Filmes kvízek zóna

BookShe 
Filmes kvízek

„A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt” – Hat éve nincs velünk az igazságos pofonosztó, Bud Spencer
Talán nincs ember Magyarországon, aki ne ismerné a legendás bunyóival, ikonikus mondásaival elhíresült Bud Spencert és filmjeit. Az ördög jobb és bal keze, a Piedone- és a Különben dühbe jövünk filmekben szereplő olasz pofonosztó, mindenki Banános Joe-ja pontosan hat évvel ezelőtt, 2016. június 27-én, 86 évesen halt meg. A szerepei miatt több generáció körében népszerűvé vált karakterek azonban még hosszú évtizedekig biztosan a köztudatban maradnak. A szomorú évforduló kapcsán a hazánkat mindig kedvelő színészről készült kvízünkben most Ön is tesztelheti tudását!
https://index.hu/fomo/2022/06/27/kviz-bud-spencer-evfor…

Kapcsolódó művészek: Bud Spencer

BookShe 
Filmes kvízek

Mézga Géza, Doktor Bubó, Gusztáv – a legnépszerűbb magyar rajzfilmfigurák
Kvíz Nepp József születésnapjára
https://index.hu/kultur/2022/06/23/nepp-jozsef-szuletes…

13/18

https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó művészek: Nepp József

4 hozzászólás
BookShe 
Filmes kvízek

95 éves lenne a Vuk megalkotója – eléggé ismeri a munkásságát?
https://index.hu/fomo/2022/06/20/dargay-attila-kviz-szu…

Kapcsolódó művészek: Dargay Attila

3 hozzászólás
BookShe 
Filmes kvízek

Magyarországot el kellett hagynia, Hollywoodban legenda lett a 92 éve született Zsigmond Vilmos
Disszidálni kényszerült, az Egyesült Államokban lett világhírű operatőr a 2016-ban elhunyt Zsigmond Vilmos. A filmes szakember hollywoodi karrierje során olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Steven Spielberg vagy Woody Allen, munkásságát Oscar- és Emmy-díjjal is honorálták a tengerentúlon. A fények és árnyékok szerelmesének, festőjének nevezett Zsigmond Vilmos ma, június 16-án lenne 92 éves, az évforduló alkalmából az operatőr életéből szemező kvízünkben pedig most ön is tesztelheti tudását!
https://index.hu/fomo/2022/06/16/kviz-zsigmond-vilmos-s…

Kapcsolódó művészek: Zsigmond Vilmos

1 hozzászólás
BookShe 
Filmes kvízek

Darvas Iván, a színművész, aki végiglebegte az életét – kvíz
Ha egy kicsit másként alakult volna Magyarország történelme, és benne Darvas Iván sorsa, talán a világ is felfigyelt volna a színművész tehetségére, személyiségére. Persze így is megkapott mindent, mert megérdemelte, amit egy színésznek Magyarország megadhat, Kossuth-díjat kétszer is, Jászai Mari-díjat is kétszer, és a Nemzet Színésze kitüntető címet is viselhette.
Darvas Iván 1925. június 14-én született, 2007. június 3-án halt meg. Érdekelte a közélet is, a politikai szerepvállalás sem állt tőle távol, négy éven át országgyűlési képviselő is volt. Amikor meghalt, Törőcsik Mari, a nemzet színésze ezt mondta róla: „Minden szakmának vannak kivételes lényei, Darvas Iván is ilyen volt. A színészmesterséget meg lehet ugyan tanulni, de Darvas Iván olyat tudott, amit más nem. Darvas Ivánnak titokkal teli lénye volt, szinte végiglebegte az életét.”
https://index.hu/kultur/2022/06/14/kviz-darvas-ivan-kos…

10/15

Kapcsolódó művészek: Darvas Iván