Csillagainkban a hiba (2014) 594

The Fault in Our Stars
125' · amerikai · dráma, romantikus 12

2 díj · 0 jelölés

A kamasz Hazel és Gus sok mindenben hasonlítanak egymásra, és még többen különböznek a kortársaiktól. A két tinédzser ugyanis a súlyos rákbetegek önsegítő csoportjában ismerkedik meg egymással. A lány elválaszthatatlan társa egy vontatható kis oxigénpalack, a srácnak pedig már amputálni kellett… [tovább]

angol · magyar

Képek 49

Szereposztás

Shailene WoodleyHazel Grace Lancaster
Ansel ElgortAugustus Waters
Nat WolffIsaac
Willem DafoePeter Van Houten
Laura DernMrs. Lancaster
Sam TrammellMr. Lancaster
Lotte VerbeekLidewij Vliegenthart
Mike BirbigliaPatrick
Emily PeacheyMonica
Ana Dela CruzDr. Maria

További szereplők

Kedvencelte 209

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

Theana 

Szavakkal nem tudom eléggé kifejezni, számomra mit jelent ez a film. Annak idején sokszor megnyugtatott, sokszor motivált, és valahogy át tudtam/át tudom érezni, noha egyáltalán nem vagyok ilyen helyzetben. Sokkal jobban megszerettem a belőle készült filmet, mint a könyvet; volt néhány dolog, ami nem tetszett a könyvben, de a filmből kihagyták. De ettől függetlenül szerintem John Green egy remek író, és egy nagyon intelligens embernek tartom.

Én mindenképp eredeti hanggal ajánlanám, mert Hazel szinkronja itt-ott nem fejezi ki azokat az érzelmeket, mint Shailene hangja az eredetiben (pl. a film legelején). (Amúgy Hazel szinkronja a magyarban olyan, mint valami nyávogó kislányé, ami eléggé irritáló tudott lenni.)
A színészválogatás szerintem tökéletes, és véleményem szerint a színészek is el tudták sajátítani a könyvbeli karakterek jellemét. A történet is remekül fel lett építve, összefüggött, kapott egyfajta keretet is.

Igazából az egyetlen problémám a magyarban van. A „Hát jó.” beletörődést jelent. Ma is úgy használjuk, hogy ha valamibe végül beleegyezünk, beadjuk a derekunkat, akkor mondjuk, hogy hát jó. De. Az „Okay” pedig, olyan, mint a rendben, egyetértek, szerintem is, stb. Ezért szerintem nagyon hülyén hangzott, mikor a film legvégén spoiler „Hát jó”-val. Valamint nem egy helyen más a magyar szinkron hangsúlya, mint a színészeké. (Pl. Hazel ironikus megszólalása a kórházban a dokival inkább örömtelivé sikerült.)

7 hozzászólás
Charityy 

Másodszorra is imádtam. Gyönyörű történet a tinédzserek küzdéséről a rák ellen. Hihetetlen az erő, ami bennük van és az a könnyedség, a vidámság, ami belőlük áramlik.
A karakterek jól lettek megformálva és a hozzájuk választott színészek is jók voltak.
Azok a metaforák, a sok rejtett kép is tetszett.
És sikerült nem elrontani a könyv élményét. Ez egy hatalmas pozitívum, hiszen manapság egyre rosszabbak a könyvekből készült filmek.

bettibujdoso 

A NAGYBETŰS ÚJRANÉZŐS FILM. Imádom. Fantasztikus. Egy olyan könyvadaptáció, ami tényleg átadja a hangulatát a könyvnek. A színészek is fantasztikusak voltak, Ansel Elgort, anyám, de helyes vagy!, a színek, beállítások, imádom. A sztorit meg szerintem nem kell említenem. Könyvben is imádtam és filmben is. Kedvenc. Jót bőgtem rajta. :)

David_Lakner 

Ízléstelen, nyálas giccstenger. Viszont tömegekkel hitette el, hogy jóval több ennél. Ezért a bűnéért mínusz még egy csillag.

1 hozzászólás
Fancsee

Akárhányszor nézem, olvasok belőle idézetet, látok belőle képet, vagy csak szimplán rágondolok, azonnal elfog az a bizonyos keserédes érzés. El nem tudom mondani, hogy mennyire sírtam már a könyvön, hát még a filmen.
Shailene Woodley és Ansel Elgort. Tökéletes páros.:) John Green. Nagyszerű író, tökéletes könyv és film. Minden 'oké' .:)

mandu 

Rengetegszer láttam, de sosem tetszett. Túlértékelt kliséhalmaz.
De most k*rvára jól esett. Muszáj volt kisírnom magam Jonghyun miatt.
Ez a film szomorú, de nem bőgős, most viszont levegőt is alig kapok.
Jól esett minden érzelmet kiadnom magamból – két napon belül már harmadszorra.

3 hozzászólás
Masni 

Annyira gyönyörű ez a történet. ❤
Sokszor megnéztem már, és meg is fogom. Reménnyel tölt el Hazel és Gus törzénete. A végét, mint mindíg, most is végigsírtam. :')

Tamás 

A filmben kicsit hollywoodi cukormázasabb, mint a könyvben, de szerencsére a sztori értéke nem csorbul ezáltal. És azt is eltalálták, mennyire legyen visszataszító Gus éjjel a kocsiban, aggódtam, hogy a tinilányok kedvéért csak kicsit lesz maszatos fejecskéje :D Könyvben találkoztam vele először, nekem úgy az igazi már, de tisztességes adaptáció.

Xwoman 

Hát jó… Imádtam.
Szerettem a könyvet olvasni és a filmet is. Ahogyan két betegséggel küzdő ember sorsa összefonódik és támogatják egymást.
Sajnálom, hogy a végén nem happy enddel végződik. Hazel és Gus karaktere nagyon tetszett. Megmutatják, hogy az akarat és az összetartás mire képes!

ClaryTris

Már sokadszorra nézem, de ugyanúgy sírok és utána ugyanúgy imádom :)


Népszerű idézetek

Theana 

Augustus: Hazel Grace, nem árt, amíg nem szívjuk. Nem gyújtok rá [a cigire]. Ez egy metafora. A fogaid közé rakod a halált hozó cuccot, de nem adsz rá esélyt, hogy megöljön. Metafora.

Theana 

Augustus: Én a hullámvasúton csak felfele megyek.

Theana 

„Mr. Van Houten!

I'm a good person, but a shity writer. You're a shity person, but a good writer…"

Theana 

Augustus: I'm on a roller coaster that only goes up.

Theana 

Hazel Grace Lancaster: A szakirodalom is írja, meg a neten is fent van, hogy a depresszió a rák velejárója. A depresszió nem a rák velejárója. Hanem a haldoklásé.

Theana 

The world wasn't made for us, we were made for the world.

Theana 

Némelyik végtelenség egyszerűen nagyobb, mint a többi végtelenség.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján