A nyomorultak (2012) 219

Les Misérables
158' · amerikai, angol · dráma, romantikus, háborús, musical 12

10 díj · 14 jelölés

A XIX. századi Franciaországban játszódó történet az összetört álmokról, a viszonzatlan szerelemről, a szenvedélyről, az áldozatról és a megváltásról szól – az emberi lélek túlélésének időtlen testamentuma. Jackman alakítja Jean Valjeant, az egykori elítéltet, akit évtizedeken át üldöz a… [tovább]

angol · magyar

Képek 24

Szereposztás

Hugh JackmanJean Valjean
Russell CroweJavert
Anne HathawayFantine
Amanda SeyfriedCosette
Eddie RedmayneMarius
Helena Bonham CarterMadam Thénardier
Sacha Baron CohenMonsieur Thénardier
Aaron TveitEnjolras
Samantha BarksÉponine
Daniel HuttlestoneGavroche

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 71

Várólistára tette 301


Kiemelt értékelések

Pikachu 

Azt hittem, hogy nem fogom kibírni a sok éneket és nagyon unalmas lesz. Az eleje nem is tetszett, de aztán kezdtek beindulni az események és kezdett érdekelni, hogy mi lesz a szereplőkkel. A dalok nagyon tetszettek, jó pár dallam ismerős volt, a szereplők is szimpatikusak lettek, ezért is volt nagyon szomorú némelyik rész. A színészek pedig.. hűha, nagyon nagyon jók.. Hugh Jackman és Anne Hathaway már így is kedvenc, de Russell Crowe igazi meglepetés volt számomra.

NaNa_88 

Másodszori megtekintésre jobban tetszett. Talán azért, mert most jobban hangulatban voltam. A legnagyobb hibája a hossza. Kétszer meghalok mire vége. Szünet nélkül nem tudom végigülni. Sokszor mondjuk nem is fogom. Túl nyomasztó az egész ahhoz, hogy sűrűn nézegessem. De pár évente azért el tudom viselni. :D A dalokat szeretem, a közeliket megszoktam. Ha szenvedtetni akarom magam, akkor ez is egy jó választás.

LoneWolf

A film egyetlen, mégis súlyos hibája, hogy az egyszerű, szóban kifejtendő részeket is éneklik, amik helyenként nagyon erőltetettek és bénák, de ezt leszámítva remekmű és Anne Hathaway egyszerűen lehengerlő alakítást nyújt. Russell Crowe pedig tud énekelni? Ráadásul nem is rosszul? Na, az külön meglepetés volt számomra.

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Imádom. Sokan mondták, hogy a könyv depresszív, de ezután a film után mégis belekezdtem, és az egész történetnek rajongója lettem. A színészi játék fantasztikus, megdöbbent milyen hangok jönnek ki egyes színészekből (csak én lepődtem meg, amikor Eddie Redmayne és Russel Crowe énekeltek? Nem hittem volna, hogy ilyen fantasztikus hangjuk van.) Anne Hathaway megérdemelte az Oscart, tökéletes Fantine volt, és úgy általában a szereposztás telitalálat. Sokszornézős, mindig sírós.

2 hozzászólás
negike

Régóta húztam ezt a filmet, mindig is kíváncsi voltam rá, de nem tudtam rávenni magam hogy megnézem, mert tudtam hogy fájni fog, tudtam hogy sírni fogok, és tudtam hogy napokig ezen fogok gondolkodni, de ma ajánlották és mindenképpen nézem meg, na és ma volt egy kis időm, gondoltam megnézem, igaz hogy sírtam rajta, igaz hogy fájt, de egyszerűen gyönyörű film, már az elején megtetszett, annyira magával ragadott, imádtam!
A dalok jók voltak, engem nem zavart hogy mindig énekeltek, úgyis imádom a Musical-eket. Csodálatos és mély dalok voltak a kedvenceim: https://www.youtube.com/watch…, https://www.youtube.com/watch… https://www.youtube.com/watch…
A színészek is nagyon találok voltak, Hugh Jackman és Russell Crowe volt a legjobb imádtam őket, de Anne Hathaway és Eddie Redmayne is, annyira jó volt hallgatni őket!
Ez a film gyönyörű, csak ennyi, biztos hogy még megnézem majd valamikor, csak ehhez a filmhez muszáj lesz felkészíteni magam megint!

Coralie 

Ez nagyon nem az én műfajom, úgy látszik. Soha többet ilyet, nekem ez kész szenvedés. Annyira erőltetett volt a legtöbb zenés rész, szerintem bőven elég lett volna a nagyobb mondanivalójú részeket énekelni, a többit meg elmondani. De ha már ennyi pénzt beleöltek, ilyen jó és tehetséges színészekkel, akkor lehetett volna egy rendes film is belőle. Persze ízlések és pofonok, megértem, ha valakinek tetszik. Énekelni amúgy nem nagyon tudtak, talán egyedül Redmayne és Hathaway hangja volt elég erős hozzá, de ezt elnézem nekik, színészek ők, nem énekesek.

2 hozzászólás
Osli75 

Szeretem ezt a történetet, sőt, minél több feldolgozást látok, annál jobban. Eleinte ez a feldolgozás fura volt az énekek miatt, de aztán megszoktam és már élveztem is. Egy-két színészen nagyon meglepődtem, nem is hittem volna, hogy ilyen jó hangjuk van.
Lehet, hogy most már megnézem azokat a feldolgozásokat is amik eddig kimaradtak.

Lady_Hope

Még anno magyarórán (azokban a szép időkben, amikor még gimnazista voltam, hajj..) magyartanárom mesélte hogy ő nem bírta végignézni, mert végig énekeltek benne.
Szerintem én menthetetlenül elvesztem. Nem is végig énekeltek. Vagy tíz mondatot kimondtak.
De nagyon tetszett. Nem zavart hogy énekeltek, én mindig is nagyon szerettem a musicaleket. A szereplők fantasztikusak voltak, de úgy igazán. :)
Ami tényleg a film gyengéje: a dalok úgy 40% nem üt, nem igazi, egysíkú, és nem tetszett. De ez legyen az összes problémánk. :)

viky0222

Már régóta meg akartam nézni a filmet, de tudtam, ehhez kell egy bizonyos hangulat, rá kell szánni az időt, hogy igazán értékelni tudjuk. Ami azt illeti sajnálom, hogy eddig húztam, egyszerűen bámulatosra sikerült.
Maga a történet egyszerűen magával ragad, úgy érzed, te is ott vagy, áthat a fájdalom, és szimplán lenyűgöző az egész.
A színészek zseniálisak voltak, nagy részüknek a hangját is imádtam, számomra megfelelő volt a szereposztás.
Az egyetlen problémám az volt, hogy mindent énekeltek, még az olyan párbeszédeket is, amik nem illettek bele a dallamba, és így kicsit visszavett az élvezhetőségből, de ezen kívül minden szuper volt. :)

Lex

Nem épp kedvencem a musical műfaj, talán ezért is nem fog meg annyira ez a feldolgozás. Rettenetesen hosszú a film és bizonyos részei borzalmasan untatóak a számomra. Nem véletlen nem néztem újra ezidáig, és bár nem bánom, hogy még egyszer láttam, nem biztos, hogy harmadjára is vállalkozom majd rá.

A színészek szerintem jó alakítást nyújtottak, bár engem még mindig nem hat meg Anne Hathaway szereplése, pedig Oscart kapott ezért. Biztos az elnyújtott éneklések miatt nem tudom átérezni az egyes jeleneteket, mert egyszerűen beleunok a dalokba, mire valóban ütniük kéne. A kedvenc dallamom amúgy Javert-é volt.

Kettő jelenet volt csak, ami megérintett: az egyik amikor Javert meglátja Gavroche-t a végén, a másik pedig Marius dala a csata után. Ezen kívül tetszik a film kezdése, meg a forradalom kitörése közben énekelt dal. Ennyi.


Népszerű idézetek

Ashtray_Heart

To love another person is to see the face of God.

Sadie 

Ha a nap véget ér, egy nappal öregebb vagy.

Sadie 

Van egy hely, hol senki se fél.
Egy hely, hol sírni nem lehet.
Mind meglesz ott, ki elveszett.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján