Vajon létezik szerelem első látásra? (2023) 141

Love at First Sight
90' · amerikai, egyesült királysági · dráma, romantikus !

Hadley és Oliver között egyre erősebb vonzalom ébred a New Yorkból Londonba tartó járaton, ám a vámon szétválnak – megtalálják-e egymást újra, számos nehézség ellenére?

angol · angol

Képek 2

Szereposztás

Ben HardyOliver
Haley Lu RichardsonHadley Sullivan
Jameela JamilNarrátor (hang)
Dexter FletcherVal
Rob DelaneyAndrew Sullivan
Sally PhillipsTessa Jones
Tom TaylorLuther Jones
Jessica RansomBridesmaid Bertie
Anastasia Zabarchuk
Andromeda GodfreyCate Sullivan

További szereplők

Vajon létezik szerelem első látásra? (2023)
Forgatókönyvíró
Operatőr

További stábtagok

Gyártó
ACE Entertainment

Streaming
Netflix

Kedvencelte 17

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

theodora 

A könyv elolvasása után néztem meg, örültem hogy a White Lotusban megkedvelt Haley Lu Richardson a főszereplő. Szerintem jól sikerült adaptáció – a londoni utazásunk előtt főleg megfogtak a helyszínek, de a hangulata is kedves emlék a könyvnek és a filmnek is.

bob_bab 

Nagyon aranyos és megható történet. Reméltem, hogy nem valami überbéna romcom, és nem kellett csalódnom. Plusz kedvelem a statisztikus megközelítést.

brena 

Könyvet imádtam, filmben annyira nem jött át a lényeg. Egyszer nézhető.

lakatoszoltan01 

Nekem, ez simán kilences. Már az elején egyértelmű, hogy ez egy boldog, kedves, szerelmes film, ami csakis azt akarja adni, ami: romantikus szórakozást. Nagyjából kitalálható a sztori, nincsenek csavarok, jó a történetmesélés, szerethetők a színészek és a karakterek. Plusz vannak pityergős és mosolygós részek is benne. Aki szereti a könnyed romkomokat, annak ez egy tökéletes darab.

Grétii05

Könnyű, aranyos, meghajtó és elgondolkodtató. Nem a legnagyobb műalkotás, de egy aranyos feel good film. Lehet pont jó pillanatomban kapott el és azért nem pobtozom le. Néha szükség van ilyen limonádé filmekre is. :)

K_A_Hikari

A könyvet nagyon szeretem, így kíváncsian vártam, milyen lesz az adaptáció belőle. Nos, nálam nem ugrotta meg a színvonalat.
Nem éreztem a kémiát a szereplők között, a kiszólogatós, szájbarágós narrációtól meg egyenesen falra másztam.
Számomra gyenge lett a végeredmény, inkább megyek, újraolvasom a regényt.

Tunderke666

Egy sírós filmet kerestem, hát megtaláltam. Szerintem aranyos volt, a színészek jól játszottak és pont annyira volt abszurd, mint amennyire vágyunk rá, hogy az életünk abszurd legyen.
Hadley és Oliver is a szívemhez nőtt.

Szerk.: Újranéztem, és másodjára jobb volt mint emlékeztem rá. Mostmár megadtam a 10 csillagot, megérdemli.

Újjászületett_Harcos

Ez a film meglepően jó volt. Nem voltak benne hatalmas csavarok, mégis volt benne valami, ami odaszegezett a képernyőhöz. Izgatottan vártam mi lesz, vajon megtalálják-e újra egymást, ha igen, hogyan, abban hány klisé lesz ellőve… Hát sehány. Persze mondhatnánk, hogy „túl sok a véletlen benne” (ha a véletlent egy nagyon kicsi valószínűségű eseménnyel definiáljuk), de szerintem meg éppen annyi van, amennyit maga az élet is elbír bizonyos esetekben. Nincsenek benne irreális fordulatok, egyszerűen a szereplők mennek, ahogyan a szívük vezérli őket. A sok arcközeli totálkép fokozza a feszültséget, az szereplőknek a történésekre adott reakciói és az érzelmeik megélése abszolút reális, ami emberközelivé hozza őket a nézőhöz. Fájdalom, düh, megbocsátás, gyász, elengedés. És a lehetőségek megragadása. Fantasztikus.
Egy előző értékelésemben írtam, hogy hiszek a sorsfordító találkozásokban. A filmben lévő is olyan, ami akár a való életben is megtörténhetne.
Többen írták, hogy a könyv jobb, ezért ma várólistára is tettem.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Hadley: I've always hated airports.
Oliver: Really? I love them.
Hadley: Why?
Oliver: I like how you're neither here nor there, you're just in no man's land.
Hadley: No, it sounds lovely. Just like purgatory.

Londonna 

– Szerintem gáz. És a legrosszabb, hogy holnap kiáll mindenki elé, és megfogadja majd ugyanazt, amit nemrég szegett meg. Én tudom, hogy az emberek lehetnek újra szerelmesek, de ha az érzések valódiak, miért kell ennyire bizonygatni?! Miért kell ekkora partit szervezni és mások orra alá dörgölni?! Az igaz szerelem nem erről szól. Arról szól, hogy találj valakit, aki fogja a kezedet egy életen át.
– És ennyi? Se esküvő, se házasság? Csak valaki fogja a kezedet?
– Valahogy így…

1 hozzászólás
Londonna 

– Ha én tudtam volna, hogy az anyád rákos lesz és meghal, amikor beleszerettem, tudod, mit tettem volna másként? Semmit a világon!

1 hozzászólás
Londonna 

– Tudod, te nagyon veszélyes vagy.
– Én?
– Igen. Túl őszinte lettem.

Londonna 

– […] sok mindenen mész keresztül, és úgy teszel, mintha nem zavarna.
– És mit mondjak? Talán mondjam azt, hogy teljesen kivagyok?!

1 hozzászólás
Bogesxd 

Tess: You only really know what kind of story yours is when you know the ending.


Hasonló filmek címkék alapján