A nyomorultak (2018–2019) 19

Les Misérables
60' · angol · dráma, romantikus, történelmi, minisorozat 12
6 rész (epizódhossz: 60')

1815-ben Franciaország a waterlooi csata után zűrzavaros időknek néz elébe. Jean Valjean 19 éves büntetése a végéhez közeledik a touloni kényszermunkatelepen, ahová egy darab kenyér ellopása miatt zárták. Javert, a fegyőrtiszt mély gyűlöletet érez minden bűnelkövetővel, de különösen Jean… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Lily CollinsFantine
Dominic WestJean Valjean
David OyelowoJavert
Olivia ColmanMadame Thénardier
Adeel AkhtarMonsieur Thénardier
Ellie BamberCosette
Turlough ConveryGrantaire
Alex JarrettAzelma Thénardier
Erin KellymanÉponine Thénardier
Archie MadekweCourfeyrac

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 84


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Nagyon jó, korrekt és szépen kifejtett adaptáció. A látvány és a kosztümök kiválóak, a zenéje is teljesen rendben van. Kellett ez a hat rész a történetnek. A szereplőkkel sem volt semmi probléma, de nekem pár embernél nem igazán jött át a casting. Jól játszott mindenki, de kicsit sem gyakoroltak rám hatást és sajnos ez igaz a komplett történetre; totál semleges maradt számomra az egész.

Könyvzugoly 

Ha a könyvet veszem alapul, ez eddig a legjobb adaptáció. A fiatalok motivációja, egyénisége végre nem vész el, nem mossák össze őket, így a sorozat második fele legalább annyira izgalmas és kerek egész, mint az első fele, ami ritka Nyomorultak megfilmesítésnél.
Bizonyos színészek kiválasztását ha nem is értem teljesen, a casting nagyon jó, ahogyan a zene és a fényképezés is. A történetnek megőrizték az ívét, ahol változtattak, az teljesen érthető, hogy miért történt, a lezárás pedig tökéletesen összefoglalja a film üzenetét…

Keikorca

Összességében jó feldolgozásnak gondolom, a színészgárda is megtette a magáét, viszont bizonyos dramaturgiai változtatásokat nem értek, hiszen 6 részbe szinte minden belefér így a random kihagyások és olyan szereplők felvonultatása, akikről igazából csak az tudhat valamit, aki a könyvet olvasta, azt nem tudtam hová tenni.
Viszont ezt a „karácsonypiros” címet át kellett volna gondolni.

Süntüske 

A nyomorultak az egyik örök kedvenc történetem, és ugyan a szívemhez még mindig közelebb áll a musical elsőrangú színészgárdájával és katartikus dallamaival, jólesett látni egy olyan feldolgozást, ami bővebben kifejti a regény szerteágazó szálait és átláthatóbbá teszi az összefüggéseket. Szerintem ez áll eddig legközelebb a könyvhöz, mert végigvisz olyan szálakat, amiket korábban rendre rövidre fogtak (pl. látjuk Fantine és Cosette apjának kapcsolatát, nem csak elmeséli, hogy elhagyták, vagy Mariust is már gyerekkorától követjük), de nyilván nem fér bele minden, bizonyos dolgokat itt is sűrítenek, tömörítenek (de nincs benne olyan ordító hiányosság, mint hogy a 98-asban egyáltalán nem szerepelt Éponine). Végig izgalmas, pergő cselekményű – valahol olvastam egyszer egy olyat, hogy az a jó, ha regényekből Filmet csinálnak, nem egyszerűen megfilmesítést, és ez szerintem itt remekül érvényesül. A szereplőgárda is ügyes, én kicsit ódzkodtam a fekete Javert gondolatától (pusztán korhűségi okokból), de övé az egyik legkimagaslóbb alakítás. Mindezek mellett nekem a musical maradt a kedvencem, az ottani színészek számomra teljesen egybeforrtak a karakterekkel, a zenék gyönyörűek, és ott valahogy jobban éreztem a katarzist a végén, mint itt.

Bogas 

Sok szempontból eye candy ez a sorozat, és örültem, hogy hat órát szántak a cirka 1500 oldalas regény kibontására, még ha nem is értettem minden dramaturgiai döntést.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján