A Keresztapa 2 (A Keresztapa 2.) (1974) 185

The Godfather: Part II
202' · amerikai · dráma, krimi 16

7 díj · 16 jelölés

Vito Corleone halála után Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan azonban újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, amikben az új vezetőnek helyt kell állnia. S Michael nem habozik… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Al PacinoDon Michael Corleone
Robert DuvallTom Hagen
Diane KeatonKay Corleone
Robert De NiroVito Corleone
Talia ShireConnie
James CaanSonny Corleone
John CazaleFredo Corleone
Michael V. GazzoFrankie Pentangeli
Lee StrasbergHyman Roth
Abe VigodaTessio

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 57

Várólistára tette 89


Kiemelt értékelések

krlany 

Míg az első rész csont nélkül átment nálam, itt azért már fel-felhördült bennem valami… Már nem igazságszolgáltatásról beszélünk, hanem legtöbbször öncélú gyilkolásról, mely köré képmutatást szövünk…
Vito Corleone-val valami elveszett… Épp ezért volt jó látni a fiatalkori éveit.
Persze, még mindig rendben van ez a film, de kopott egy kicsit a varázsa… és egy normális végét is csinálhattak volna…

Tiko 

A Keresztapa második részében a visszaemlékezéseket szerettem a legjobban. Marlon Brando-t mindenki magasztalja a Don megformálásáért, hát rám Robert De Niro fiatalkori alakítása százszor nagyobb hatással volt. A jelenben játszódó szál viszont nem kötött le annyira, mint az első részben, de persze nem volt rossz. Összességében remek összekötő kapocs az első és harmadik rész között.

sycrah 

A film kiválóan visszaadja a kor hangulatát, a zene még mindig kiváló, ahogy a színészek is :) Michael néhol elveti a sulykot, de azt hiszem az ő helyzetében az érthető. Elég instabil helyzetbe kerül és mint vezető meg kell erősítenie a hatalmát, ami mindig kemény dolog szokott lenni.
Vito fiatalkora pedig mindent visz nálam :) Robert de Niro tökéletes választás volt a szerepre :)

crissy 

Michael az első részben sokkal okosabb volt. Itt látszik, hogy túl nagy súly nehezedett a vállára, ami miatt nehéz mindent kezelni egyszerre, és ez meglátszik mind a döntésein, mind a gondolkodásán, mind a prioritási listáján. Esett a szememben az első filmhez képest, ott nagyon bírtam őt.
Nagyon szerettem viszont Vito Corleone felemelkedésének történetét. Kiváncsi voltam nagyon arra, hogy miből lesz a cserebogár (bár nem vagyok híve az erőszaknak, nem tudnám ezt az életmódot folytatni, van valami rejtélyes, valami elegáns ebben az egész maffiózósdiban, ami vonzóvá teszi e világ megismerését.)

carragher 

Az első rész jobb de ez is nagy élmény volt számomra főleg a visszatekintések,hogy lett ilyen ez a család a kezdetektől.

csgabi 

Habár az első rész az igazi, ezt a másodikat is szeretem.

Kopaszkutya 

Ez a film hozza az előző színvonalát. Nem tudnék különbséget tenni minőségben a kettő között. Két szálon fut a történet. Az egyik Vito Corleone felemelkedését mutatja be, a másik Michael első lépéseit mint Keresztapa, ahogy elvarr minden szálat és leszámol mindenkivel, aki veszélyezteti birodalmát. Egyszerűen zseniális.

Corvus_CoRex 

A három közül nekem ez tetszett legjobban. Főleg a Robert De Niro-s részek.

BakosJuci 

Még mindig zseniális film. Az első részhez nem ér fel, de hajszálnyivan gondolom csak gyengébbnek.
Kötelező darab, imádom. Al Pacino pedig külön zseniális.

piciszusz 

Csakis az imdb top 250 miatt néztem meg, már az előző része is kínszenvedés volt. Itt kicsit jobban bírtam, de 3,5 óra basszus? :D Al Pacino-tól nem voltam elájulva, viszont Robert De Niro előtt le a kalappal :)


Népszerű idézetek

Panna 

Járj kedvében a barátaidnak, de még inkább az ellenségeidnek!

Kopaszkutya 

Tudom, hogy te voltál, Fredo! A szívem szakad meg! A SZÍVEM SZAKAD MEG!!

Kopaszkutya 

…ha van valami, amire a történelem megtanított, az az, hogy bárkit meg lehet ölni.


Folytatása

Összehasonlítás

A Keresztapa


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján