Doktor Zsivágó (1965) 46

10 díj · 5 jelölés

Oroszország a huszadik század első évtizedeiben. Jurij Zsivágó, az érzékeny lelkületű orvos és tehetséges költő mit sem ért abból, ami körülötte történik, tehetetlen bábúként sodorják magukkal az események. A tizenhét éves Larát Moszkvában pillantja meg, majd hosszú évekig nem látja viszont.… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Omar SharifJurij Zsivágó
Julie ChristieLara
Geraldine ChaplinTonya
Rod SteigerKomarovsky
Alec GuinnessYevgraf
Tom CourtenayPasha
Siobhan McKennaAnna
Ralph RichardsonAlexander
Rita TushinghamA lány
Jeffrey RocklandSacha

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella 

Szép volt, jó volt, de valahogy nagyobb hatást vártam tőle. Omar Sharif csinifiú volt, erről eddig miért nem szólt nekem senki? :)

Mr_Catharsis91 

Az általam megnézett Lean-filmek közül talán ez tetszett a legkevésbé, pedig minőségi remek munka, de valami mégis hiányzott nekem belőle. Sharif iszonyúan tud nézni (már a Lawrence-ben is nagyon szomorúak voltak azok a szemek), nagyon szépek a beállítások, a zenét valamiért most nem találtam olyan kifejezőnek. Én a 150 perces verziót láttam, de valamiért azt is túl hosszúnak találtam.

Rekaboni 

A látványvilága nagyon erős a filmnek, de a karakterek valahogy súlytalan sikeredtek. Nem igazán lehetett drukkolni egyik szereplőnek sem, számomra a film második felében a szerelmi szál is érdektelen maradt, így valahogy a cselekmény is kicsit össze-vissza lett. Sokkal érdekesebb eleme a filmnek a kor amelyben játszódik, ritkán láthatjuk filmen az orosz forradalmat a mindennapi emberek szemén keresztül, egyértelműen azok a részek tetszettek a legjobban amikor az emberek viszontagságait mutatta be film és nem a szerelmi civódást. Gyönyörű film, de többet vártam tőle a cselekmény tekintetében. A csillagok így főképp a korrajznak és Omar Sharif szép barna szemeinek járnak.


Hasonló filmek címkék alapján