Szeghalmi_Ágnes


Összes kitüntetés 1


Utolsó karc

Szeghalmi_Ágnes
Melyik az a film?

Sziasztok!
Keresek egy régi tv sorozatot. 80-as évekbeli talán. Antológia sorozat volt, és valamiért úgy rémlik, hogy Ray Bradbury novelláiból, de nem találtam meg a sztori alapján az epizódot a neten, hiába kerestem. Amerikai vagy talán angol.
Tehát az epizód, amire emlékszem: Egy kamaszlány nagyon megbetegszik, rosszul van, lázas, és hiába próbálnak rájönni a kórházban, hogy mi a baja, egyre rosszabbul van, és sajnos nem emlékszem, hogy pontosan hogy volt, de valaki rájön, hogy ha nem kezelik, akkor jobban érzi magát. Végül abbahagyják a kezelést és a lány bőrén kialakul egy pikkelyszerű védőréteg (amúgy nagyon szép), ami az UV sugárzástól óvja meg. Közben megtudjuk, hogy sok-sok kamasz szintén ugyanebben szenved. A végén kiderül, hogy nem is betegek, hanem annyira erős az UV sugárzás (talán valami katasztrófa is közeleg), hogy a fiatal generáció egy hirtelen evolúciós ugrással átalakul, és így túlélők lesznek.

Egy másik filmet is keresek, vígjáték szerintem, legalábbis a jelenet vicces, ami beugrik. Egy benzinkútnál játszódik a jelenet, a szereplő tankol és a kutas ( aki nagyon viccesen néz ki, nagy elálló fülek rémlenek, gülüszemek ) megkérdezi, hogy kér-e teljes szervizt. Kérik, és akkor elordítja magát a többi dolgozónak, ráadásul valahogy pöszén, vagy hasonló beszédhibával „Teeljeees szerviiiiiiiz”. Valamiért annyira megmaradt bennem, viszont egyáltalán nem ugrik be, melyik filmben volt. Talán egy francia vígjáték? Nem tudom… pedig a filmet is láttam, nem csak a jelenetet :D

Előre is köszi a segítséget :)

Kapcsolódó filmek: Végtelen határok (1995–2002) · L. A. Story – Az őrült város (1991)

Végtelen határok (1995–2002) L. A. Story – Az őrült város (1991)

9 hozzászólás