A szív bajnokai (2009) 544

The Blind Side
129' · amerikai · dráma, életrajzi, sportfilm 12

2 díj · 1 jelölés

Michaelnek nehéz gyermekkora volt, Memphis utcáin nőtt fel. Egy napon azonban találkozik egy asszonnyal, Leigh Anne-nel, és ez alapjaiban változtatja meg mindkettőjük életét. A jómódú, középosztálybeli, fehér bőrű házaspár ugyanis magához veszi a nagydarab, lézengő fekete bőrű kamaszt: a Tuohy… [tovább]

angol

Képek 18

Szereposztás

Sandra BullockLeigh Anne Tuohy
Quinton AaronMichael Oher
Tim McGrawSean Tuohy
Jae HeadS.J. Tuohy
Lily CollinsCollins Tuohy
Ray McKinnonCoach Cotton
Kim DickensMrs. Boswell
Kathy BatesMiss Sue
Ashley LeConte CampbellSherry
David DwyerMilford apja

További szereplők

Kedvencelte 226

Várólistára tette 200


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nem túlzok, ha azt mondom, az egyik legszebb film, amit eddigi életemben láttam. Mélyen megérinti a lelket. Én konkrétan végigbőgtem az egészet. Annyira jól esett! Ezt a filmet mindenkinek látnia kellene. Örök kedvenc lett! A színészek pedig zseniálisak. A Tuohy család példaképként állhatna mindenki előtt! Nagyon nagy szüksége van a világnak ilyen emberekre! Én is ilyen anya szeretnék lenni :)

2 hozzászólás
Theana 

Gyönyörű film. A színészek bámulatosak, teljesen elfelejtettem mindent és elvarázsoltak.
Nem csak megható, de rengeteg mondanivalója van a nézőnek, amit valaki észrevesz, valaki nem.
A poénok aranyosak voltak, viccesek. Sandra Bullock megmutatta, miért is szeretem én annyira.

1 hozzászólás
Shad 

Ki tudja hanyadjára látom… akárhányszor elkapom a tévében képtelen vagyok otthagyni és a film végén a fényképek az igazi családról, nah ott mindig könnybe lábad a szemem. Bár több ilyen ember lenne a világban…

Nihilchan 

Ez anyukám egyik kedvenc filmje, amit sosem értettem, hiszen ez elméletileg egy életrajzi sportfilm. Konkrétan azzal az elgondolással kezdtem el nézni, hogy ez nekem biztosan nem fog tetszeni. Viszont úgy tűnik, mégis igaz a mondás, hogy az élet írja a legjobb, legszebb történeteket. Egy kicsit visszanyertem az emberiségbe vetett hitemet. Csodálatos film, amiben az a legcsodálatosabb, hogy igaz történet alapján készült. Szívbemarkoló és lélekmelengető egyben. Rengeteget sírtam rajta. Sandra Bullock előtt pedig le a kalappal. Ha van még valaki, aki nem láttam, az mindenképpen adjon neki egy esélyt, ne halogassa tovább.

Törpillaa 

Ezt én annyira, de annyira imádom. Akár hányszor megnézem egyre jobban tetszek. Eszméletlenül gyönyörű film a barátságról, szeretetről, a családról. Imádom. Sandra Bullock zseniálisan alakította a szerepét élethű volt. Nagyon tetszett a többi színész is és az egész történet. Imádom az igaz történetből készült filmeket annyira valóságosak szívet tépő, megható. :)

kiruu

Ó, hát ez egy csoda. Egy hatalmasnagy, sírós-nevetős csoda. Mintha a Ferdinánd élőszereplős változata lenne. Imádnivaló!

Szeszj 

Imádtam ezt a filmet, gyönyörű csak ennyit mondhatok róla, nagyon érzelmes film, nagy fordulatokkal tele. Mikor kiderült hogy igaz történet alapján akkor meglepődtem, de nagyon örültem hogy valakivel ilyen jó dolgok történtek! :)) A színészek nagyon jól hozták a szerepüket. Imádom, csak ennyit tudok mondani! ^-^

Bea_Csakegyolvasólány 

Örök kedvenc, ezt nem tagadom. Akárhányszor meg tudnám nézni és nemcsak Sandra Bullock miatt, aki szerintem egy remek színésznő. A film alap koncepciója is lenyűgöző és szívszorító. Michael egy nem mindennapi gyerek, aki hátrányos helyzetű. Nagyon sajnáltam az élete miatt, de Leigh és családja megmentette őt.

evé

Ez valami fantasztikus volt!
A kilencedik percnél már bőgtem és a film végéig hol mosolyogtam, hol pityeregtem. Valamiért azt hittem, hogy ez egy nagyon komor, szomorú film. Részben az is, de sokkal több benne az élet szépsége, a családi összetartás és a Szeretet. Igen, így nagybetűvel, mégha sziruposan hangzik is. Kell az ember lelkének az ilyen. Nekem most különösen jókor jött.

LyliaBloom

Nagyon szép történet, de azt hittem csak „mese”. Aztán a végén néztem nagyokat, hogy jé, ez megtörtént! Több ilyen ember kéne, és mindenekinek olyan szülőket kívánok, mint akiket Michael kapott az élettől.
Furcsa, hogy Amerikában mekkora hagyománya van a középsulis meg egyetemi focinak.
(Egy dolog zavart a filmben, hogy mintha Sandra Bullocknak, fel lenne töltve a szája XD )

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

kiruu

– Szeretnél itt maradni?
– Nem szeretnék máshová menni.

nettikeee

– Annyira jóképű pasas!
– Én is itt vagyok, szívem.
– Tudom.

Osli75 

-Igazad van.
-Hogy micsoda? Igazam van? Milyen íze volt ezeknek a szavaknak?
-Mint az ecetnek.

Light_House

Néha azt sem tudjuk, hogy mit miért csinálunk. Bármelyik bolond lehet bátor, de a becsület más. Az az igazi oka annak, hogy valamit megteszünk vagy nem; megmutatja, kik vagyunk, és talán azt is, kik akarunk lenni.

Osli75 

-Csak azt ígért meg, hogy elgondolkodsz rajta.
-Rendben.
-Rendben elgondolkodsz rajta, vagy rendben, csinálhatjuk?
-Van különbség?

Osli75 

-Nekem sosem volt még…
-Mid, saját szobád?
-Ágyam.

alexakarola 

Hagyd már ezeket a csíkos pólókat. Úgy nézel ki, mint egy óriási méhecske.

alexakarola 

– Mit csináltok fiúk?
– A fűszerkeverék pontot szerzett.

gabicu

Most elszámolok háromig, te kinyitod a szemedet és a múltnak vége. A világ jó hely és nem lesz semmi baj.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján