Melyik az a film? zóna

bonnie9 
Melyik az a film?

Ha jól emlékszem, talán @Imma keresett egy Aladdin feldolgozást.
Ahogy dobozolom el a könyveket, ebbe a könyvbe is https://moly.hu/konyvek/karadi-ilona-marko-laszlo-szerk-a-film-kronikaja is belelapoztam és találtam egy cikket, az 1940-es-hez, amit valaki említett is, mint esélyes jelöltet. Hátha ez is segít.

Kapcsolódó filmek: A bagdadi tolvaj (1940)

A bagdadi tolvaj (1940)

1 hozzászólás
Goldenhand 
Melyik az a film?

Sziasztok!
Még gyerekkoromban (most 37 éves vagyok) láttam egy filmet, amiben egy fickó feltalált egy gépet, aminek a segítségével tudta hallani a fák társalgását, és azt ahogy sikítanak fájdalmukban, amikor kivágják őket vagy letörik az águkat – ennyire emlékszem belőle.
És van még egy film, szintén gyerekkoromból, abból meg annyira emlékszem, hogy egy félkezű fickó volt a főhőse, és valami olyasmiről volt szó benne, hogy a végtagok elvesztése után a végtagok szelleme ugyanúgy ott van a helyén, és olykor, szorult helyzetekben képesek az ilyen végtaghiányos emberek a szellemtestrészüket használni. A főhős sokat próbálgatta, de sosem járt sikerrel, ám a film végén egy kisfiú leesett volna a háztetőről, azt hiszem háztető volt, és a fickó elkapta a szellemkezével, úgy mentette meg.
Még annyi, hogy mindkét filmet tévében láttam.

UPDATE: Az első megvan: Meghökkentő mesék – A csend hangjai

Kapcsolódó filmek: Meghökkentő mesék (1979–1988)

Meghökkentő mesék (1979–1988)

5 hozzászólás
PCSPanna
Melyik az a film?

Sziasztok!
Talán egy éve a nagymamámmal néztünk a tévében egy színdarabot. Megkérdeztem, hogy emlékszik e a címére, de mivel nem emlékszik így hozzátok fordulok.
Szerintem nem magyar társult adta elő, csak alá volt szinkronizálva. A felvétel kicsit régebbi volt.
A színdarab lényege, az volt, hogy a család különböző női tagjai megharagudtak a férjükre (van aki a színdarab közben) különböző indokok miatt. Így a hölgyek bezárkóztak a szóbákba, a férfiak meg a nappaliban próbálják kitalálni, hogy mit kezdjenek a hölgyekkel. Hárman békés megoldást javasolnak a hölgyek kicsalogatására. Ám a nagypapa nagy bölcsen csak azt mondogatja: „Be kell törni az ajtót.”. Senki se hallgat a papára, ám a színdarab végére eggyikük mégis ezt a megoldást választja. Végül mind a három feleség előmerészkedik. Ezután kérdezik meg a papától, hogy mégis miért jött át. Ekkor vallja be, hogy már elege volt a mamából ezért úgy döntött eljön otthonról. A többiek unszolására végül felhívja a mamát, és mint kiderül a mama sem hajlandó kijönni a szóbájábol.
Előre is köszönöm a segítséget! :)

PCSPanna
Melyik az a film?

Sziasztok!
Nos én egy dokumentumfilm szerüséget keresek, de az is lehet, hogy egy talk sohw egyik epizódjába volt beleépitve. Kevesebb mint két éve az esti órákban láttam.
Annyi maradt meg belőle, hogy Varga Livius a Quimby egyik alapító tagja szerepelt benne. És ő mutatta meg benne, hogy Budapesten milyen állatok élnek vadon. Például mutatott ürgéket, meg baglyokat is.
Tudom, hogy ez nem sok, de remélem tudtok segíteni. :)

2 hozzászólás
Fairy
Melyik az a film?

Sziasztok!
Egy olyan filmet keresek, amit, ha jól emlékszem jó pár éve a PAX TV vetített, többször is, de az elejéről mindig lemaradtam.
Talán kínai film volt: valami olyasmi volt a lényeg, hogy egy kínai házaspár meg akar szökni a keresztényüldözés elől talán Japánba – de lehet fordítva voltak az országok, bár kétlem –, a férj talán meg is szökik, de a nőt elkapják, aki ráadásul terhes. 20. századi történet.
Valami ötlet?

1 hozzászólás
orsi_24
Melyik az a film?

Sziasztok :) Ismét én :) most egy nagyon régen látott sorozatom után kutatok, ami megmaradt belőle: Ha minden igaz spanyol romantikus dráma, van egy gazdag pasi aki elvált, van egy 6 év körüli kislánya és egy új tartós kapcsolata egy(talán…) titkárnővel, de az exfelesége még mindig keresi őt, rengeteget zaklatja pl. A kislány után. Az egyik részben pedig a pasi szinte meghalt, egy fehér helyhez ment át de úgy érezte hogy nem élné túl a nő a halálát így felébredt a kómából… Ja, és az RTL-en adták :) Nagyjából ennyire emlékszek, ha valaki tud, segítsen :) köszii

2 hozzászólás
Hirdetés
orsi_24
Melyik az a film?

Sziasztok :) délután néztem egy filmet, amiben a főszereplő pomponlány átmegy egy másik suliba ahol a menő csajbanda lehófehérkézi, aztán mivel tehetséges, még is felveszik maguk közé, akik szintén pomponlányok, majd lesz egy verseny… És ekkor kellett felálljak a TV mellől :D légyszi segítsetek mi a címe ha véletlenül tudjátok :))

7 hozzászólás
Lilla99
Melyik az a film?

Sziasztok!
Egy kicsit régebbi filmet keresek. Igazából nem sok mindenre emlékszem belőle, mindössze annyira, hogy egy fiú (talán 12 év körüli) imád snowboardozni, és jelentkezik valami snowboard versenyre is, persze aztán van benne bonyodalom, de sajnos arra már nem emlékszem. Remélem attól tud valaki segíteni nekem.

6 hozzászólás
Pempő
Melyik az a film?

Sziasztok!
Egy mesét keresek,amit még kb. 7-8 évvel ezelőtt játszottak a Cartoon network-ön hétvégén. Ha jól emlékszem filmként indult egy szőke, szemüveges fiúval a főszerepben. Valamiért biciklivel sietett a könyvtárba, de hogy hogy keveredett a mesék birodalmába arra nem emlékszem. Voltak segítői is: egy rózsaszín tündérmese könyv meg talán egy rémisztő történetes könyv.
Többre nagyon nem emlékszem, és sajnos sehol sem találom.
Valakinek rémlik bármi ilyesmi? Köszönöm előre is! :)

2 hozzászólás
Kishikava
Melyik az a film?

Sziasztok!
Egy sorozatot keresek!
Meghal egy gazdag (talán tudós?) és a végrendelkezése szerint az örökségét egy nyilvános pályázaton lehet megnyerni.Meg kell fejteni 12? 13? feladványt,ami az újságban jelenik meg,és beküldeni!Aki az összeset meg képes oldani,az lesz az örököse.
Még annyira emlékszem,hogy egy rokona (unokaöccse) is hajt az örökségre,és ellopja a megfejtéseket,és a saját megoldásaként küldi be őket.
Ha valakinek rémlik a címe,ossza meg velem,legyen kedves!