A kijelölt túlélő (2016–2019) 29

Designated Survivor
60' · amerikai · dráma, sorozat, thriller 16
3 évad · 53 rész

Tom Kirkman-t, a kormányzat egyik alacsonyabb rangú tagját az Egyesült Államok elnökévé nevezik ki az USA Capitoliuma elleni támadást követően. Kirkmannek garantálnia kell az ország és családja biztonságát, miközben a támadás elkövetői utáni hajszát is irányítja.
/Forrás: port.hu/

angol
angol

Képek 3

Szereposztás

Kiefer SutherlandTom Kirkman
Maggie QFBI Agent Hannah
Natascha McElhoneAlex Kirkman
Kal PennSeth Wright
Italia RicciEmily Rhodes
Adan CantoAaron Shore
Virginia MadsenKimble Hookstraten
Malik YobaJason Atwood
Ashley ZukermanPeter MacLeish
Vanessa BurnsShelly

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 59


Kiemelt értékelések

sfox33 

1. évad – 9 csillag
Az amerikai álom: lenne egy ilyen spoiler. Izgalmas volt, szerintem elég logikusan is volt felépítve, bár nem tudom még mennyi évadot fog megélni, nem igazán lehet sokáig húzni: ilyen címmel és alapsztorival.

2. évad – *
Inkább nem is nézem tovább. Totálisan rossz irány.

troublemaker

Habár alapvetően jól játszanak a szinészek (aminek ellenére így is van 2-3 semleges karakter a jelentőségteljesebbek között…), maga a sorozat nem olyan összeszedett, mint amilyennek várná az ember. Egyik másik történetszál nagyon kesze-kusza. Összességében annyit mondanék, hogy ha nagyon-nagyon érdekel, akkor egyszeri nézésre elmegy.

2 hozzászólás
Orsolya_Tikászné_Gárdos

Azért jól csinálják ezt az amerikaiak. Vesznek egy jó kis izgalmas krimit és közben elmagyarázzák, hogyan is működik az állam. És közben azt is érzékeltetik hogyan változtatja meg az embert, a jó embert is, a hatalom.
A pont levonás a superhero FBI-os hölgy miatt van.

Szencsike 

Mikor az első híreket láttam a készülő sorozatról, a következő jutott eszembe: Jack Bauerből elnök lesz, ezt meg kell nézni. Az első évad után pedig azt kívánom, bár ilyen ideális lenne a világ, mint ahogy a sorozat lefesti. Az események, a karakterek, mind-mind idealizáltak, a jó győz, akár nehézségek árán is, a rossz pedig elnyeri a büntetését. Tom egy olyan elnök, akiért az összes ország alkotmányt módosítana, csakhogy egy hozzá hasonló elnök élete végégig irányítson egy országot, hisz ő tényleg a népet szolgálja. Ideális férj, apa, melyik nő ne akarná őt maga mellett tudni, mindig szakít időt a családra, a felesége számára ő az ideális társ… De sajnos a valóság nem így működik. Egy ehhez hasonló terrorcselekmény után gyanítom, jópár ellenséges ország 24/48 órán belül szét lenne bombázva, és csak remélni merem, hogy nem atomfegyverrel történne ez meg. Egy Tom-féle elnököt nagyon hamar szétszednék mindenhol. Ami sajnálatos, hisz a világ jobb hely lenne a hozzá hasonló politikusok irányítása alatt.
A sorozat pedig, hát néha már túlságosan is túlidealizált volt, legalábbis a fehér házi eseményeket illetően és a politizálós szálak egy idő után már csak időkitöltésnek érződtek. Viszont Hannah szála és az összeesküvés pont jó volt, izgalmas volt, de néhányszor túl egyszerű lett a megoldás, viszont pozitív, hogy a főgonoszt látjuk még, szóval nincs ez még lezárva.
A karaktereket illetően valahol örülök, hogy a családi szálat egy idő után lecsökkentették, nagyon cuki a Kirkman házaspár és a gyerekeik is, de egy idő után a cukiskodásuk is sok lett. Seth a legjobb arc, neki jutottak a legjobb pillanatok, Emily és Aaron semlegesek, bár Aaronnál érdekes volt látni az elején, ahogy összebeszél a tábornokkal. Azt hittem, hogy őt megtartják örök ellentétben Tommal és érdekes vitáik lesznek, sőt valahol még vártam is, hogy esetleg benne lesz az összeesküvésben. De aztán szép lassan Tom pincsije lett ő is, de üsse kő, hisz Adan Canto egy igazi eyecandy.
Látszik a sorozaton, hogy sokszor váltották egymást a showrunnerek, és talán bizonyos szálak ezért lettek ilyen furák. Mindenesetre maradok a második évadra is, de nem tudom, meddig lesz türelmem ehhez a túlságosan is idealista világhoz.

ananiila

2 rész után kasza. Semmi érdekes nincs benne, ami miatt időt kellene fordítanom rá.

Nikolett_Cseri

Az igazi kisember sikersztorija, akit a véletlen tett naggyá…Jack Bauert imádtam…és a legjobb, tökéletesen át tudott az agyam állni Tom Kirkmanre. 4 nap alatt daráltam le az első évadot, szóval beszippantott rendesen. Kikapcsolt, szórakoztatott.
Szerintem nem kell Elnök embereit várni tőle, se 24-et…viszont izgalmas, fenntartja az érdeklődést, pont jó egyensúlyban van a politika és a többi szál. Kíváncsian várom a többi évadot, van mit bepótolnom.

1 hozzászólás
Kino 

Már a negyedik epizódban bedobja azt a kitalált, undorító, intellektuálisan is sértő kifejezést, hogy „iszlamofóbia”, természetesen olyan kontextusban, hogy elítélendő dologról van szó. Ez a sorozat mindeddig leginkább propagandának jó, liberálisoktól liberálisoknak, nyakon öntve némi fehér bűntudattal és kollektíve igyekszik minden tekintetben a muszlimokat csak is ártatlanoknak beállítani. Ami még nem tenné tönkre számomra, hiszen a show kellemes kis eldrámázgatás az amerikaiság nagy lényegéről, de az tényleg kiveri nálam a biztosítékot, amikor valaki pozitív kontextusban használ egy olyan kifejezést, ami egy rangra emeli muszlim személyek gyűlöletét és támadását azzal, ha valaki az Iszlámot, mint vallást, mint ideák összességét kritikával illeti. Ez a liberális mosdatás pedig, hogy aki az iszlámot bármilyen tekintetben is kritizálja, az gyűlöletet szít ártatlanok ellen – ez mocsok egy hazugság.

2 hozzászólás
Remake

Még csak az első évadot nézem, nekem ez egy szórakoztató politikai dráma, nagyon amerikai, jelentsen ez bármit is. Ha láttátok a 24 című sorozatot, az, emlékeim szerint jobb.


Hasonló filmek címkék alapján