Kisasszonyok (2017–2017) 61

Little Women
180' · angol · dráma, minisorozat !
3 rész

Louisa May Alcott klasszikus regényének legújabb, három részes tévés feldolgozása a March nővérek: Meg (Willa Fitzgerald), Jo (Maya Hawke), Beth (Elwy Annes) és Amy (Kathryn Newton) sorsát követi figyelemmel a gyermekkortól a felnőttkorig tartó utazásuk során.… [tovább]

angol

Szereposztás

Maya HawkeJo March
Kathryn NewtonAmy March
Dylan BakerMr. March
Willa FitzgeraldMeg March
Annes ElwyBeth March
Emily WatsonMarmee March
Julian MorrisJohn Brooke
Jonah Hauer-KingLaurie Laurence
Eleanor MethvenHannah
Michael GambonMr. Laurence

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 110


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Érdekes, hogy három órányi játékidő után, miközben bőven volt idő kidolgozni mindent, érzelmileg ez érintett meg a legkevésbé az általam látott feldolgozások közül. Sőt, valahogy a casting is itt tetszett a legkevésbé, főleg Jo és Laurie esetében. Közben meg nagyon bájos, jól megragadta a hangulatot és tetszett, amit láttam. Kicsit sem unatkoztam, végig lekötött. Nem ez lesz a kedvencem, de teljesen rendben volt.

Marcsi0603 

Tetszenek ezek a BBC-s feldolgozások, ebben a kis sorozatban is örömömet leltem. A szereplők szimpatikusak, a regények cselekményei szépen el vannak osztva a három részben. Szeretnék még több ilyesmit látni.

UViki 

Nem lesz a kedvenc sorozatom, de egy erős nyolcast megérdemel. Megdöbbentő volt, így a könyvek olvasásának híján egyáltalán nem erre számítottam. Ennek ellenére nagyon tetszett, pörgős volt, ugyanakkor a boldogság és a szomorúság egyvelege játszott benne hatalmas szerepet.
Beth, szegénykémet nagyon sajnáltam.
Örültem, hogy mindegyik March lány megtaláltam a boldogságot, a szerelmet, lettek gyerekeik és csodás jövőjük. spoiler
Ajánlom, mert igazából teljesen a helyén van, nem rugaszkodik el, kőkeményen a képünkbe tolja a valóságot.

Nympha17 

Ez a három rész sokkal inkább ráment az érzelmekre. Halálközelibb és depressziósabb volt számomra, mint a ’94es feldolgozás. Közben voltak random 5 perces részek amikor semmi nem történt csak viháncolva futkorásztak és azzal nem tudtam mit kezdeni. Jobbra számítottam.

Trixi 

Kicsit szomorú vagyok, nagyon szeretem L.M.Alcott történeteit. A régebbi Kisasszonyok feldolgozást is már sokszor láttam, és szeretem is. Ezzel szemben ez az újabb most nem hatott meg. Senki se volt szimpatikus. Az első részben falra másztam Jo-tól (de legalább a harmadikban már kezdtem kedvelni). Eredetileg egy fékezhetetlen, szeleburdi lányka lett volna (L.M.Alcott saját magáról mintázta a karaktert). De itt ….. egy pofozni való liba. Amy volt a másik, aki rettentően irritált. De Beth-t, Laurie-t és Marmee-t sem igazán találták el. Hiányzott az a szívhez szóló gyöngéd szeretet (és bölcsesség), ami a testvérek között és az anyjuk között van a könyvekben. Talán rossz passzban néztem meg és azért nem fogott meg annyira. Majd valamikor újrapróbálkozok vele, hisz a könyveket szeretem. Miért ne szeretném a sorozatot is?

Chris90 

Gyerekként nagyon szerettem a Kisemberek című sorozatot, annak hatására szereztem be Lousia May Alcott regényeit (aztán persze jó szokásomhoz híven a mai napig ott várakoznak a polcon). A legújabb Kisasszony filmre is kíváncsi voltam, de gondoltam egy minisorozattal hamarabb képbe tudok kerülni, mint egy 2 órás filmmel, éppen ezért előbb ez került terítékre. Igazából maga a sorozat nekem csalódás volt, eleinte azt hittem, hogy a sztori ennyire gyenge, de aztán végül csak megnéztem a filmet (bár nem sok kedvvel), és az viszont teljesen lenyűgözött, vagyis kiderült, hogy nem az alapanyaggal, hanem a feldolgozással van a baj. A minisorozat sem annyira rossz, csak sokkal inkább egy tisztességes iparos munka, ami semmi eredetiséget nem tartalmaz, éppen ezért merül fel a kérdés, hogy azon túl, hogy „miért ne”, vajon mi miatt készítették el az alkotók.

skrinyar_fanni

Egyszerű, de mégis magával ragadó votl ez a film. Nagyon elnyerte a tetszésemet.

Angara 

Igaz csak egy részt láttam, de azt is januárban, de úgy döntöttem, hogy mégis értékelek. :D Engem borzasztóan zavar az, hogy az összes lány nagyjából egykorú, nem lehet jól megkülönböztetni őket. Meg iszonyú éretlenül és nevetségesen viselkedik, Amy pedig kinéz vagy 16-nak minimum és nagyon irritáló, mikor úgy viselkedik, mint egy hisztis 10 éves (vagy 12, ha hűek akarunk maradni a könyvhöz, de komolyan egy 20 éves lánynak kell eljátszania egy 12 évest?) Talán Jo-t és Beth-t még úgy ahogy eltalálták. Az anyukát viszont nagyon nem, semmi szeretetteljes légkör nem lengi körül, szegény Beth-t állandóan arra akarja kényszeríteni, hogy menjen Lauriekhoz zongorázni, ha meg megfutamodik, akkor ilyen „már megint csalódást okoztál lányom” fejjel néz rá, közelében sincs Susan Sarandon Marmee-jához.

ananiila

Vontatott, unalmas, unszimpi színészekkel. Háttérműsornak elment, de soha többé.


Népszerű idézetek

Aprile 

Meg: Semmi sem lehet tökéletes.
Jo: De attól még lehet nagyszerű.

Kontra_Judit 

Mindenkinek megvannak a saját megpróbáltatásai. De az erősségei ellensúlyozzák a gyengeségeit.

Aprile 

A menny alatt sosem maradtok apa nélkül.

Aprile 

… mintha már elment volna, és elvitte volna a lelkem felét, és… és nem látom Istent a közelben.

Aprile 

Igaz szerelmet kívánok nektek. Mindnyájatoknak. Egy derék férfival. Az első idővel megszületik, az utóbbira pedig sajnos nem könnyű rátalálni.

Aprile 

A szegénység gazdaggá teszi azt, aki felülemelkedik rajta.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján