Két lépés távolság (2019) 220

Five Feet Apart
116' · amerikai · dráma, romantikus 12

Stella Grant (Haley Lu Richardson) minden ízében 17 éves… Összenőtt a laptopjával, és imádja a legjobb barátait. De a legtöbb tinédzserrel szemben ideje java részét egy kórházban tölti, mivel cisztás fibrózisa van. Az élete csupa sablon, szabály és önkontroll. Ezt a fegyelmet kell próbára… [tovább]

angol
angol
angol · magyar
magyar
magyar

Képek 16

Szereposztás

Cole SprouseWill
Haley Lu RichardsonStella
Claire ForlaniMeredith
Parminder NagraDr. Noor Hamid
Moises AriasPoe
Kimberley Hebert GregoryBarb nővér
Gary WeeksTom
Ariana GuerraHope Gomez
Cynthia EvansErin
Cecilia LealCamila

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 81

Várólistára tette 245


Kiemelt értékelések

pvik13 

Annyira megindító és ahhh egyszerűen nehéz szavakba önteni. Annyi érzelmet tudott átadni. https://www.youtube.com/watch… …. <3

Szeszj

Jaj, ez a film. Olyan szép, megható, olyan igazságtalan, olyan érzelmes. Huu nehéz összeszedni a gondoltaimat. Annyira gyönyörű. Kicsit most összetörette a lelkem a film, na jó nem is kicsit. Annyira szomorú és fájdalmas. Meg persze csoda szép a szerelmük. Igazai és csodálatos szerelem. spoiler.
Valahogy gondoltam hogy ez lesz a vége, de akkor is nagyon megsiratott. Meg persze Poe spoiler.
A szereplők valami fantasztikusak voltak. Cole Sprouse eddig is hatalmas kedvenc volt de most már még jobban szeretem, annyira odaadó volt, mindet megtett Stelláért. Remek színész.
Sajnos nem tudok értelmesebb értékelést írni, nagyon a film hatása alatt vagyok. Egyszerűen csak annyi hogy Gyönyörű és Érzelmes film. ❤
Nem nagyon hiszem hogy megnézem még, mert lehet hogy nem bírnám ki, biztos hogy az első 5 perc után sírnák. De aztán kitudja. ❤
https://www.youtube.com/watch…

Nihilchan

Igazából tipikus, betegséges, romantikus tinisztori. Valamiért mostanában eléggé felkapott téma, gyakorlatilag garantált sikerrel; szerintem nincs olyan ember, akit ne hatna meg és ne készítene ki totálisan, ha beteg fiatalokról van szó, ehhez társul a szerelem, a remény pillanatai a reménytelenségben… Szóval tényleg úgy gondolom, hogy eléggé bevált recept. Éppen ezért nem ugrálok annyira az ilyen filmekért. De ennek mégis megvan a maga bája, méghozzá az, hogy szerethetőek a szereplők. Külön-külön kedvelhető mindenki, még a mellészereplők is, arról nem is szólva, mennyire aranyos Will és Stella együtt. Nem könnyű történet és kell hozzá a százas zsepi. Sok újat nem tud mutatni, de tényleg jók a karakterek.

ZitussKa

2019 egyik dobogós nagy kedvence. Ezek után szeretném a könyvet is a polcomon tudni és elolvasni.
Nézzétek!

barbymalik0112

Összetörtétek a szívemet, lelkemet, mindenemet. Elapadt a könnycsatornám.
Új kedvenc sírós filmem.

1 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Úristen régen bőgtem már ennyit. 120 percből szerintem 80-at könnyes szemmel néztem. Durva. De nagyon jó film lett. Szép. Bár a végére (majdnem??) sikerült megutálnom Stellát. spoiler

Ez Justin filmje volt? Nem is tudtam. Gratulálok neki!

bettibujdoso

Szögezzük le: COLE SPROUSE EGY ISTENCSÁSZÁR, TE JÓ ÉG, ROHADT JÓL NÉZ KI
*caps lock ki*
*beszéljünk a filmről*
Úgy néztem végig, hogy nekem az egyik kedves magyar tanár matek érettségi előtt elmesélte az egész filmet. Gondolom oldani akarta a feszültséget 3/4 8-kor, hát nem sikerült, mert kicsit felcsesztem magam, pedig annyira nem vagyok ki a spoilerektől, szóval nincs harag, tanárnő! :D
Úgyhogy én úgy néztem végig, hogy tudtam, hogy mi lesz a vége.
HÁT A LÓF***T TUDTAM.
Mindig azzal szoktam szórakoztatni magam (és ha van társaságom, akkor ő(ke)t), hogy kitalálom, mi fog történni. Ez úgy általában sikerül is, vagy a közelében járok. Szerintem 20 perc után mondtam azt, hogy spoiler. Ne aggódjatok azért, megsirattam rendesen, de nem lepődtem meg.
A lényeg, hogy én full nyugodtan ültem végig a filmet olyan szempontból, hogy hát én úgyis tudom a végét, és vártam, hogy vajon, hogy oldják meg.
Aztán amikor pár perc volt a filmből és már a spoiler, akkor fogtam fel, hogy rohadtul, de spoiler! spoiler
Az operatőri munkával nagyon meg vagyok elégedve, rettenetesen hangulatos lett a film, imádtam a képi minőségét!
A színészek pazarak voltak, Cole Sprouse hivatalosan is celebrity crush lett! :D (Továbbá mindenkinek egy ilyen odaadó fiút kérnék!!)
Szóval 10/10* mármint a film (is), és csak azért nem kedvencelem, mert oda csak az újranézős filmeket teszem, és ezt nem valószínű, hogy fogom, mert jobban bőgtem rajta, mint a Csillagainkban a hibán! :)

update: Megtudtam, hogy a könyv úgy végződik, hogy spoiler. Viszont akkor tényleg jól spoilerezte a tanárnő, csak mégis hogy találta ki?
De:
1. ez miért nincs benne?
2. az egyik trailer konkrétan azzal kezdődik, hogy találkoznak az utcán. akkor most mi van?
Nekem akkor is úgy esett le a filmből, hogy spoiler. Kész.

Flóra

Második nézésnél talán még jobban sírtam, habár már tudtam, hogy mi fog történni. Annyira szeretem ezt a filmet, hogy azt el sem tudom mondani. A színészek csodásak benne, egyszerűen minden csodás benne. Ismét rádöbbentem, hogy ez a valóságban is létezik és mekkora fájdalom lehet ez azoknak, akik tényleg szeretik egymást. Vagy csak abba belegondolni, hogy valaki mennyire beteg tud lenni és mekkora fájdalmakkal küzd nap, mint nap és ezt átgondolva már a saját problémáim szinte semmisnek tűnnek. Nyilván azoknak, akik egészségesek más problémák (a sajátjaik) a nagyok és eget rengetőek, mint annak, aki sajnos betegségekkel küzd. Bárcsak egy csettintéssel meg lehetne gyógyítani bárkit, bármi baja is legyen vagy akár ne is létezne ennyi betegség és fájdalom a világon. De sajnos, mindenhol vannak ilyenek és ezekkel sajna együtt kell élni. Biztos, hogy ezt a filmet még százszor végig fogom nézni és ugyanúgy végig is fogom sírni. Imádom, hogy ez a film mennyire jól átadja ennek a betegségnek a súlyosságát, fájdalmát, és ezzel felhívva más betegségekre is a figyelmet. Nagyon sajnálom, azokat, akiknek nem adatik meg a mondhatni „100 százalékos" egészség és annyira segítenék ezeken az embereken, ha tudnék. Befejezésképpen pedig még annyit, hogy érdemes megnézni és teljes szívemből ajánlom mindenkinek ezt a filmet.


Népszerű idézetek

Pandalin

Will: Hé Julie! És hogyha nem működik?
Julie: És hogyha igen?!

Nocharity 

Will: You love her.
Poe: Of course I do.
Will: Then why don't you do something about it?
Poe: Cause she's not a he.
Will: Oh…
Poe: Don't worry, I don't like white boys.

Kicsicsillag95 

Stella: Emberi érintés. Így teremtünk először kapcsolatot. Biztonság, nyugalom, kényelem. Ezt nyújtja egyetlen gyengéd ujj simogatása vagy az ajkak finom érintése az arcon. Összeköt amikor boldogok vagyunk. Erőt ad amikor félünk. Bizserget ha elönt a szenvedély. A szerelem. Szükségünk van a szerelmünk érintésére legalább annyira mint az oxigénre. Nem értettem mennyire fontos is az érintés. Az ő érintése. Csak amikor már késő volt.

Pandalin

Stella: Finom voltál mint egy légkalapács…
Will: Nincs időnk tapintatoskodni Stella, haldoklunk!

Nocharity 

Stella: Thank you.
Will: For what?
Stella: Saying something real.

Nocharity 

Stella: You broke up with him?
Poe: We could say…
Stella: He broke up with you?
Poe: It was mutual.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján