Őrülten hiányzol (2011) 85

Like Crazy
90' · amerikai · dráma, romantikus 12

Az angol Anna az egyik amerikai egyetemen tanul. A brit egyetemista végzetesen beleszeret az osztálytársába, az amerikai Jacobba. Szerelme nem marad viszonzatlan, az első igazi szerelmet egyszerre izgalmas és mámorító szenvedélyként élik meg, amely megváltoztatja az életüket. Ám Anna és Jacob… [tovább]

Képek 17

Szereposztás

Felicity JonesAnna
Anton YelchinJacob
Jennifer LawrenceSam
Charlie BewleySimon
Alex KingstonJackie
Oliver MuirheadBernard
Finola HughesLiz
Julian StoneHarry hangja
Chris MessinaMike Appletree
Ben York JonesRoss

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 137


Kiemelt értékelések

Sydney 

Két ilyen tökkelütöttet, mint a főszereplők…. jajj!!
2013 nyarán láttam először ezt a filmet, amikor az akkor még nem férjem már lassan fél éve élt Németországban, tehát ez a film nekem ott és akkor nem is lehetett volna aktuálisabb, hiszen „ebben” éltem. Viszont pontosan emiatt volt kínszenvedés, nem azért mert annyira átéreztem a szereplők helyzetét… annyira nem, mert az enyém valós volt. Esküvőt szerveztem, állandóan dolgoztam, hazamentem az üres lakásba, ahol (szerencsére :D ) minden úgy volt, ahol reggel hagytam, tévéztem, olvastam, vártam, hogy csörögjön a telefon, vártam, hogy jöjjön haza, vagy én jöjjek ki, de amikor már együtt voltunk, akkor az a pár nap azzal telt, hogy azon járt az agyam, hogy mindjárt megy vagy én indulok. Életem egyik legnehezebb, ha nem a legnehezebb időszaka volt, de soha egyetlen percig nem fordult meg a fejemben, hogy arra az időszakra akkor mi most nem vagyunk együtt, és mindenki csinál amit akar. Emiatt bosszant a film, mert ha ez így működik, akkor ennek a két embernek nincs keresnivalója egymás mellett. Se veled, se nélküled, de akkor talán mégis legyen a nélküled. Külön-külön is lehet boldogtalannak lenni, és még mindig nagyobb az esély a boldogságra más oldalán, minthogy két ember teljesen kicsinálja a másikat (akár szó szerint, akár „csak” átvitt értelemben).

Theana 

Érdekes az operatőri munka, olyan, mintha egy vlogot néznék, a szereplők tudta nélkül, amit valaki összevágott. Azt akarta kifejezni, hogy ilyen az élet? Mert akkor fáj. A szép dolgok mindig olyan jónak tűnnek.

eNNBeus 

Nagyon nem voltak szimpatikusak, egyikőjük sem, amilyennek a sztori bemutatta őket. NEM ilyennek akarom látni a filmekben a szerelmet, két ember kapcsolatát akik távol vannak egymástól (nem mellékesen a saját helytelen buta döntéseik következményeként). Nem volt köztük kohézió, abban sem vagyok biztos hogy ha nincs ez az óriási „dráma” köztük megélték volna-e együtt a következő nyarat. Én összehoztam volna Simont és Samet és csá, és nem kib@szni velük, ráadásul Sam-mel kétszer is (hogy a pofája nem szakadt le Jacobnak basszus, kinyílik a bicska tőle a zsebemben), na bennük legalább volt élet. Eeeeeeeeeezt a szerencsétlenkedést már bocs. 3 csillag a szülőknek jár, bár baromira nem volt szimpatikus az apukának a megjegyzése a végén a telefonban hogy Jacob is boldog lesz a vízum miatt, miközben pontosan tudták hogy a lányuk együtt él egy pasival… Nekem ez nem volt egy szimpatikus romantikus film, két önző ember vergődése volt és ennyi.

LoneWolf 

Akik nem éreztek még hasonlót, azok valószínűleg 'nyáltengernek' titulálták, illetve tartják ezt a filmet azonban való igaz, hogy az ember eljuthat arra a pontra, vagy inkább megismerheti azt, aki után nincs tovább. Ha az élet, a bonyodalmak, esetleg bármi más szétszakít benneteket, nem találhatod meg ugyanazt az önfeledt boldogságot, mint mellette. Hiába leszel mással, teszed föl a kamu mosolyt, hogy neked jó így is, legbelül mindig hiányolni fogod az az életet, amit vele folytattál… Tetszett, hogy nem akartak mindenképp egy 2 órás filmet faragni belőle, továbbá a párbeszédek realisztikusan darabosak, nem pedig hosszú, bemagolt szövegek lettek. A művészies jelleg kissé zavart ugyan, s a 'lezárás' sem épp a legjobb, de nekem bejött. Mondjuk talán csak azért, mivel kissé húsba vág.

csokidani 

Ez egy rossz, idegesito film.
A leirassal ellentetben nem a szerelemrol szol. Ez a film az onzesrol, a figyelmetlenseg es felelosseg erzet teljes hianyarol szol. A ket foszereplo unszimpatikus, onzo viselkedese irritalo. Milyen szerelem mar az hogy amint nincsenek egyutt azonnal felremegy mindketto. Meg ha a masik szep kapcsolatban el massal vegre, akkor fogja es szetcseszi mert neki olyan kedve van. A film ket tragikus hose nem a ket sz@rhazi, hanem az ideiglenes parjaik akik igazan szerettek oket de ezek semmibe neztek oket es ide-oda dobaltak oket ha olyan kedvuk volt.
A ket foszereplo kozott nem szerelem volt hanem ket erzelmileg dilettans onzo ember egymasra talalasa. Ilyen szempontbol (es csak ilyen szempontbol) meg mukodik is a film: pont megerdemlik egymast.

Egyebkent mindettol eltekintve mint film se mukodik jol. Nincs kemia a szereplok kozott, sokszor nem tiszta az ido mulasa, melyseget meg veletlenul semsikerult belevinni es ha tenyleg az lett volna a rendezo celja ami a tartalomleirasban van akkor az is egy bazi nagy bukta.

Egyedul a szulok voltak szimpik es mukodokepesek.

Nem jo film.

Little_Monster 

Jó pillanatban talált meg, és sokat mondott a szerelemről és összetartozásról ez a film. A felét biztos csak beleképzeltem, de valahogy így képzelek el egy őszinte filmet a nagy szerelemről, távolságról, időről és kapcsolati nehézségekről.

Dexter79 

Maga a történet jó lett volna, de annyira fura volt a kivitelezés. Nekem a helyzet szomorúsága ellenére is sok volt benne a szenvedés, szerintem sokszor feleslegesen szenvedtek akkor is, amikor együtt voltak. Nem azoknak a pillanatoknak éltek, hanem azon rágódtak, hogy 1,5 vagy 10 nap/hét múlva el kell válniuk. Nem voltak képesek maradandóan élvezni az együtt töltött időt. Ez engem bosszantott, és kicsit untatott is.
A végét pedig nem tudom hova tenni…

Osli75 

Fura gondolataim vannak a filmmel kapcsolatban. Először arra gondoltam, hú, milyen rossz, egy távkapcsolat, szenvednek,nem lehetnek együtt… igaz, ők szúrták el spoiler
De aztán arra gondoltam, hogy Jacob nem is érzi ugyanazt, mint Anna. Hisz Angliában ugyanúgy végezhette volna a munkáját, nem hiszem, hogy annyira nehéz lett volna áttelepülni, ha annyira szereti őt. De hát ugye a történet szempontjából kellettek a „szerelmek” És itt fordult a kocka. Jacobnak lett fontosabb Anna, a vége felé szerintem már ő a szerelmesebb,spoiler
A vége is fura, nincs teljesen lezárva, végülis a nézőre bízza mi lesz eztán.

Zsófia 

A cím alapján valami sokkal romantikusabbat, meghatóbbat és cukibbat vártam. Volt néhány kedves jelenete, amit tényleg a maga hétköznapi természetességében adta vissza, milyen egy boldog kapcsolat, de a film többi része egy hatalmas szenvedés és önsanyargatás volt. Ez nehezen volt emészthető, mivel a szereplők saját maguknak generálták a problémát, amit mintha szándékosan nem akartak volna megoldani. Ha annyira mélységesen szerelmesek egymásba, szentül hiszem, hogy egy óceán nem jelenthet problémát, ráadásul a család is mellettük állt. Azt a bosszantó amerikai rendszert is simán meg lehetett volna kerülni, csak ők nem akarták igazán, ezért inkább sírtak és kiabáltak egymással.

Tamás 

Azzal tartott ébren a film, hogy néha teljesen elnémult, majd valaki hirtelen hangosan szólalt meg benne és ez felriasztott a félálomból. Nincs semmi konfliktus, úgyhogy csináltak azáltal, hogy a csaj egy igazi felelőtlen $@!#%, nem megy el a vízum miatt, aztán mikor emiatt meg kellene várnia a pasiját még félre is lép. Gyűlöltem őt, mint az egész filmet, aminek még a lezárása is elcseszett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján