Háború és béke (2016–2016) 139

War and Peace
360' · angol · dráma, romantikus, történelmi, minisorozat 12 !
6 rész (epizódhossz: 60')

A BBC új játékfilmsorozatot készített Lev Tolsztoj regényéből, a Háború és békéből.
A Háború és béke kb. 15 év eseményeinek rajza (1805-1820). A napóleoni háborúk korának – benne Napóleon oroszországi hadjáratának – Oroszországban végbemenő eseményeit, társadalmának változásait,… [tovább]

angol

Képek 32

Szereposztás

Aneurin BarnardBoris Drubetskoy
Jessie BuckleyPrincess Marya Bolkonskaya
Paul DanoPierre Bezukhov
Lily JamesNatasha Rostova
Olivia RossMademoiselle Bourienne
Rory KeenanBilibin
Guillaume FaureNapoleon's Adjutant
Kit ConnorPetya Rostov
Chloe PirrieJulie Karegina
Terence BeesleyGeneral Bennigsen

További szereplők

Kedvencelte 50

Várólistára tette 297


Kiemelt értékelések

Emilie

Bármeddig is húztam, itt a vége, és most nem tudom, mit csináljak. Nem akarok elszakadni ettől a világtól, mert mire belejöttem, mire magamba szippantottam a különös atmoszférát, már arra lettem figyelmes, hogy az utolsó részt nézem, és rá kellett jönnöm, hogy nem lesz több. Elvetemedésemben arra gondoltam, hogy újraolvasom a könyvet, de amikor megláttam Tolsztoj öt kilót nyomó regényét, inkább letettem róla. :D
A kosztümök, a párbeszédek, a zene… jesszus, ezt még tuti újranézem még párszor. Boris Drubetskoy <33 Először féltem, hogy egy ilyen óriási művet hogy csinálnak meg, de szerencsére nem kellett csalódnom.

Vááá, most mit csináljak? :D

7 hozzászólás
Charityy 

Imádtam ♥
A szereplők fantasztikusak és a látvány sem utolsó. A könyvhez még nem volt szerencsém, de ezek után majd beleveted magam :)

Nihilchan 

Nem olvastam még a könyvet, mert valamiért félek az orosz klasszikusoktól, de ezek után kénytelen leszek. Ez egy nagyon jól megálmodott és megvalósított sorozat; és ez csak részben köszönhető annak, hogy jó volt az alapanyag, amiből dolgozott. A csodája a részletekben rejtőzik; nagyszerű kosztümök, gyönyörű zenék, magával ragadó hangulat és színvilág, elképesztően jól kiválasztott színészek. Paul Dano, Lily James és James Norton minden képernyőn töltött másodpercét imádtam és a mellékszereplői ágon is voltak kitűnő alakítások. Lily James egyébként is az ilyen kosztümös szerepeiben a legjobb és a legszerethetőbb, szerintem. Alapvetően azt gondolnám magamról, hogy a háborús részek nem kötnek le, de ebben a sorozatban annyira rendben volt minden, hogy még a harcok is érdekeltek. Pont elégnek éreztem az epizódok mennyiségét is. Igazság szerint a plakát miatt lett várólistás (hát nem gyönyörű?) és tartottam is tőle, de nagyon örülök, hogy megnéztem. Teljes mértékben újranézős és emlékezetes. Szinte rajongtam érte.

Jadeline

Az ilyen kosztümös sorozatokat érdemes megnézni. A látvány és a színészek nagyon tetszettek, viszont néha feleslegesen hosszúra nyújtottnak éreztem egy-egy részt vagy jelenetet. Ezért nem adtam rá 10 csillagot. Ettől eltekintve szép sorozat. :)

lejla

Was there ever anything more perfect?

Gyönyörűek a képek: nem nagyon értek hozzá, de tényleg különlegesen szépek, érdekesek voltak.
A ritmus is tökéletes, olykor begyorsul, összevon sok dolgot, de amikor kell, belassít és ráfókuszál egy-egy szereplőre, eseményre. Persze kell hozzá ismerni a könyvet, úgy lesz kerek, de nagyon szépen átjönnek a hangulatok, érzések a filmből is.
A szereplők OMG, ha a regényben megszerettem Natasát, Pierre-t, (egy kicsit) Nyikolajt, Mariját és Andrejt (<3), hát akkor most imádtam őket. Csodálatosan eltalálták a színészeket, ők pedig úgy hozták a karaktereiket, hogy jobban talán nem is lehetne. Természetesen ismét beleszerettem Andrej hercegbe (hogy is lehetne ez másképp), James Norton pedig… szintén OMG. :) Very sexy and perfect Andrei. Mégis mindenki előtt kell említeni Kutuzovot, aki olyan, mintha most lépett volna le a történelemkönyvek és a regény lapjairól. Le a kalappal a színész és a sminkesek előtt.

De sajnos vége van. What is there to do, now? Rewatch…

1 hozzászólás
Amilgade

Teljesen elvarázsolt a film. Kitűnő a színészválasztás, és szerencsére el tudtam felejteni Audrey Hepburn alakját is.

Bee

Most erre volt pontosan szükségem. Egy ilyen teljes és jólkidolgozott történetre. Ez a sorozat nagyon a szivemhez nőt, több okból is …mert gyönyörű és hangulatos …és mert nagyon jó kor jött, mintha csak a készítők tudták volna hogy szeretnék belemászni és kiismerni a H&B világát. És elképesztő milyen jó dolgok értek azalatt mig néztem XD
Aztán a szinészek; Paul Dano nekem nem volt ismerős de most felfigyeltem rá és figyelni is fogom. Mert nagyonb jól hozta Pierret, annak ellenére hogy az első képek alapján kételkedtem benne…Lily Jamesszel nagyon jók voltak :)
Kár hogy vége. :(
De 2016 a War &Peaceről fog szolni … Nekem tuti ;)

ziara

A Háború és békének és nekem történetünk van. Közös történetünk. Már gimis koromban nem tudom, hányszor láttam a régi, Hepburn-ös feldolgozását. Imádtam. Andrejt nem szerettem abban annyira, mint most, talán csak ennyi a különbség, de lehet, hogy felnőttem, és mást értek meg az egészből. Ez a sorozat zseniális. Nincs elnyújtva, tökéletes minden szempontból. A szereplők, a helyszínek, a párbeszédek. Imádom Oroszországot!!! Új kedvencet avattam. Azt hiszem a kedvenc karakterem (nehéz választani), de talán Andrej.

JustABookishSoul

1 nap leforgása alatt végignéztem az egészet. 1 nap leforgása alatt teljesen összekuszált, és most kicsit üres lettem. Sosem csalódtam a BBC mini sorozataiban, de a War and Peace szerintem kitűnik a többi közül.
A felépítés nagyszerű, maga a cím (Háború és béke), milyen csúfságot űz velünk; míg az első fele a boldogságot és kíváncsiságot rejt megjelenik a Háború, majd a második felében mikor eljön a Béke minden szerte foszlik és megjelenik a sötétség.
A cinematography hibátlan, és a zenék! Ó a zenék! Számomra ez hozta meg azt a nagy szeretetet amit most érzek. Annyira tökéletesen illesztették be őket!
Szerintem remekül hozták az oroszosságot, aminek nagyon örültem, mivel félő volt, hogy az angol stáb elfogja vinni és nem lehet majd érezni milyen is volt igazából.
Bárcsak újra elsőre láthatnám!

Lali 

Már az első rész után kételyeim voltak a továbbnézést illetően, s ez a második résszel meg is pecsételődött.
Azt érzem a nézése közben, hogy a film készítői a Háború és békére, csak mint storyra tekintenek, annak a miliője, a szereplők összetettsége, a történet emelkedettsége pedig egyáltalán nem számít.
Ha keményen akarok fogalmazni, akkor azt mondom, hogy ez egy filmes leporelló felnőttek számára. Olyan, mint mondjuk a Piroska és a farkas hat képben és mondatban.
Ugyanakkor persze nézhető, fogyasztható, de nekem még az se nagyon ment.
Én ezt a minisorozatot nem ajánlom megtekintésre.
Inkább olvassuk el újra, és képzeljük el magunknak azt a világot. Jobban járunk vele.


Népszerű idézetek

Kontra_Judit 

…de csak egy bolond áldozna fel jó embereket egy kis dicsőségért.

Kontra_Judit 

Csak a bolondok és a degeneráltak lehetnek rosszul.

Theana 

Osip Alexeevich: Nem hisz Istenben, mert nem is ismeri.

(3. rész)

Bexy_15

Andrei Bolkonsky: A megbocsájtás női erény. Én nem vagyok képes rá.

csancs 

Pierre: Régen önmagamért éltem, és tönkretettem az életemet. Most próbálok másokra gondolni, ténylegesen segíteni nekik, és ettől sokkal boldogabb vagyok.

Theana 

Andrei Bolkonsky: Hogy van, apám? Jól van?
Nikolai Bolkonsky: Csak bolondok és degeneráltak lehetnek rosszul.

(1. rész)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján