Kedvencelte 6

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Popovicsp87 

Kevés olyan filmmel találkoztam eddig, ami a közvetlenül a háború utáni németországgal foglalkozik.
A baj az, hogy nem tudom, igazán miről is akar szólni. Egyrészről Stefanon keresztül láthatjuk a németek helyzetét angol felügyelet alatt. Talán ez az első olyan film, ahol sikerült megutálnom a szövetségeseket, nagyon emberien viselkednek.
Ugyanakkor romantikus film és családi dráma is.
Rachel fejlődése tetszett, bár nekem túl gyorsan alakult ki Stefannal a románcuk.
A 88-asok szálát is értettem, de kicsivel több játékidő nem ártott volna neki, hogy mindent ki tudjon bontani.

Lulu23 

Az velem a baj velem, hogy nem tudok rajongani az olyan sztorikért, amiknek csak vesztesei vannak. Az igaz, hogy a háború ilyen és ezért hiteles is lehet a megközelítés, de azért nem rengettek meg a hatalmas érzések.
Az arányokkal mondjuk egyértelmű gondok voltak. Mert nem akart háborús film lenni, hogy átjöjjön a románc, de épp az nem volt eléggé kidolgozva. Az ember csak néz, hogy most mi van? Ezek most miért? És honnan jön ez nekik? Effektíve nincs semmi ok a viszonyra, ami ugye elég főcsapása a történetnek. Másrészről ott van Lewis tépelődése, ahogy racionalitást akar vinni egy bolond világba, na ez megérné a figyelmet, mert üzenettel bíró szélmalomharc, de ez meg alig kap néhány apró jelenetet.
A dinamika vontatott, a képsorok megkomponáltak, de elkallodik ez a minőség, mert a karakterekr csúszik a fókusz. És azok bizony kidolgozatlanok.
A mellékszerepldőknél végig sejtet valami rejtett tartalmat, ami sosem bukik felszínre. A főszerepet meg… maradjunk annyiban, hogy Keira nem való tragikának. Először találgattam, hogy jól játssza az utálatost, vagy csak simán rosszul játszik, aztán már nem is utáltam, csak szántam.
Szóval, ha van is benne néhány jó gondolat, azért teljes életet élhetünk nélküle.

a_girl92 

hát nekem nagy kedvencek a háborús filmek de ez eléggé uncsi volt….

Szencsike 

Ahhoz képest, hogy szegről-végről romantikus film, elég szárazra sikeredett. Különösebben nem láttam nagy érzelmeket a főhősökön. Pedig maga a történet elég érdekes volt, jobban is működhetett volna.

alexxy 

Nem volt rossz a film, de igazán jó sem. Sokkal több rejlett benne, mint amit sikerült kihozni belőle, nagyon átérezhető a vívódás, amit a főszereplők átélnek.
Jason Clarke alakítása volt a legmeggyőzőbb számomra.

Lau82 

Ez a film fantasztikus volt! Ha lehetett volna, adtam volna rá 20 csillagot is!

Szilvia_Pribék

Nekem tetszett.
Romantikus történet egy olyan időszakban, melyről – tudtommal – kevés film készült.


Hasonló filmek címkék alapján