A nyomorultak (2012) 237

Les Misérables
158' · amerikai, angol · dráma, romantikus, háborús, musical 12

10 díj · 14 jelölés

A XIX. századi Franciaországban játszódó történet az összetört álmokról, a viszonzatlan szerelemről, a szenvedélyről, az áldozatról és a megváltásról szól – az emberi lélek túlélésének időtlen testamentuma. Jackman alakítja Jean Valjeant, az egykori elítéltet, akit évtizedeken át üldöz a… [tovább]

angol · magyar

Képek 24

Szereposztás

Hugh JackmanJean Valjean
Russell CroweJavert
Anne HathawayFantine
Amanda SeyfriedCosette
Eddie RedmayneMarius
Helena Bonham CarterMadam Thénardier
Sacha Baron CohenMonsieur Thénardier
Aaron TveitEnjolras
Samantha BarksÉponine
Daniel HuttlestoneGavroche

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 76

Várólistára tette 329


Kiemelt értékelések

Chriss 

Már régóta várólistás volt A nyomorultak, és most olyan hangulatban voltam, hogy megnéztem. Sok dalt ismertem már korábban, de így egyben megnézni az egész musicalt egy élmény volt. Még ha megrázó volt is az egész, amit végigbőgtem… akkor is. A színészek fantasztikusak, Anne Hathaway-t és Hugh Jackmant eddig is kedveltem. Most aztán tényleg bebizonyították, ott vannak a legjobbak között. Hiteles játékukkal megidézték ezt a borzalmas kort. Amanda Seyfried-et is itt kedveltem meg. Eddie Redmayne csak a szokásos formáját hozta :) Kedvenc dalom az I Dreamed A Dream, mely Anne Hathaway előadásában is szép, de ahogy Susan Boyle énekli, az valami fantasztikus. Egy másik kedvenc dalom a Do You Hear The People Sing: https://www.youtube.com/watch… :)
Összegezve: egy remek musical remek színészekkel. Kedvenc is lett.

Nihilchan 

Sokat énekelnek benne? Persze, rengeteget! Ez a műfaj sajátossága, ez így van rendjén. Egyébként meg annyira csodásak, önmagukban is hallgathatóak a dalok, hogy felőlem még egy-két órán keresztül tarthatott volna a film. Remek a látvány és parádés a szereposztás; már az első percekben hatással volt rám. Imádom magát a történetet is. Szerintem ez pont így volt jó. Tutira újranézős.

Pikachu 

Azt hittem, hogy nem fogom kibírni a sok éneket és nagyon unalmas lesz. Az eleje nem is tetszett, de aztán kezdtek beindulni az események és kezdett érdekelni, hogy mi lesz a szereplőkkel. A dalok nagyon tetszettek, jó pár dallam ismerős volt, a szereplők is szimpatikusak lettek, ezért is volt nagyon szomorú némelyik rész. A színészek pedig.. hűha, nagyon nagyon jók.. Hugh Jackman és Anne Hathaway már így is kedvenc, de Russell Crowe igazi meglepetés volt számomra.

LoneWolf 

A film egyetlen, mégis súlyos hibája, hogy az egyszerű, szóban kifejtendő részeket is éneklik, amik helyenként nagyon erőltetettek és bénák, de ezt leszámítva remekmű és Anne Hathaway egyszerűen lehengerlő alakítást nyújt. Russell Crowe pedig tud énekelni? Ráadásul nem is rosszul? Na, az külön meglepetés volt számomra.

2 hozzászólás
NaNa_88 

Másodszori megtekintésre jobban tetszett. Talán azért, mert most jobban hangulatban voltam. A legnagyobb hibája a hossza. Kétszer meghalok mire vége. Szünet nélkül nem tudom végigülni. Sokszor mondjuk nem is fogom. Túl nyomasztó az egész ahhoz, hogy sűrűn nézegessem. De pár évente azért el tudom viselni. :D A dalokat szeretem, a közeliket megszoktam. Ha szenvedtetni akarom magam, akkor ez is egy jó választás.

Valentine_Wiggin 

Imádom. Sokan mondták, hogy a könyv depresszív, de ezután a film után mégis belekezdtem, és az egész történetnek rajongója lettem. A színészi játék fantasztikus, megdöbbent milyen hangok jönnek ki egyes színészekből (csak én lepődtem meg, amikor Eddie Redmayne és Russel Crowe énekeltek? Nem hittem volna, hogy ilyen fantasztikus hangjuk van.) Anne Hathaway megérdemelte az Oscart, tökéletes Fantine volt, és úgy általában a szereposztás telitalálat. Sokszornézős, mindig sírós.

2 hozzászólás
Dombi_Petra 

Nagyon UTÁLOM a musicaleket, 10 perc után már alig bírom elviselni, a háborús filmeket sem szeretem, sőt általában azokat sem amik korábbi évszázadban játszódnak, szóval ebbe minden volt, amit nem szeretek, azonban ezt valamiért IMÁDTAM! Igaz, 2 részletben néztem meg a filmet, egyrészt időhiány, másrészt a tömény mondanója miatt. Az énekek gyönyörűek voltak, ritmusos, tiszta énekkel, ezért egy pillanatig sem untatott.
Annyira gyönyörű volt a történet. Jean Valjeant, illetve a többi szereplő lélekfejlődése is elképesztő. Egy szinte ártatlan férfi, aki 19 év után szabadul, a paptól megkapja első bocsánatát, ami hatására elképesztő tetteket hajt végre, de nem bír nyugodni,lelke, illetve Javert is kitartóan üldözi szegényt. Fantine is fontos karakter volt. Tényleg, mi mindent képes megtenni egy anya a gyermekéért, hova tud süllyedni egy szerető szív, mely csak gondoskodni akar. A Francia forradalmárok története nagyon szomorú volt, akár csak Éponine-é. Annyira sajnáltam őket. Marius és Cosett kapcsolata szívmelengető volt, kicsit feldobta a történet mélabús hangulatát. Jevert végső döntése engem meglett, nem gondoltam volna, hogy ilyenre képes lenne, s a történtek ennyire bántották a lelkét.
Ami még tetszett, hogy Jean Valjean Mariusnak elmondta titkát, így nem kellett tovább magában tartania. A film vége pedig zseniális. Egyszerre boldog, szeretetteljes, illetve megrendítő és szomorú. Az utolsó pár percet végig sírtam.

Szeszj 

Régóta húztam ezt a filmet, mindig is kíváncsi voltam rá, de nem tudtam rávenni magam hogy megnézem, mert tudtam hogy fájni fog, tudtam hogy sírni fogok, és tudtam hogy napokig ezen fogok gondolkodni, de ma ajánlották és mindenképpen nézem meg, na és ma volt egy kis időm, gondoltam megnézem, igaz hogy sírtam rajta, igaz hogy fájt, de egyszerűen gyönyörű film, már az elején megtetszett, annyira magával ragadott, imádtam!
A dalok jók voltak, engem nem zavart hogy mindig énekeltek, úgyis imádom a Musical-eket. Csodálatos és mély dalok voltak a kedvenceim: https://www.youtube.com/watch…, https://www.youtube.com/watch… https://www.youtube.com/watch…
A színészek is nagyon találok voltak, Hugh Jackman és Russell Crowe volt a legjobb imádtam őket, de Anne Hathaway és Eddie Redmayne is, annyira jó volt hallgatni őket!
Ez a film gyönyörű, csak ennyi, biztos hogy még megnézem majd valamikor, csak ehhez a filmhez muszáj lesz felkészíteni magam megint!

Osli75 

Szeretem ezt a történetet, sőt, minél több feldolgozást látok, annál jobban. Eleinte ez a feldolgozás fura volt az énekek miatt, de aztán megszoktam és már élveztem is. Egy-két színészen nagyon meglepődtem, nem is hittem volna, hogy ilyen jó hangjuk van.
Lehet, hogy most már megnézem azokat a feldolgozásokat is amik eddig kimaradtak.

Coralie 

Ez nagyon nem az én műfajom, úgy látszik. Soha többet ilyet, nekem ez kész szenvedés. Annyira erőltetett volt a legtöbb zenés rész, szerintem bőven elég lett volna a nagyobb mondanivalójú részeket énekelni, a többit meg elmondani. De ha már ennyi pénzt beleöltek, ilyen jó és tehetséges színészekkel, akkor lehetett volna egy rendes film is belőle. Persze ízlések és pofonok, megértem, ha valakinek tetszik. Énekelni amúgy nem nagyon tudtak, talán egyedül Redmayne és Hathaway hangja volt elég erős hozzá, de ezt elnézem nekik, színészek ők, nem énekesek.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Ashtray_Heart

To love another person is to see the face of God.

Sadie 

Ha a nap véget ér, egy nappal öregebb vagy.

Sadie 

Van egy hely, hol senki se fél.
Egy hely, hol sírni nem lehet.
Mind meglesz ott, ki elveszett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján