A nagy Gatsby (2013) 462

The Great Gatsby
143' · amerikai, ausztrál · dráma, romantikus 12

4 díj · 4 jelölés

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway, a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a… [tovább]

magyar

Képek 28

Szereposztás

Leonardo DiCaprioJay Gatsby
Tobey MaguireNick Carraway
Joel EdgertonTom Buchanan
Isla FisherMyrtle Wilson
Carey MulliganDaisy Buchanan
Adelaide ClemensCatherine
Elizabeth DebickiJordan Baker
Baz Luhrmannpincér
Jason ClarkeGeorge Wilson
Hirdetés

Kedvencelte 130

Várólistára tette 221


Kiemelt értékelések

Chriss 

Tetszett a film, bár néhol kicsit belassult. A színészek jól játszottak, így nem estem ki a történetből. Szép, megható, a végén még sírtam is. Viszont nálam egyszernézős. De DiCaprio zseniális volt mint mindig. De Tobey is odatette magát, a nagy igazságokat ő mondta ki a filmben. Én őt is jó színésznek tartom.

Törpillaa 

Nem igazán tetszett nekem ez a film. De Leonardo DiCapriot imádtam benne. Ő még mindig nagyon nagy kedvencem a Titanicban alakított szerepe óta örök szerelem. Tobey Maguire is jó volt, jól állt neki a mellékszerep.

Pandalány

Nekem tetszett a film annak ellenére,hogy elegem van belőle,hogy Leo spoiler.
Csodás helyszín,a zenék és ruhák zseniálisak,imádom az ebben a korban játszódó filmeket. :)

mamoulian 

Különösebben nem érdekelt a film, de Leo miatt, meg, hogy végre megtudjam miről is szól eme történet, megnéztem.
Összességében kellemesen csalódtam. A karakterek és a világ egy élő egészet alkottak számomra, amit csak az igazán ízléstelen electro zenék tudtak elrontani. A látvány a film világához passzolt, nekem a tűréshatáron belül volt és így egyszeri alkalommal inkább volt izgalmas mint túl giccses.
DiCaprio játéka nagyon tetszett, olyan alázatot láttam benne amit ritkán szoktam, de Maguire is jó párja volt.
Gatsby piedesztálra emelését nem értem, nekem pont az tetszett, hogy mindegyik karakter esendő ember volt, hibákkal. Nem láttam benne azt a tiszta lelkületet ami megtestesíti az amerikai álmot. (Illetve azt lehet, hogy megtestesítette, de, hogy nem idealizálnám az is biztos.)

Emerson 

Gatsby-ért már könyvben sem voltam oda, kb. öt oldalanként fel akartam pofozni. Így hogy a vásznon meg Leo önelégült képe vigyorgott rám, hát ö… nem segített a helyzeten, maradjunk ennyiben.
Ez a puccos világ a sok semmit se csinálok csak bulizok népséggel egyáltalán nem vonz, így nagyjából egyetlen karakter sorsa sem érdekelt. A nagy lamúrt sem értettem… egész pontosan nem éreztem, hogy miből alakult ki ez a fene nagy szerelem. spoiler
A zene… szerintem nem illett a filmhez. Mert az oké, hogy modernek akart tűnni (miért is?), de hogy miért akarták ennyire görcsösen ráhúzni a mai zenekínálatot?! Ennyi erővel mobilt is adhattak volna Gatsby kezébe, mert az milyen menő…
Nekem az egész úgy tűnt, mintha csak meg akarták volna lovagolni a könyv hírnevét, gyorsan összetereltek pár felkapott színészt és lekevertek hozzá valami modern zenét.
Ja, ami még rém fura volt a fenti összevisszaságon túl, ahogy a színészek beszéltek. Edgertonra rá se lehetett ismerni, de oké, a szerep kívánta meg. Viszont amit Tobey Maguire művelt? Mire volt jó, hogy egy az egyben lemásolta Aidan Gillen stílusát? Akkor már inkább adták volna neki a szerepet. Jobban is illett volna a környezetbe. No mindegy, ez csak az én egyéni problémám…

10 hozzászólás
szirmocska

Szeretem Baz Luhrmann dekadenciáját, valahogy olyan harsány tud lenni, hogy az már tetszik. Szerintem ez egy nagyon jól sikerült film lett, mind a hangulatot, mind pedig a megvalósítást tekintve. Még Leo is tetszett, pedig nem a szívem csücske. Csak Tobey Maguire bugyuta mosolya ne lenne :D A történet persze olyan amilyen, bár a regényt nem olvastam, de feldolgozás lévén kötött volt a dolog, emiatt a kevesebb csillag, amit a hangulat azért kozmetikázott.

Zajec_Sternenkind 

Hát… ha pénz, befolyás, gazdagság és Leo, akkor sokkalta inkább a Wall street farkasa. Nincs bajom a hosszú filmekkel, de ez most nem jött át, nincs is kedvem róla sokat írni; ezt is láttam, de ennyi. Nem tudom, kicsit zavarban vagyok, mert alapvetően jó film, de valami mégsem csapta rá a tüzet, hogy nagy bumm legyen.

3 hozzászólás
annagramma 

Kevés giccsesebb filmet láttam életemben (ha ugyan), de ismerve a rendező korábbi munkásságát (pl. Moulin Rouge, Rómeo és Júlia), nem lepődtem meg. Ám nem is a látványgiccs irritált a legjobban, hanem a húszas évek zenéinek modernizált változatai (elég, ha azt mondom: diszkósított vagy rappesített charlston), amelyeket parttalanul hallgathatunk a rendező nagy szerelmei, a zenés-táncos gigajelenetek során. Ő is és a zeneszerző is megérdemelne ezért egy jó nagy pofont.
Mindezt sajnáltam, mert lehetne ez jó film (talán még ezzel együtt is jobb a 74-es változatnál), DiCaprio kifejezetten hiteles Gatsby, a többi figura is egészen adta… csak ez az ízlésficam, na, ezt tegye valaki helyre szegény Luhrmann-nál.

2 hozzászólás
Spielmann

Nem rossz, a mai zene + 20-as évek ötlet jól működött, a látványvilág is jó, a színészek is (legalábbis akik a poszteren rajta vannak), de nem is tudom, néhol átesett a giccs-ló másik oldalára.

Zohannna

Híres film létére nem volt nagy szám. A történet nagy meglepetés volt nekem. A kivitelezés voszont páratlan! Megérdemelte az ezert kapott díjakat.


Népszerű idézetek

Hópárduc

Tanuljuk meg, hogy barátságunkat más iránt akkor mutassuk ki, amíg él és nem a halála után.

ltimi12

Nagyon hosszú út állt mögötte. És a régi álma, akkor olyan közelinek tűnhetett, hogy szinte elérte a kezével. Csak azt nem tudta, hogy amit keres, már a múlté. Gatsby hitt abban a zöld fényben. A mámorító jövőben ami évről évre távolabb került tőlünk. Ma sem sikerült elérnünk, de sebaj, majd holnap gyorsabban futunk utána, messzebbre nyújtjuk a kezünket, és akkor majd egyszer, talán, tovább küzdünk hát, evezünk az ár ellen, és sodródunk napról napra a tegnap felé.

DoreenShitQ

Gatsby: Ha nem lenne köd, látnánk a zöld fényt.

Bubu 

I wish I've done everything on Earth with you.

agii

Jól tudtam, hogy ha megcsókolom akkor örökre hozzá kötöm magam. Így hát megálltam. Megálltam és..és vártam. Vártam még egy hosszú pillanatig. Aztán nem ellenkeztem tovább.

DoreenShitQ

Nick: Ezek rongy emberek! Sokkal többet érsz mint ők!

Bubu 

Bár mindig mindent veled csináltam volna!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján