Erről szól most a Snitt
Filmes Idézetek Játék
Mindenféle jószágok!
Stranger Things
Fordítgatunk?
Anime
Magyarország a filmekben
Emlékezzünk!
Súgunk!
- Véletlenek…
Filmzenék
Donghua
Ázsiai Dorama OST/betétdalok
Film a filmben
Doctor Who
Benne vagyok a TV-ben!
Middle Finger Moments from Movies
Criterion Closet Picks
Hírek
Moziplakátok
Melyik az a film?
Mozipremierek
Streamingpremierek
Random kedvcsináló
Egy ideig fontolgattam a könyv beszerzését, aztán megtudtam, hogy létezik belőle egy Netflix mini, így inkább ezzel kezdtem. Nagyon szépen fotózott dokumentumsorozat, amiben 1-2 receptet is elleshet az ember, de nem ezen van a hangsúly. Négy teljesen különböző ország konyhájából ragad ki Samin egy-egy autentikusabb ételt vagy jellemzőt, amin keresztül bemutathatja nekünk, miért olyan ízesek a zsírtól és az olívától az olasz sajtok és szalámik, vagy épp milyen lenyűgözően sokszínű fűszer a japán konyhában a só. A szerző maga nagyon közvetlen, nyitott nő, jó volt barangolni vele, a könyvről viszont egyelőre lemondtam, úgy érzem a sorozat nekem átadta a lényeget erről a négy „elemről”.