Serena (2014) 69

Az észak-karolinai hegyvidék, a nagy depresszió idején. George Pemberton jól menő faipari vállalkozást vezet a vadonban, majd alaposan felkavarja az állóvizet, amikor egy nap megjelenik újdonsült feleségével, Serenával. A szépséges szőke nő hamar bebizonyítja a férfiak uralta iparban… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Jennifer LawrenceSerena Pemberton
Bradley CooperGeorge Pemberton
Rhys IfansGalloway
Sean HarrisCampbell
Toby JonesSheriff McDowell
Ana UlaruRachel
David DencikBuchanan
Kim BodniaAbe Hermann
Hirdetés

Várólistára tette 171


Kiemelt értékelések

Theana 

Számomra olyan semmilyen. Azonban Jennfier Lawrence zseniális volt.

christine

SOKKAL többet vártam ettől a filmtől, s nemcsak azért, mert adaptáció. Remek színészek vannak a középpontban, és bár Jennifer nagyon adta magát, Cooper szerintem nem tudott teljes mértékben kiteljesedni. És az eleje roppant módon el.aszott, de tényleg. Ha ilyen gyorsan menne a lánykérés, és ha csak ennyiből állna a nagy szerelem, akkor az emberiség hatalmas bajban lenne… :c A látvány, a ruhák és egypár jelenet dobott a hangulaton, de nálam nagyon a mérce alatt van ez a film.

Charityy 

Engem már a könyv sem fogott meg igazán, de gondoltam teszek egy próbát a filmmel is. Hát nem kellett volna.. A vágások szörnyűek, Lawrence ugyan jól játszott, de ez sajnos nem elég ahhoz, hogy a film jó legyen.

Atomsk

Rettenetesen lehúzták és sokan szidják a filmet. Kb: a felénél rájöttem miért: mert – mondom magamban – ez csak adaptáció lehet, és valószínűleg a könyv mérföldekkel jobb. Nekem is feltűnt, hogy a filmben sok a probléma. Jennifer Lawrence jó, de valószínűleg a forgatókönyv és a rendezés miatt elvitték a karakterét kissé másfelé, mint a könyvben, Bradley Cooper most nem igazán tud csillogni-villogni. A vágás itt-ott nem a legjobb, illetve vannak benne baromságok. Az első, aminél a fejemet fogtam, hogy még nagyjából a film elején megismeri Serenát és azt mondja neki Cooper karaktere, hogy össze kéne házasodniuk. Kb: ez az első dolog, amit mond neki. Erre gondol egyet a film, mutat valami szexjelenetet amit egyébként gyakran használ átvezetésnek, gyakrabban, mint kellene, és hopp, minden további magyarázat nélkül a következő képen már ott is vagyunk, hogy házasok. Az, hogy addig miként jutnak el, úgy látszik nem túl fontos a készítők szerint, jóformán mintha kivágtak volna 20-30 percet a filmből, annyira otromba az ugrás. A történet maga szerintem nem rossz, és Serena karaktere igazi Lady MacBeth, tehát nagyon érdekel mi jár olykor a fejében, a könyvet mindenképp el fogom olvasni, ha másnak nem is, a film kedvcsinálónak jó volt.

1 hozzászólás
Solo_Mayer 

Nemigen szoktam a filmet a könyvhöz hasonlítani, mert sokszor szükség van a változtatásokra ahhoz, hogy egyáltalán megszülethessen az adaptáció, de itt olyan szinten elszabták a szereplőket, hogy az már dühítő volt. Ron Rash kiváló történetét lesilányították egy féltékenységi drámára, hát mit műveltek Serenával? Ő eredetileg egy ragyogóan összetett, kíméletlen karakter, aki meg is marad annak, ami, míg a filmben hozták eleinte az erős, önálló nőt, akit sajnos aztán spoiler. Miéééért?… Ja, hogy legyen belőle egy béna szerelmi dráma. Galloway is egy szánalmas figura lett szánalmas külsővel, amolyan sunyi gyilkos, csalódás volt ő is. Ami megmenti a filmet, az a kor és a környezet, ezért kap 7 csillagot, és ezért nézhető, de csak egyszer.

Rekaboni

Hajaj de kár ezért is. Dühös vagyok, mert elrontották az egyik kedvenc könyvem adaptációját, megint :(
A vágás valami eszméletlenül béna és ez el is rontott a film hangulatát, olyan mintha mindenképpen művészfilmet akartak volna csinálni. Mert az mindig olyan jó ötlet, ha fél percig ránagyítunk valakinek a szemére és közben megy a drámai zene, elhiszem, hogy valakinek bejön, de szerintem nincs sok értelme. A másik problémám az Jennifer Lawrence, az egyik kedvenc színésznőm, de ez nagyon nem az ő szerepe volt. Serena szinte nem is szólal meg a film alatt, csak furcsán vigyorog. Valahogy az egész karakter vérszegény lett és velem nem tudta elhitetni, hogy igen, ő AZ a Serena. Akit érdekel a történet az inkább olvassa el a könyvet…

Kontra_Judit 

Ez volt talán a 3. film, amiben láttam Jennifer Lawrence-t szerepelni. De nekem ebben annyira nem tetszett, szerintem Katniss Everden szerepe sokkal jobban áll neki.
Tökéletesen alakította itt a féltékeny feleséget, a meddő nőt, de az egész film egy überdráma, ráadásul az utolsó fél óra válik igazán érdekesség, addig csak csordogál a cselekmény. Egyszernézős.
A három szó, ami legjobban jellemezi a történetet: kapzsiság, korrupció, bosszú.

ScarlettBlair

Hát én ezen most teljesn ki vagyok akadva. A könyvet egyszerűen faltam, imádtam! Ebben a filmben Serena egy elmeroggyant nőnek van beállítva, ezzel szemben a filben egy könyörtelen zsarnok, de nem bolond. Annyir nagy reményeket fűztem hozzá, így most hihetetlenül csalódott vagyok. A regényhez csak nagy vonalakban volt köze, nem lehetett érteni, hogy mi-miért történt, és a vége a TÖKÉLETES befejezés, ami a könyvben annyira nagyon jól kidolgozott volt teljesen el lett cseszve. Ha nem JLaw szerepelt volna benne egy csillagot sem lennék rá hajlandó adni, annyira mérges vagyok!
Ui.: ezt majdnem kihagytam! Ennél alkalmatlanabb színészt kb. akkor sem találhattak volna Galloway szerepére, ha direkt keresik. A könyvben ő egy FÉLELMETES, TISZTELETET PARANCSOLÓ ember volt, nem egy ázott kutya tekintetű, visszahúzódó, jelentéktelen valaki!

Dexter79

Fura volt nagyon a film. Tulajdonképpen végigvezeti, hogyan változik meg 2 ember élete, miután összeházasodnak. Hiába minden szép és jó, ha vannak titkok, ha történtek dolgok a múltban, akkor azok utolérik az embert. Szerintem Serena kicsit bolond volt, mert elég bután kezelte a férje dolgait, a végre meg spoiler.
A színészi alakítások viszont nagyon rendben voltak.

piciszusz 

Hát mit is írjak. Nem tetszett, pedig régóta vártam. A vágó valami oltári benga volt a film elején, imádom Jennifert, de kb én is ennyire tudok színészkedni, mint itt ő. Mást kellett volna felkérniük a szerepre.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján