A Keresztapa 2 (A Keresztapa 2.) (1974) 200

The Godfather: Part II
202' · amerikai · dráma, krimi 16

7 díj · 16 jelölés

Vito Corleone halála után Michael lép apja örökébe. A férfi szerteágazó kapcsolatrendszerének felhasználásával új profilt alakít ki a családja vezette maffiának. Hamarosan azonban újabb összeütközések és árulások veszik kezdetüket, amikben az új vezetőnek helyt kell állnia. S Michael nem habozik… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Al PacinoDon Michael Corleone
Robert DuvallTom Hagen
Diane KeatonKay Corleone
Robert De NiroVito Corleone
Talia ShireConnie
James CaanSonny Corleone
John CazaleFredo Corleone
Michael V. GazzoFrankie Pentangeli
Lee StrasbergHyman Roth
Abe VigodaTessio

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 60

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

krlany 

Míg az első rész csont nélkül átment nálam, itt azért már fel-felhördült bennem valami… Már nem igazságszolgáltatásról beszélünk, hanem legtöbbször öncélú gyilkolásról, mely köré képmutatást szövünk…
Vito Corleone-val valami elveszett… Épp ezért volt jó látni a fiatalkori éveit.
Persze, még mindig rendben van ez a film, de kopott egy kicsit a varázsa… és egy normális végét is csinálhattak volna…

Tiko

A Keresztapa második részében a visszaemlékezéseket szerettem a legjobban. Marlon Brando-t mindenki magasztalja a Don megformálásáért, hát rám Robert De Niro fiatalkori alakítása százszor nagyobb hatással volt. A jelenben játszódó szál viszont nem kötött le annyira, mint az első részben, de persze nem volt rossz. Összességében remek összekötő kapocs az első és harmadik rész között.

Zakuro 

Miután elkezdtem olvasni a könyvet, úgy voltam vele, akkor ezt is megnézem; rég volt már, hogy láttam az első részt, ideje volt folytatni.
Vito szálát nagyon szerettem, mindig azt vártam – Michaelét már kevésbé, de igazából azért, mert fájdalmas volt nézni; annyira látszott, hogy Mike mennyire az árnyéka az apjának…
A színészek egyébként hibátlanok, Al Pacino és Robert De Niro is maximális teljesítményt nyújtott, de személyes kedvencem volt még Diane Keaton is, főleg a vizsgálóbizottság előtti jelenetben. Ott, míg Mike felolvasta a védőbeszédét, nem is őt, hanem Kayt figyeltem; elképesztő volt, hogy az arcáról semmit sem lehetett leolvasni, de a szeme… Na, abban minden benne volt.
Nagyon vártam egyébként Vito spoiler.
spoiler
Szóval, mindent összevetve, ha nem is annyira, mint az első rész, de ez is tetszett. A harmadikat meg csak azért nézem majd meg, mert sokan azt mondták, azzal lesz kerek a történet (hiába jóval gyengébb az első kettőnél).

sycrah 

A film kiválóan visszaadja a kor hangulatát, a zene még mindig kiváló, ahogy a színészek is :) Michael néhol elveti a sulykot, de azt hiszem az ő helyzetében az érthető. Elég instabil helyzetbe kerül és mint vezető meg kell erősítenie a hatalmát, ami mindig kemény dolog szokott lenni.
Vito fiatalkora pedig mindent visz nálam :) Robert de Niro tökéletes választás volt a szerepre :)

crissy

Michael az első részben sokkal okosabb volt. Itt látszik, hogy túl nagy súly nehezedett a vállára, ami miatt nehéz mindent kezelni egyszerre, és ez meglátszik mind a döntésein, mind a gondolkodásán, mind a prioritási listáján. Esett a szememben az első filmhez képest, ott nagyon bírtam őt.
Nagyon szerettem viszont Vito Corleone felemelkedésének történetét. Kiváncsi voltam nagyon arra, hogy miből lesz a cserebogár (bár nem vagyok híve az erőszaknak, nem tudnám ezt az életmódot folytatni, van valami rejtélyes, valami elegáns ebben az egész maffiózósdiban, ami vonzóvá teszi e világ megismerését.)

carragher 

Az első rész jobb de ez is nagy élmény volt számomra főleg a visszatekintések,hogy lett ilyen ez a család a kezdetektől.

csgabi

Habár az első rész az igazi, ezt a másodikat is szeretem.

Kopaszkutya 

Ez a film hozza az előző színvonalát. Nem tudnék különbséget tenni minőségben a kettő között. Két szálon fut a történet. Az egyik Vito Corleone felemelkedését mutatja be, a másik Michael első lépéseit mint Keresztapa, ahogy elvarr minden szálat és leszámol mindenkivel, aki veszélyezteti birodalmát. Egyszerűen zseniális.

Corvus_CoRex 

A három közül nekem ez tetszett legjobban. Főleg a Robert De Niro-s részek.

piciszusz 

Csakis az imdb top 250 miatt néztem meg, már az előző része is kínszenvedés volt. Itt kicsit jobban bírtam, de 3,5 óra basszus? :D Al Pacino-tól nem voltam elájulva, viszont Robert De Niro előtt le a kalappal :)


Népszerű idézetek

Panna

Járj kedvében a barátaidnak, de még inkább az ellenségeidnek!

Kopaszkutya 

Tudom, hogy te voltál, Fredo! A szívem szakad meg! A SZÍVEM SZAKAD MEG!!

Kopaszkutya 

…ha van valami, amire a történelem megtanított, az az, hogy bárkit meg lehet ölni.

Zakuro 

Fredo: Anya mindig viccelődött velem. Azt mondta: úgy hagytak a cigányok a küszöbön. Néha azt hiszem, így is volt.
Michael: Nem vagy te cigány, Fredo!

Zakuro 

Pentangeli Michaelnak: A te apád üzletelt Hyman Roth-tal, a te apád tisztelte Hyman Roth-ot, de a te apád sosem bízott meg Hyman Roth-ban!

Zakuro 

Sonny: Apropó, mit szóltok a japcsikhoz? Sunyi, ferde szemű gazemberek; pont apa születésnapján bombázzák a szigeteinket.
Fredo: Honnan tudták volna, hogy ma van apa születésnapja?
Sonny: (Michaelhoz) Ez komolyan vette, amit mondtam…

Zakuro 

Vizsgálóbíró: Volt egy olyan szál a Corleone családban, melyen keresztül magától Michael Corleonétól kapott utasítást arra, hogy meggyilkoljon valakit?
Willie Cicci: Igen, volt egy ilyen szál, ezt dobtuk az ellenségeink nyakába.


Folytatása

Összehasonlítás

A Keresztapa


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján