Vágy és vezeklés (2007) 274

4 díj · 19 jelölés

Anglia, 1935. A tehetős családba született Briony a kiváltságosok életét éli viktoriánus villájukban. Az élénk fantáziával megáldott kislány írónő szeretne lenni. Amikor az egyik hétvégén összejön a család, a rekkenő hőség hatására a régóta elfojtott érzelmek veszélyes robbanóelegyként törnek… [tovább]

angol
magyar

Képek 17

Szereposztás

Keira KnightleyCecilia Tallis
James McAvoyRobbie Turner
Brenda BlethynGrace Turner
Saoirse RonanBriony Tallis (13 éves)
Romola GaraiBriony Tallis (18 éves)
Vanessa RedgraveBriony (idősen)
Nonso AnozieFrank Mace
Juno TempleLola Quincey
Harriet WalterEmily Tallis
Alfie AllenDanny Hardman

További szereplők

Kedvencelte 71

Várólistára tette 230


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Na, ezért nem szeretem a gyerekeket! „Viccet” félretéve, elég hatásos, kifejezetten érdekes film, ami szerintem sokkal jobban működik a vásznon, mint papíron. Én legalábbis többször próbáltam elolvasni a könyvet, de nagyon döcögősnek találtam a stílusát.
Szóval van egy egészen jó sztori, klassz kosztümök, szép látványvilág, James McAvoy… és ehhez társul Keira Knightley. Ez most nagyon ocsmányan fog hangzani, de annak a nőnek az arca abszolút képes rontani a filmélményen. Kifejezetten utálom nézni és sajnos elég sok kosztümös filmben szerepel. Úgyhogy abba a problémába ütköztem, hogy nem tudtam szeretni ezt az alkotást sem, mert akárhányszor felbukkant a színen, hatalmas ellenszenv lett úrrá rajtam. Azt kell mondanom, más szereposztással több csillagot is bezsebelhetett volna tőlem. Aki viszont kedveli a színésznőt, de még nem látta a filmet, annak mindenképpen ajánlom, mert aki szereti az ilyen romantikus alkotásokat, annak kár lenne kihagyni.

UViki 

Hű. Szétbőgtem a fejem, szó szerint. Ez valami eszméletlenül szép és fájdalmas volt.
Bármikor újranézem, megy is a kedvencek közé. Komolyan kezdem úgy érezni, hogy sokkal több kosztümös filmet kellene néznem. Teljesen elvarázsolnak.

_Vica_ 

Megszakadt a szívem olyan gyönyörű film volt.
Annyira régen láttam,hogy semmire se emlékeztem belőle. Csodásak voltak a színészek benne. A zene meg tökéletesen passzolt a film hangulatához.

cirilla

Tipikusan olyan film, ami igaz a cselekvésében lassú, úgy tűnik, mintha vánszorogna, mégis beszív magába és nézeti magát. Nagyon tetszett a hangulata, az egészet átjárta a baljós atmoszféra és a szerelmesek szomorúsága, de ez a melankolikus hangulat teljesen illett a filmhez. Még a színészeket emelném ki, egytől egyig nagyon jók voltak (pl. nagyon tetszett Saoirse Ronan játéka, igaz itt még gyerek volt, mégis ő is nagyon jól hozta a karakterét). Összességében egy mélységesen szomorú és megható film.

Kelly_Olvas

Gyönyörű film! Tökéletes rendezés remek színészekkel. James McAvoy remek benne.

Pandalány

Csodálatos történet. ❤
Szomorú,de szép film.
A zene,a színészek,minden! ❤
Azt hiszem újra kellene olvasnom a regényt.

Gigglemug

Zseniális, ahogy összeáll a végén, az, hogy miért ugrál így az időben a cselekmény, a cím értelmet nyer, minden. Mire képes a gyermeki féltékenység, a tudatlanság. Igaz kicsi szerepe jut (bár történet szempontjából annyira nem,) Benedict Cumberbatch de aj ennek a férfinak milyen szép hangja van. Keira Knightley még mindig harapófogó állkapcsú csontváz. James McAvoy pedig a szerelmem (egyre több van manapság) Azok a szemek, az a mosoly…
Köszönöm Briony -nak a végét, eleget vezekelt.

4 hozzászólás
Lunemorte

Rettentően idegesítettek a szereplők…A történet mondanivalóját értem, de nem tudok vele azonosulni. Gagyi az egész.

Bogas 

A regény olyan, mint egy forró, mozdulatlan nyári nap, amikor remeg a levegő és íze van a forróságnak – és ezt a film első negyven perce remekül vissza is adja. Csakhogy ez a film közel két óra, és a hátralévő játékidőben is nagyon korrekt, de valahogy már nem sikerült elkapni azt, amitől annyira működik az eleje. A Dunkerque felvétel, na, az kiemelkedő. De igazából nem adnám meg a nyolc csillagot, ha az eleje nem olyan lenne, amilyen – és ha nem végzett volna a hangmester ily' zseniális munkát. A hangzásvilág olyan, hogy tanítani kellene, és nemcsak azért, mert Oscar-díjas filmzene, hanem mert végtelenül profin van vágva.

Kemiviki 

A könyvet már régen olvastam, így nem volt meglepő a film vége tudtam mi lesz. De ennek ellenére is bőgtem mint egy kisgyerek. De Briony-nak nem tudok megbocsájtani, s nem is fogok soha…
A film képi világa gyönyörű, a jelmezek és a zene is nagyon bele passzol a filmbe. James McAvoy és Keira Knightley játéka nagyon jó, és Saoirse Ronan-t sem szabad elfelejteni, mert előtte is le a kalappal.


Népszerű idézetek

AniTiger 

Mennyi idősnek kell lenni, hogy eldönthesd, mi a jó és mi a rossz?

szymba23 

A történet folytatódik…
Visszatérek, megtalállak, szeretlek, elveszlek… És szégyen nélkül fogunk élni.

szymba23 

Ez csak… Egy fiatal lány meséje, egy fiatal és bolondos lányé, aki lát valamit a szobája ablakából, amit nem tud felfogni. De azt hiszi, hogy igen.

Bogesxd 

I will return, find you, love you, marry you. And live without shame.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján