Minden, minden (2017) 249

Everything, Everything
96' · amerikai · dráma, romantikus 12

Mi lenne, ha nem léphetnél kapcsolatba a külvilággal? Sosem érezhetnéd a friss szellőt, az arcod nem fürödhetne a napfény melegében… és nem csókolhatnád meg a szomszéd fiút? A Minden, minden egy rendhagyó szerelmi történet Maddyről, az eszes, érdeklődő és élénk fantáziájú 18 éves lányról, aki… [tovább]

angol
magyar

Képek 16

Szereposztás

Amandla StenbergMaddy Whittier
Nick RobinsonOlly Bright
Anika Noni RoseDr. Whittier
Ana de la RegueraCarla
Taylor HicksonKara Bright
Sage BrocklebankAsztronauta
Danube HermosilloRosa
Dan PayneJoe
Fiona LoewiMae
Robert LawrensonMr. Waterman

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 25

Várólistára tette 208


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Cukorsokkot kapta.
Ez egy annyira édes film, hogy hihetetlen. Szétolvadtam, ahogy ez a srác nézett Maddyre.
A könyvet nem olvastam, de így is volt egy kevés hiányérzetem. Vagy csak annyira magával ragadott, hogy még több részletet kívántam.
Ennek is a vége meglepett. spoiler Egy biztos. Még tuti meg fogom nézni, hátha nem kell leállítanom 50x nézés közben, mert ez így elég darabos volt. Viszont így is pillanatok alatt bevonzott és megmelengette a szívem. :)

6 hozzászólás
Theana 

Huh. Nem tudom összeszedni a gondolataimat. A könyvet nem olvastam, így nincs viszonyítási alapom.

Nem érzem úgy, hogy adott volna nekem valamit (akármit) a film. Egy tök ari történet volt, de lehet, ha nem láttam volna, akkor sem veszítettem volna semmit. (De azért Nick Robinson miatt egy kicsit megszerettem. :) )

Lezáratlannak éreztem az anyukája és a közte levő kapcsolat miatt, amivel nem tudok mit kezdeni. Persze, vannak elképzeléseim, de az más. Tudni, mint gondolni.
És én megértem a szereplők motivációját, tényleg, de az, amit Maddy csinált az anyjával, azt nem. spoiler

Az első 30 perc igazából nagyon tetszett. Nem néztem az időt, tartalmas volt, tetszett, hogy Maddy végigvezet, bemutat dolgokat, „narrátoroskodik”, mintha csak egy videónaplót néztem volna. És őszintén szólva volt benne valami különös, amit nagyon megkedveltem. A képi világ nagyon érdekes, ez tetszett a legjobban a filmben, ez az spoiler. Jól átadta a 21. századi stílust a ruhákban, zenékben, beszédstílusban (bár itt megjegyezném, hogy sok helyen elég béna volt, de ezt a spoiler). És sokszor hiányoltam a részletességet. Tök érdekes koncepciója van a filmnek könyvnek, de a megvalósítást trehánynak érzem. Ha már belefogtak…

spoiler

spoiler

Olly pazarolta a papírt, mikor minden kérdést egy-egy papírra írt fel, és auch.

Sajnálom, de nekem ez nem jött át. :(

kiruu 

Ez az egész annyira cukicukicukicukicukicukicukicukicuki.
Nem olvastam a könyvet, amit nyilván rögtön pótolok is, de ezt a véleményt teljesen függetlenül a könyvtől mondom. Majd utána esetleg belejavítok itt-ott.
Biológia órára javasolnám a limfocitákról szóló kis oktató filmet. Fantasztikus és érthető.
Nick Robinson mosolya láttán szivárványszínűcsillámpónik kezdek repkedni a moziban. Szerelem első mosolygásra.
Imádtam a közeli képeket a szereplőkről (talán premier plánnak hívják szaknyelven). Annyira illett a filmhez!
Kuglóf.
Az űrhajós. Zseniális.
Az a mosooooooooly.
Ez egy csodálatos film egy gyönyörű virágról, ami kinyílik, lassan kivirágzik, és szerelembe esik. Meg a méhecske és a bibe stb.
Ez az a film, amin végig mosolyogni fogsz. Egyszerűen cuki, édes, aranyos, szeretni való, és ajjj Olly mosolyaaaa. Cuki szereplők, édes poénok.

Fontos: ne egy nagyon idióta, nagyképű és nagypofájú, ízléstelen kölyök mellett nézd a filmet, akinek a „F*szt” és hasonló hozzászólásai gyönyörűen illettek a sztoriba. Ja, se. Érzelmileg és agyilag nulla. A nyolcszáz lány lazán kinyírta volna a film végére, ha nem menekül el…

4 hozzászólás
dr_Eminens 

Ez a film sokkal horrorisztikusabb, mint azt nyíltan tudomásul venné. Legalább kicsit időzött volna el azon, milyen hatással van a lány lelkiállapotára, hogy soha nem hagyta el a házat, és összesen három emberrel érintkezett személyesen, vagy csak egy kicsit erősebben érzékeltette volna, milyen nagy dolog számára kilépni az utcára, ami elvileg az életébe is kerülhetett volna. Soha nem akarta korábban megtenni? Egészen addig kielégítette a kíváncsiságát az internet? Csak annyi kellett neki, hogy cuki félmosollyal ráintegessen egy srác az utcáról, és kész érte kockáztatni az életét? spoiler

Ez a betegség-téma annyira mellékesen volt kezelve, mintha csak egy másodlagos gondolat lett volna, mert a betegség most az új vámpír. (A srác amúgy lehetett volna vámpír, azok úgyis csak akkor jönnek be, ha behívják őket. Oké, jobb ez a Young Adult-sztori trend, amikor valami betegség fenyegeti a főszereplő csajt, és nem egy potenciálisan bántalmazó pasi. Helló, Edward Cullen.)

A chatbeszélgetések bemutatásának megoldása ötletes volt, aztán a film második felében egyre abba az irányba tolódott a film, hogy a trendi urban contemporary soundtrackre vágott videoklipekre hajazó jeleneteket nézzünk. (Egyébként voltak jó darabok: https://www.youtube.com/watch…) Eközben túl kevés a dráma. Nem söpörnek el az érzelmek.

Persze, korban nem annyira vagyok már célközönség, de mikor az Egy különc srác feljegyzéseit néztem, éreztem valamit. Amikor az Én, Earl és a csaj, aki meg fog halnit néztem, éreztem valamit. Egyik sem kedvenc, de nem hagyott hidegen. Itt csak annyit gondoltam, hogy szimpatikusak a fiatalok, meg van pár aranyos pillanat, ennyi. Ironikus módon ez egy egészen steril film.

9 hozzászólás
ScarlettBlair

Nekem sajnos nem nagyon tetszett. Akar jó is lehetett volna, mert egy érdekes sztori #bár szerintem teljesen kiszámítható, én biztos voltam benne, hogy ez lesz#. A színésznő magyon tetszett, szerintem szuperül alakított, plusz azért a hazát is elfogadnám otthonomként :D

1 hozzászólás
molly_ 

Egyszer meg lehet nézni, aranyos film, de felejthető, és nem különösebben izgalmas. A könyvhöz sem hozta meg most a kedvem.
Nem számítottam rá, hogy spoiler Nehéz elhinnem, hogy a lány, aki soha nem lépett ki a házból, és egész életében csak néhány emberrel találkozott személyesen, ilyen lazán viselkedik, amikor kilép a nagyvilágba. Könyörgöm, ez a csaj az egész addigi életét egy lakásban élte le. Az ilyesmi azért ennél jobban megviselné az embert, rengeteg lehetőség volt az alapötletben, de valahogy nem sikerült hitelesen megvalósítani. Mivel ez egy YA regény alapján készült, a célközönséget talán nem zavarja ez az aprócska hiba, de engem igen. :D
Maddy és Olly egyébként – nincs rá jobb szó – cukik voltak. Amikor ketten voltak, valahogy nem éreztem, hogy nagyon passzolnának és szikrázna a színészek közt a levegő, de külön-külön aranyosak voltak.

Pandalány 

Csodás lett. :) Hozta a könyv hangulatát (nálam ez a mérvadó az adaptációknál), szerettem a szereplőket, a helyszíneket, a gyönyörű óceánt ❤, de legjobban Olly & Maddy pillanatait (Ollyba én is belezúgtam picit). Annyira édesek voltak és viccesek és a végén, az az antikváriumos jelenet lett a kedvencem. :*
Friss a könyvélmény, hétfőn fejeztem be, és így szuper volt megnézni a filmet. :)
Szerintem a jelenlegi 82% nagyjából reális, még egy kicsit feljebb tornásznám 90%-ra.

Lili98 

Vártam már ezt a filmet, és végre sikerült megnézni barátnőimmel. A könyvet nem olvastam így nem tudom, hogy mennyire volt hiteles, de egyik barátnőm olvasta és elmondása szerint elég hiteles volt. Az mondjuk szuper.
Aranyos kis limonádé, helyenként nekem már egy pöppet túl csöpögős volt (komolyan azok a dialógusok néha a cringe határát súrolták).
Az űrhajós megoldás is nagyon tetszett, egyedivé tette a filmet.
Vicces volt, aranyos humora van, Ollynak eléggé jó a humora, de én nem ájultam el tőle, de nem is baj, volt bőven a teremben aki ezt megtette helyettem is. :D
Sajnos valahogy számítottam a végére, hogy ez lesz majd a „megoldás”, ami nekem nem igazán tetszett. Szerintem jobban is meglehetett volna ezt oldani, de hát ez van. Nekem nem tetszett a vége ennyi az egész, eléggé összecsapottnak éreztem,bár biztos, hogy létezik ilyen.
A képi világa nagyon szép, csodaszép helyeken jártak és így gyönyörű felvételekkel van tele a film!
A zenéje az külön piros pont, nagyon szuper soundtrackje van, alig várom, hogy meghallgassam!
Fontolgatom, hogy elolvasom a könyvet… :)
Összegezve ez egy aranyos kis nyári limonádé, kissé cukormázas, de hát néha ilyen is kell. A zenéje 10/10.
A film meg nálam 10/7-8.

Aikome 

Tegnap néztem meg az előzetesét, aztán anyunak is megmutattam, majd egymásra néztünk és nagy egyetértések közepette letöltöttük. xD Megdumáltuk, hogy külön nézzük, mert sírós és nem szokásunk együtt bőgni…
Hát én kész voltam az elejétől kezdve, a főszereplővel teljesen azonosulni tudtam, a srác egy tündérbogyó (ha valaki úgy fog valaha is rám mosolyogni, mint ő a csajra, akkor hozzámegyek xD) és az egész csak olyan „ahw” volt. <3 Azt már nem merem beismerni, hogy hányszor kellett leállítanom a fangörcsök miatt. (Annyit mondhatok, hogy volt, mikor másodpercenként fordult elő >< MIKOR MEGLÁTTÁK, HOGY EGY ÁGY VAN MUHAHAHA! Meg amikor meglátta Maddy-t a fürdőruhában *-*)
Röviden a mű: izgalmas, izgulós, könnyezős, szívszorító, fangörcsölős
Tetszett, nem is kicsit. De az érzelmeim teljesen mélyre süllyedtek, én meg kamudepis vagyok. Olyan szép Maddy és Olly szerelme TT Én is ilyet akarooooooook
https://youngentertainmentmag.com/wp-content/uploads/20…
Még így utóiratnak annyit, hogy az anyja spoiler És aki ilyeneken felb*ssza magát, az készüljön fel, mert én is kiakadtam – nem egyszer. Egyébként jó kis csavar, de na

Röfipingvin 

Nem volt ez rossz, sőt, egészen könyvhű is volt. Csak, ahogy a könyvnél is hiányoltam valamit, itt is. Szívesen vettem volna, ha bizonyos szálak még jobban ki vannak bontva, ha kicsit jobban belelátunk a dolgokba, ha jobban élettelivé válnak a karakterek. Ettől függetlenül a két főszereplő megtette, amit tudott, kihozta a maximumot a kicsit papírmasé karakterekből, és még mintha a kémia is működött volna köztük.
A célközönségét egyértelműen megfogja találni a film, egyszernézős, barátnős kikapcsolódásnak jó. De sajna semmi több.


Népszerű idézetek

kiruu 

Maddy: Más vagy, mint ahogy elképzeltelek.
Olly: Tudom. Szexibb, ugye?

NaNa_88 

Maddy: – When I talk to him, I feel like I'm outside.

Theana 

Maddy Whittier: A szerelem nem ölhet meg, anya.
Dr. Whittier: Ez nem igaz.

Theana 

Olly Bright: Próbállak nem szeretni, de… nemigen sikerül.

Theana 

Maddy Whittier: Hogy hiányozhat valami, ami sosem volt a tiéd? Vagy legalábbis nem emlékszel rá.

kiruu 

Olly: Áruld el milyen a szemed színe!
Maddy: Sötét barna. Majdnem fekete.
Olly: Gyönyörű vagy.

kiruu 

Nem értetek egymáshoz ugye?
Maddy: Nem.
Olly: Nem. Semmi tapi.

kiruu 

Engem az tett boldoggá, hogy veled voltam.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján