Kedvencelte 50

Várólistára tette 427


Kiemelt értékelések

Chriss 

Teljesen spontán ültünk be a moziba a Kisasszonyokra, és ezt nagyon jól tettük :) Azonban… nekem ebből a filmből hiányzott valami. Talán az a gond, hogy van összehasonlítási alapom, és az 1994-es feldolgozás nagy kedvencem, amit ez a mostani sajnos nem tudott überelni, noha remekül játszott mindenki. Az alakításokra semmi panasz nem lehet. Saoirse Ronant és Emma Watsont emelném ki, akik már bizonyították tehetségüket korábban, ám, szerintem Emmához sokkal jobban illett volna Jo szerepe, mint Ronanhez. Emmától a makacs, önfejű, lázadó szerepkör egyáltalán nem áll távol, de többgyerekes, felelősségteljes családanyaként nagyon nehéz volt azonosulni vele. Még neki sem sikerült ez teljes egészében. Ronan viszont tökéletes Jo volt, azonban Meg szerepét is kirázta volna a kisujjából. Én ezzel a „felállással” jobban élveztem volna. Az egyedüli, aki megnyerőbb volt számomra a 94-es feldolgozáshoz képest, az a Timothée Chalamet által alakított Teddy. Mert Christian Bale-t – bármennyire jó színész –, ki nem állhatom sajnos. Nagyon irritál az egész ember, úgy ahogy van. Összegezve, jó kis feldolgozás, mindenképpen érdemes megnézni egyszer, de a dramaturgia nem olyan erőteljes és kifejező, mint az 1994-es filmben. Számomra az „igazi” Jo March mindig is Winona Ryder marad :)

3 hozzászólás
Theana 

Ez a film olyan volt nekem, mint egy érzelmi hullámvasút, pedig igazán tudhattam volna, hogy ilyen lesz. Eszembe jutott a 2005-ös Büszkeség és balítélet feldolgozása, mert a hangulatában, a zenei világában, képileg, Jo karakterében nagyon hasonló.

Nem olvastam a könyvet, de ezek után biztosan kézbe veszem, mert nagyon érdekelnek a részletek. Nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy mit, de hiányoltam valamit a filmből. Talán a részleteket, nem tudom.

Saiorse nagy kedvencem, imádtam őt, Emma Watsonnak pedig szerintem nagyon jól állt a “kevésbé főszereplő” szerep. Timothéé-ba pedig halálosan és visszavonhatatlanul beleszerettem. Rendesen meg is szakadt a szívem. Aztán hopp, máris a hullámvasút tetején találtam magam.
Érdekes, mert érdekel a könyv, de az ízlésemnek túl sok volt a szerelmi szál.

Jo karaktere egészen szórakoztató volt, bár a folytonos ítélkezése nagyon bicskanyitogató. De nagyon következetesen haladt a történet a lányokkal, a kapcsolatuk egymással. Ahogy bántak a másikkal, ahogyan összekaptak és örökre utálták a másikat, de amikor baj volt, rögtön ott támadtak egymásért (Beth esetében is, spoiler).
Kifejezetten szerettem Laurie és Jo kapcsolatát, és valahol mélyen pontosan tudtam, hogy milyen történetük lesz. Jo önfejű és rettenthetetlen, észre sem veszi magát, és ironikus, hogy amennyire gyűlöli az igazságtalanságot vagy a hazugságot, saját magának mégis képes tettetni.
Az időugrás kissé kusza így, hogy nem ismertem a történetet, de összerakható.
Megszakad a szívem a végéért, közben pedig nagyon szép jelenet volt a nyomdás.

Törpillaa 

Hmm… érdekes egy film volt, egy kicsit talán hosszú is, de azért tetszett. Az alapsztori is jó volt, szórakoztató, és párszor meg is nevettetett, a mondanivalója is tetszett. Voltak benne egész jó jelenetek, vicces részek, bár néha zavaros volt ez a több idősík, de szépen elvarrták az összes szálat. Bár néha túl lassan, aztán túl felpörögtek az események, de nem volt uncsi azért. Jó volt látni Meryl Streepet, az egyik kedvencem, csak kár, hogy olyan ritkán tűnt fel. Bírtam a karakterét. :-) Laura Dern is nagyon jól alakított, szerethető volt ő is. Nem mindegyik lánytesó volt számomra túl szimpi. Amy nagyon idegesítő volt, és amilyen akaratos volt néha az agyamra ment, de egy kicsit Jo is szintén, ahogy rájött a hiszti roham, de ezzel szemben Meget kedveltem, és Beth-t is. De legjobban Beth-t. spoiler Azért a pasik sem voltak rosszak, Laurie-t bírtam jó fej srác volt, és érdekes páros lett Amyvel. John is, bár nem sűrűn tűnt fel, nem sok vizet zavart, de jó páros voltak Meggel. Friedrich és Jo is, bár pont náluk lett vége, de legalább teljesült Jo nagy álma is. :-) Az eredetit még nem láttam, és nem is olvastam, de ez azért tetszett.

Novecento 

Szívmelengető, kellemes kosztümös dráma, csodálatos alakításokkal (kiemelendő Saoirse Ronan és Florence Pugh), és szerethető karakterekkel. Nekem teljesen új volt a történet (nem láttam egyik korábbi filmet sem, és a könyvet sem olvastam), de az egyértelmű, hogy Greta Gerwig modern értelmezést adott neki, ami nem tűnt erőltetettnek, éppen arra volt jó, hogy ma is aktuális és befogadható legyen ez az alapvetően régimódi történet. Tökéletes film egy csajos délutánra, vagy akár randira is, mert garantáltan jókedvvel jöttök ki a moziból.

Little_Sunshine 

Számomra teljesen felülmúlta a ’94-es változatot. Annyira bájos és szívhez szóló az egész történet. Biztos, hogy még ezerszer újra fogom nézni!❤

hpatricia_ 

Mivel hadilábon állok a hosszú filmekkel, így emiatt nagyon nehezen vettem rá magam, hogy megnézzem. Az elején nagyon nehezen kaptam el a fonalat, sok idő kellett ahhoz, hogy hozzászokjak az idősíkok váltakozásához. De aztán olyan érzelmi hullámvasút játszódott le bennem, iszonyatosan hatása alá kerültem.
Nem láttam az eredeti Kisasszonyokat, ezért hasonlítási alapom nincs, viszont a könyvet még régebben olvastam. A könyvben kevésbé volt szimpatikusabb Jo, mint a filmben, viszont Saoirse (szerintem) sokkal kedvelhetőbbé tette a karaktert.
Amy viszont a könyvben volt szimpatikusabb, mint a filmben. Bár jó választás volt Florence, mégis kevésbé kedveltem meg. A többi karakterre nem igazán emlékszem a könyvből.
A filmet kifejezetten Timothée Chalamet miatt néztem meg, aki annyira édesen formálta meg Lauriet, hogy még én is szerelmes lettem belé.spoiler
Mivel már ismertem a sztori végét, így nem okozott meglepetést, szóval már nem reménykedtem abban, hogy spoiler
A Kisasszonyok érzelmes, de egy pillanatra sem giccses alkotás, amit szívből merek ajánlani minden korosztály számára!

2 hozzászólás
namelesshaker 

Nem gondoltam volna,hogy ennyire fog tetszeni…nem is inkább imádtam a film minden egyes percét.
Számomra ez a könyv volt a gyerekkorom ékessége és azóta is tündököl. Köszönöm Greta-nak a filmet! Remélem megkapja minden egyes jelölésért a szobrocskáját❤.

babunymph 

Határozottan nagyon is a szívembe zártam ezt a filmet, és azt hiszem, azért, mert kevés olyan filmhez vagy akár sorozathoz, könyvhöz van szerencsém, ami érzelmekről szól, szeretetről, és női sorsokról, családról, meg tulajdonképpen csak az emberi életről, és nem lesz giccses, vagy képmutató. Ez pedig nagyon nem volt az, a hangulata végtelenül bájos, még úgy is, hogy nekem tulajdonképpen egy kicsit arról mesélt, hogy nőként akármelyik utat is választod, akármerre is próbálsz kitörni, néha padlóra fogsz kerülni, és nem biztos, hogy könnyű életed lesz. De közben meg arról is, hogy ezek mellett is lehet mesebeli az életed, és amiről lemondasz, ahelyett néha még valami jobbat is kapsz.
(Színész-méltatás: Saoirse-t kezdem egyre jobban a szívembe zárni. A szívembe, aminek a kellős közepén ott van Timothée Chalamet és örökre ott is marad.)

Lucy 

Mind a 135 percéért megérte! Csak ajánlani tudom! Nagyon realisztikus és szerethető. Mindenki a szívemhez nőtt, egytől egyig.

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Rosszabb volt mint egy bugyuta tinidráma vagy egy szappanopera vagy azoknak a keveréke… Ennyi hisztit, vergődést és indokolatlan szenvedést még azokban sem látni… Ez nem arról szól hogy őrizze meg valaki a függetlenségét hanem egy elvakult idióta fellengzősége.

De hogy mégis miért van ilyen magas százalék? Nem rejtély az sem. Sok neves színész(nő) szerepel benne. Ennyi. Illetve megkapta az Oscart a ruhákért. És kb ennyit is ér, nem többet. :/ Szép látvány, jó alapötlet de nagyon gyatra – már-már gáz – kidolgozás.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nocharity 

– When did you become so wise?
– I always have been. You're just too busy noticing my faults.

Novecento 

Amy March: I’ve always known I would marry rich. Why should I be ashamed of that?
Theodore ‘Laurie’ Laurence: There’s nothing to be ashamed of. As long as you love him.
Amy March: Well, I believe we have some power over who we love. It isn’t something that just happens to a person.
Theodore ‘Laurie’ Laurence: I think the poets might disagree.
Amy March: Well, I’m not a poet. I’m just a woman. And as a woman, ther’s no way for me to make my own money. Not enough to earn a living, or to support my family. And if I had my own money, which I don’t, that money would belong to my husband the moment we got married. And if we had children, they would be his, not mine. They would be his property. So don’t sit there and tell me that marriage isn’t an economic proposition, because it is. It may not be for you, but it most certainly is for me.

f_Anna

Just because my dreams are different than yours doesn’t make them unimportant.

Bogesxd 

Aunt March: I may not always be right, but I'm never wrong.

Nocharity 

– I can't believe childhood is over…
– It comes to a happy ending.

Nocharity 

– I don't want to disturb your writing.
– I don't do that anymore. It didn't save her.

ancsr 

Marmee: Do you love him?
Jo: If he asked me again, I think I would say yes. Do you think he'll ask me again?
Marmee: But do you love him?
Jo: I care more to be loved. I want to be loved.
Marmee: That is not the same as loving.
Jo: I know. You know, I just feel like women, they have minds and they have souls as well as just hearts. And they've got ambition and they've got talent as well as just beauty. And I'm so sick of people saying that love is just all a woman is fit for. I'm so sick of it. But I'm so lonely.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján