Miss Fisher rejtélyes esetei (Miss Fisher 1.) (2012–2015) 47

Miss Fisher's Murder Mysteries
60' · ausztrál · dráma, sorozat, krimi, rejtély !
3 évad · 34 rész

Az előkelő Miss Phryne Fisher nyomozó az 1920-as évek Melbourne-jének mellékutcái, jazz klubjai és háztömbjei között sasszézva harcol az igazságért gyémántberakású pisztolyával és pengeéles eszével. Nyomában csodálók hadával modern hősnőnk élvezi az életet és borzolja a kedélyeket, miközben… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Essie DavisPhryne Fisher
Nathan PageJohn 'Jack' Robinson nyomozó
Hugo Johnstone-BurtHugh Collins
Ashleigh CummingsDorothy 'Dot' Williams
Richard BlighMr. Butler
Travis McMahonBert
Anthony SharpeCec
Tammy MacintoshDr. Mac
Miranda OttoLydia Andrews
Charles CottierTerence Lawson

További szereplők

Kedvencelte 18

Várólistára tette 56


Kiemelt értékelések

Rebarbara

Sokszor eltúlzottak az esetek, így száz év távlatában egész másképp néz ki a dolog, de nekem nagyon tetszik az akkori élet, a ruhák, a stílus, valójában minden. Pont ezért nem az esetek a fontosak, hanem a szereplők, a díszlet és az életstílus.

Bet 

A whodunit címkés krimik szerelmeseként nem csalódtam. Miss Fischer példakép lenyűgöző személyisége, önállósága, csavaros észjárása miatt. Élvezi az életet, folyamatosan fejleszti önmagát és tudását. Annak is megéri belepillantani, akinek tetszik az art deco stílus, hiszen a főhős imadja a korabeli divatot.

Rekuuu663

A korszak, a nő, magával ragadó, light krimi, AC és Sherlock Holmes rajongóknak ajánlom, nem annyira összetett, de azért megáll a lábán. Amikor néztem nekem nagyon tetszett.

Levandra

Kevéske rejtély és túl sok Phryne. Phryne mindenhez ért, bármilyen ügybe bonyolódjon, beszél szinte minden nyelven és minden részre jut egy új férfi az ágyába. Tényleg sok belőle, de ott vannak azok a karakterek, akik miatt szerettem nézni a sorozatot: Prudence néni, Dot, Collins , Jack, Cec és Bert. Az első két évad egészen jó volt, de a harmadikra elfogyott az, ami miatt működött és igazából Miss Fisher sem volt már annyira meggyőző. De egy nézhető sorozat és ajánlom, mert kiszakít a mindennapokból és egy kis időutazásra is visz, bár a részek első pár percében kitalálható ki a gyilkos, tehát aki inkább nyomozni szeretne, készüljön erre. Kedvenc részem: Gyilkosság a fagyöngy alatt.

salemmacska 

Azért kezdtem el nézni, mert ausztrál, de sajnos semmit nem láthatunk belőle. Az egész sorozatot szerintem stúdióban forgatták le. Az elején nagyon idegesített Phryne, de aztán kezdtem megkedvelni. Bár kicsit túlzónak érzem, hogy ennyi mindenhez ért nő létére, abban a korban. Meg azt is, hogy szinte minden nap mással fekszik le, szinte mint egy prosti. A felügyelővel folytatott kacérkodás pedig nagyon el van nyújtva. Mintha a készítők se tudnák, most össze hozzák őket avagy ne. Mindenesetre (nem hozzáértőként) elég korhűre sikeredett. Nagyon szép a díszlet, a ruhák, teljesen hozza az akkori kor érzését. Az esetek sem 21. századi krimi esetek. Mindenesetre érdekes, ahogy ujjlenyomat, és miegymás nélkül még is mindig felderíti(k) őket.

Gabriella_Balkó 

Kicsit túlzásnak tartom, hogy Miss Fisher mindenhez ért: beszél franciául és kínaiul, repülőgépet és autót vezet, kiváló céllövő, mesterien tangózik, ért az önvédelemhez, stb. Nem is lehet mindent felsorolni. Meg ugye hogy minden részben mással kavar… :)
De egynek elment, munka utáni pihenésnek megfelelt. :)

1 hozzászólás
Dorsyn

Azért kezdtem el nézni, mert a nagy kedvenceimet, a Poirot és a Miss Marple sorozatokat már rongyosra néztem, és úgy éreztem, meg kell próbálkoznom valami újjal, hiszen sok bűnügyi sorozat van még a palettán. Hasonló színvonalra nem számítottam, inkább arra gondoltam, hátha megközelítőleg olyan hangulata lesz, mint az Agatha Christie bűnügyeknek. Nos, jobban teszem, ha nem hasonlítom össze őket, ugyanis amíg néztem az első évadot, kezdtem úgy gondolni, hogy ezeket külön kell kezeljem.
A sorozatban megvan az, ami a Miss Marple és a Poirot ellentettje – a nyomozó hölgy fiatal, életteli, ausztrál (ami számomra egész egzotikus) tele szexuális energiával, amit több részben nyomon is követhetünk. A szereplők könnyen megszerethetőek, az egész csapat belopta magát a szívembe:) A felügyelő, Jack pedig feldobja a már amúgy is jó sorozatot. Jobb, ha nem a bűnügyek miatt nézem, mert azok a szememben nem közelítik meg az Agatha Christie színvonalat, hanem a szereplők kapcsolatai, a mellékszálak, a főszereplő melléksztorija és az egész hangulata miatt. Amiatt pedig már önmagában érdemes megnézni!


Népszerű idézetek

Gabriella_Balkó 

Robinson felügyelő: Ha zárva volt a kupéjuk, hogy jutott be?
Miss Fisher: A cipőmmel vertem le a lakatot.
Robinson felügyelő rápillant Miss Fisher cipőjére.
Robinson felügyelő: A cipője olyan ballisztikai tulajdonságokkal bír, mint egy 38-as fegyver.
Miss Fisher: Most szóljon hozzá!

1. évad 2. rész – Gyilkosság a Ballarat expresszen
danlin 

Miss Fisher: Mégis miért vándorolna egy méhlepény?
Dr. Mac: Hippokratész szerint természetellenes viselkedés válthatja ki: önmegtartóztatás.
Miss Fisher: Ó, jó, akkor az enyém marad!

1. évad 1. rész – Kokain blues
Luyze 

Miss Fisher: Apám úgy próbált megtörni, hogy a szekrénybe zárt.
Robinson felügyelő: Nyilván nem hagyta benn túl sokáig.

2. évad 12. rész – Szokatlan szokások

Folytatása

Összehasonlítás

Miss Fisher


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján