A nevem Earl (2005–2009) 88

0 díj · 3 jelölés

Earl egy kisstílű senki, állástalan, egy lakókocsiparkban él öccsével, feleségével és két gyerekével. Aztán egyszer csak nyer 100.000$-t, rá fél percre rögtön elüti egy autó. A kórházban rájön, hogy változtatnia kell az életén: jó ember lesz! Elkezdi helyrehozni korábbi bűneit, hogy jó dolgok… [tovább]

angol

Képek 48

Szereposztás

Jason LeeEarl Hickey
Ethan SupleeRandy Hickey
Jaime PresslyJoy Turner
Nadine VelazquezCatalina Rana Aruca
Eddie SteeplesDarnell Turner
Alyssa MilanoBillie Cunningham
Beau BridgesCarl Hickey
Giovanni RibisiRalph Mariano
Silas Weir MitchellDonny Jones
Jimmi SimpsonDavid Hayes

További szereplők

Kedvencelte 34

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Zahra 

Nem értem, miért kaszálták el a sorozatot. Igazán szerethetőek a karakterek, rengeteg vicces jelenet van benne és maga az ötlet is jó.

3 hozzászólás
LoneWolf 

Valószínűleg az egyetlen sitcom, melynek elkaszálása rosszul érintett. Végre egy széria, ami szól is valamiről, halad a történet, erre pedig egy cliffhanger után nincs tovább. Bírtam a karaktereket, a beteg humorukat és mindig akadt egy-egy jó vendégszereplő, aki adott valami pluszt az aktuális epizódhoz. Szerintem kár érte, de ezzel valószínűleg egyedül vagyok…

3 hozzászólás
Blissenobiarella 

Nagyon bírtam ezt a sorozatot, kedvemre való ez a suttyó-humor, és végre ez nem egy átlagos amerikai sorozat volt, hanem kitűnt a többi közül. Némi mondanivalója is volt (bár csak egészen kicsi), és voltak benne kifejezetten kedves dolgok is. De többnyire csak hülyére röhögtem magam rajta.

1 hozzászólás
DoreenShitQ

Nagyon megszerettem ezt a sorozatot. Egyrészt nagyon tetszik az alapötlete, a 2000-es évek ele, – az a sok utalás úgy az internetre, mintha valami égi jövevény lenne, azokon nagyon jókat derültem :D. A hangulat és a szereplők is nagyon el lettek találva, és amikor a sorozat már kezdett unalmas lenni, meg tudott újulni úgy, hogy a jó dolgok nem vesztek el. A színészek nagyon jól alakították a maguk suttyóját, mindenki előtt emelem kalapom. A kedvencem egyértelműen Rákos volt, imádtam a palit :D
DE!
De nagyon haragszom a végéért. Miért kellett elkaszálni pont itt? A nagy csavarra úgy látszik, már sosem fogunk választ kapni, de nem is az a legszarabb dolog. Annyira érdekelt volna mi lesz a szereplőkkel, mi lesz a befejezése a sztorijuknak. spoiler
Összességében bármikor újranézős, a végéért sohamegnembocsátós sorozat lett nekem, és ajánlom, ha nem a szokásos vígjáték sorozatot akarnak nézni.
Ja és nagy pacsi a zenékért. Imádtam őket.

AniTiger 

Bírtam ezt a sorozatot, tetszett a karma-téma redneck stílussal összekutyulva. A Hickey fiúk mellett még Darnellt imádtam nagyon. :D Buta-bolond-agyament sorozat. <3

3 hozzászólás
zeana 

Amilyen egyszerűnek és semmitmondónak tűnik, épp annyira nagyszerű. Nincs semmi túlmagyarázva, nincs hónaljszagú életbölcsesség és nincs emelkedett filozofálgatás, vagy művészi dráma. Nincs mögöttes tartalom, szimbolikarendszer, vagy túláradó romantika és nyál. Magyarul nélkülöz minden olyan elemet, ami a tömeg igényeit szolgálná ki. Kisvárosi életérzés, remek karakterek, humor és báj viszont van bőven. Érthetetlen,hogy miért csökkent évről-évre a nézettség…

Elég fájdalmas, hogy egyszer csak úgy vége van, ráadásul pont egy to be continued résznél! Ha nem kaszálták volna el, akkor az eredeti befejezés szerint Earl meg akar csinálni egy újabb elemet a listáról, ami túl nehéznek bizonyul és feladja a listát. Majd pár hónappal később találkozik valakivel, akinek szintén van egy ilyen listája, amin Earl is rajta van, ekkor rájön, hogy mások is hasonló listákat kezdtek írni és ezzel jobb hellyé tette a világot… Ettől megnyugszik, elsétál, és ez lett volna a sorozat lezárása.

zuna19 

Iszonyatosan jópofa sorozat. Rengeteget nevettem minden évadon.
Sajnálom nagyon, hogy elkaszálták. A csillag levonás a vége miatt történt. Utálom, hogy ha félbehagyják a történeteket.

Osli75 

Eddig egy évadot néztem meg. Jó a koncepció, tetszik az ötlet, vicces és kicsit tanulságos is. Jó, hogy belefutottam :)

Skadi

Nagyon bírtam ezt a sorozatot, a karaktereket, a gyökér humort, de legfőképp, hogy a sok komolytalanság ellenére komoly mondanivalója volt és némileg motiválóan is hatott az emberre. Nagyon sajnálom, hogy nem fejezték be, azon kevés sorozatok egyike volt, ami 4 évad után sem kezdett ellaposodni.

Chris90

A négy évadot szinte egyben láttam, a második és a harmadik között tartottam egy kisebb szünetet, de egyébként gyorsan ledaráltam. Jópofa kis sorozat volt, tetszett, hogy hasonlóan az Ígí jártam anyátokkal-hoz, több visszatérő elem is volt benne. Beteg a humora nagyon, de nekem éppen ezért tetszett. Randy és Earl párosa, illetve Joy volt az igazi színfoltja a sorozatnak. Catalina karakterét sajnálom, hogy annyira háttérbe szorult, hogy időnként két percet, ha kapott egy-egy részben. A kaszát nagyon sajnálom, főleg, mert annyira hirtelen történt, hogy a készítők nem tudták lezárni a sorozatot. Amit egyébként meg kell mondanom, nem is értek. Szinte minden részben volt egy-egy nevesebb vendégszereplő (még ha nekünk, magyaroknak nem is mond mindnek a neve sokat), de itt volt például Alyssa Milano vagy Paris Hilton (oké, utóbbinak kb 2 másodperce volt, és még abban sem tudott színészkedni), illetve a 4. évad 27 részes volt, tehát jóval több a megszokottnál. Ezek pedig nem véletlenül lehettek, biztos volt nézettsége a sorozatnak.

Egyébként nem teljesen értem ezeket az amcsikat. Oké, ha három rész után levesznek valamit, azt elfogadom, még ha az első évad után azt is valahol megértem. De egy három-négy évig futó sorozatnál miért nem tudnak szólni a készítőknek, hogy bocsi, ennyi volt, zárjátok le a szálakat. Vagy ha már az évadzáró után történik a kasza, akkor legalább egy másfél órás filmben adjanak esélyt az alkotóknak, hogy valami normális lezárást kapjon a széria (bár feltehetőleg elég összecsapott és hirtelen lenne a befejezés, de legalább lenne).


Népszerű idézetek

Theana 

Catalina: Pontosan mi is az a búcsú?
Randy Hickey: Disneyland a szegényeknek.

1. évad 7. rész – Sört loptam egy golfozótól
Theana 

Randy Hickey: Hé, Earl.
Earl Hickey: Igen, Randy?
Randy Hickey: Meséltem már magamról meg a chipsről?
Earl Hickey: Nem, mi történt?
Randy Hickey: Ó, annyira elképesztő volt! Éppen a chipset ettem, és egyet nem tudtam a számba tenni. Leesett az államról egyenesen a vállamra, majd onnan végiggurult a karomon, és visszaesett a zacskóba.
Earl Hickey: Hát ez elképesztő.
Randy Hickey: Igen. Mindenki erről beszél a Rákbárban.
Earl Hickey: Király. Jó éjt, Randy.
Randy Hickey: Jó éjt, Earl. Csak kitaláltam, Earl.
Earl Hickey: Tudom, hogy kitaláltad. Tavaly ugyanezt mesélted el, csak ropival.
Randy Hickey: Azért király lett volna, ha megtörténik.

1. évad 20. rész – A mumus
3 hozzászólás
Theana 

Catalina : Ez a legkedvesebb emberrablás, amit valaha láttam.
Randy Hickey: M'ért, mennyit láttál?
Catalina: Úgy ötöt.

1. évad 2. rész – Leszokom a cigiről
Theana 

Earl Hickey: Ismerős az a fickó, aki mindig rosszban sántikál, és csodálkozik, hogy miért szívás az egész élete? Pontosan ilyen voltam én. Valahányszor valami jó történt velem, máris gyülekezni kezdtek a fekete felhők. Ez a karma.

1. évad 3. rész – Randy touchdownja
2 hozzászólás
Theana 

Randy Hickey: Most éppen mit csinál?
Earl Hickey: Felébredt, úgyhogy beraktam a kádba, és hozzávágtam egy szappant.
Randy Hickey: És hogy néz ki meztelenül?
Earl Hickey: Mint E.T., amikor megtalálták a folyónál. Earl elmegy.
Randy Hickey: Az a szegény kis majom, csak haza akart telefonálni…

1. évad 23. rész – A sörét
Negative_Singularity

Earl: Ha léteznek olyan témák, amiket egy férfi nem szívesen beszél meg egy másik férfival, akkor a „bocs, lefeküdtem anyáddal” a második, rögtön a „bocs, lefeküdtem apáddal” után.

Theana 

Randy Hickey (bizalmasan): Milyen volt a börtön? Korán kellett lefeküdnötök?

1. évad 5. rész – Earl tanár úr
pizza42 

A Covington úr az apám neve. Szólítson felségnek.

Dániel_H 

Randy: Most már azokon is segítesz, akik nincsenek a listádon? Mert ha igen, akkor sose lesz vége és nem fogunk megint lopkodni.
Earl: Nem érted teljesen a listám lényegét, ugye?
Randy: Nem. Nem teljesen.

1. évad 15. rész – Az élet értelme
Dániel_H 

Earl: Mi is megpróbálkoztunk a fűvel, de nem nekünk találták ki. Én egyfolytában amiatt aggódtam, hogy behugyoztam-e, Randy pedig annyira kész volt, hogy négy és fél órán át kereste az orrát.
Randy: Most komolyan, hova dugtátok, fiúk?

2. évad 8. rész – Pofátlanul kiraboltam egy drogost

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján