Kedvencelte 37

Várólistára tette 438


Kiemelt értékelések

Chriss 

Teljesen spontán ültünk be a moziba a Kisasszonyokra, és ezt nagyon jól tettük :) Azonban… nekem ebből a filmből hiányzott valami. Talán az a gond, hogy van összehasonlítási alapom, és az 1994-es feldolgozás nagy kedvencem, amit ez a mostani sajnos nem tudott überelni, noha remekül játszott mindenki. Az alakításokra semmi panasz nem lehet. Saoirse Ronant és Emma Watsont emelném ki, akik már bizonyították tehetségüket korábban, ám, szerintem Emmához sokkal jobban illett volna Jo szerepe, mint Ronanhez. Emmától a makacs, önfejű, lázadó szerepkör egyáltalán nem áll távol, de többgyerekes, felelősségteljes családanyaként nagyon nehéz volt azonosulni vele. Még neki sem sikerült ez teljes egészében. Ronan viszont tökéletes Jo volt, azonban Meg szerepét is kirázta volna a kisujjából. Én ezzel a „felállással” jobban élveztem volna. Az egyedüli, aki megnyerőbb volt számomra a 94-es feldolgozáshoz képest, az a Timothée Chalamet által alakított Teddy. Mert Christian Bale-t – bármennyire jó színész –, ki nem állhatom sajnos. Nagyon irritál az egész ember, úgy ahogy van. Összegezve, jó kis feldolgozás, mindenképpen érdemes megnézni egyszer, de a dramaturgia nem olyan erőteljes és kifejező, mint az 1994-es filmben. Számomra az „igazi” Jo March mindig is Winona Ryder marad :)

3 hozzászólás
Novecento

Szívmelengető, kellemes kosztümös dráma, csodálatos alakításokkal (kiemelendő Saoirse Ronan és Florence Pugh), és szerethető karakterekkel. Nekem teljesen új volt a történet (nem láttam egyik korábbi filmet sem, és a könyvet sem olvastam), de az egyértelmű, hogy Greta Gerwig modern értelmezést adott neki, ami nem tűnt erőltetettnek, éppen arra volt jó, hogy ma is aktuális és befogadható legyen ez az alapvetően régimódi történet. Tökéletes film egy csajos délutánra, vagy akár randira is, mert garantáltan jókedvvel jöttök ki a moziból.

namelesshaker 

Nem gondoltam volna,hogy ennyire fog tetszeni…nem is inkább imádtam a film minden egyes percét.
Számomra ez a könyv volt a gyerekkorom ékessége és azóta is tündököl. Köszönöm Greta-nak a filmet! Remélem megkapja minden egyes jelölésért a szobrocskáját❤.

lollynymph

Határozottan nagyon is a szívembe zártam ezt a filmet, és azt hiszem, azért, mert nekem nagyon kevés olyan filmhez vagy akár sorozathoz, könyvhöz van szerencsém, ami érzelmekről szól, szeretetről, és női sorsokról, meg tulajdonképpen csak az emberi életről, és nem lesz giccses, vagy képmutató. Ez pedig nagyon nem volt az, a hangulata végtelenül bájos, még úgy is, hogy nekem tulajdonképpen egy kicsit arról mesélt, hogy nőként akármelyik utat is választod, akármerre is próbálsz kitörni, néha padlóra fogsz kerülni, és nem biztos, hogy könnyű életed lesz. De közben meg arról is, hogy ezek mellett is lehet mesebeli az életed, és amiről lemondasz, ahelyett néha még valami jobbat is kapsz.
(Színész-méltatás: Saoirse-t kezdem egyre jobban a szívembe zárni. A szívembe, aminek a kellős közepén ott van Timothée Chalamet és örökre ott is marad.)

Lucy

Mind a 135 percéért megérte! Csak ajánlani tudom! Nagyon realisztikus és szerethető. Mindenki a szívemhez nőtt, egytől egyig.

2 hozzászólás
abby 

Ez egy tipikusan olyan film, amit a legjobb egy havas téli estén nézni a meleg, puha takaró alatt egy bögre kakaóval. Nekem igazából ez hiányzott már csak a tökéletes élményhez, de moziban azért ez nehezen kivitelezhető.

Azt előzetesen már láttam, hogy nagy a hype a film körül, aminek amúgy nem tudom mennyi alapja van, mert a többi adaptációt nem láttam még és azért így nehéz viszonyítani, de a könyvet olvastam (és mint kiderült nem az egész első részt, mert ugye van vagy százféle kiadás és kb. változó hogy melyikben épp hol van elvágva a sztori). Visszatérve Greta Gerwig filmjéhez, tudom, hogy csapból is az ő neve folyik az utóbbi években és igazából értem, hogy miért, fiatal, tehetséges és nő, aki ügyesen egyengeti a karrierjét (pl. én kedvelem a kis indie filmjeit is, amit Baumbach-al együtt alkottak) és nagyon rá tud érezni bizonyos dolgokra, mint ahogy tette azt itt is. Nekem kimondottan tetszett, hogy a film nem a lineáris történetvezetést alkalmazza és ugrál az időben, helyenként ezt amúgy irtó jól vágták meg. Számomra a szereplők is sokkal kedvelhetőbbek voltak itt, mint a könyvben, mert ott pl. Amy karakterétől a falra másztam, ellenben itt végre sikerült belőle egy igazán kedvelhető kisasszonyt varázsolni, köszönet érte a forgatókönyvnek és Florence Pugh-nak. Kicsit sajnáltam azért, hogy Beth-ből csak kevés jutott, mert hozzám leginkább az ő karaktere állt közel, de nyilván Jo-nak kellett kapnia a nagyobb szerepet, amit nem bánok, mert őt is szerettem és Saoirse Ronan remekelt ebben a szerepben. Még a forgatókönyvhöz annyit, hogy nagyon jó párbeszédek voltak benne (ez nem tudom mennyire Gerwig és mennyire Alcott érdeme), de vannak jelenetek amik még így pár nappal a megtekintés után is a fejemben motoszkálnak,spoiler

Negatívumot nem igazán tudok mondani, ami van az is inkább Alcott-hoz köthető, igazából nem tudom felfogni azt, hogy mennyit szenvednek azon a March lányok, hogy szegények, holott van tető a fejük felett (és azért nem is egy kis kunyhóban nyomorognak mint az a szerencsétlen anyuka a gyerekeivel), étel is kerül az asztalra, tiszta ruhákban járnak, szóval itt azért picit el van túlozva a dolog, mert igaz, hogy nem gazdagok, mint Laurence-ék, de nem is szegények.

A moziból kifelé jövet amúgy azon gondolkoztam, hogy mennyire szívesen beköltöznék ebbe a filmbe, mert valahogy olyan kellemes melegséget áraszt az egész és gyönyörűek a helyszínek.

clarity 

az eredeti jobban tetszett, ebből valami hiányzott, ami abban megvolt…talán a hangulata…nem tudom.

mandu

annyira reméltem, hogy Laurie elolvassa azt a k*rva levelet

hashtaghetimozi 

A Kisasszonyok egy okos és átgondolt, nem túlzásba vitt üzenettel rendelkező, igazi feelgood hangulatot árasztó, megnevettető és megríkató feldolgozása lett a könyvnek. Az időbeli ugrálás egy kicsit rontja az élményt, de az imádnivaló karakterek, történések és dialógusok, valamint a könnyed humor hamar elfeledtetik a kis kellemetlenséget. A színészgárda fantasztikus, ez a mű pedig garantáltan sokáig belopja magát az ember szívébe.

EloiseBlack

Kár hogy Gerwig nem kapott érte díjat, milyen érdekes, hogy pont erről szól a mű, hogy egy nő nem lehet sikeres, ha nem férfiként születik. A művészmoziban csak nők ültek bent: könnyeztek, nevetek együtt a filmmel bármely korosztályból. Megható volt a történet, maga Alcott csodásat alkotott, de a rendezés is kitűnő volt. :)

15 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nocharity 

– When did you become so wise?
– I always have been. You're just too busy noticing my faults.

Novecento

Amy March: I’ve always known I would marry rich. Why should I be ashamed of that?
Theodore ‘Laurie’ Laurence: There’s nothing to be ashamed of. As long as you love him.
Amy March: Well, I believe we have some power over who we love. It isn’t something that just happens to a person.
Theodore ‘Laurie’ Laurence: I think the poets might disagree.
Amy March: Well, I’m not a poet. I’m just a woman. And as a woman, ther’s no way for me to make my own money. Not enough to earn a living, or to support my family. And if I had my own money, which I don’t, that money would belong to my husband the moment we got married. And if we had children, they would be his, not mine. They would be his property. So don’t sit there and tell me that marriage isn’t an economic proposition, because it is. It may not be for you, but it most certainly is for me.

Nocharity 

– I can't believe childhood is over…
– It comes to a happy ending.

f_Anna

Just because my dreams are different than yours doesn’t make them unimportant.

Nocharity 

– I don't want to disturb your writing.
– I don't do that anymore. It didn't save her.

Bogesxd 

Marmee: There are some natures too noble to curb, and too lofty to bend.

Bogesxd 

Aunt March: I may not always be right, but I'm never wrong.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján