogy érezzék.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján