Hírek zóna

sipiarpi 
Hírek

A tavalyi év váratlan sikerfilmje volt a Teljesen idegenek, most pedig sorra készülnek belőle a remake-ek. A görög, a spanyol és a francia verzió után BÚÉK címmel még az idén bemutatják a magyar változatot a mozik.

Kapcsolódó filmek: Teljesen idegenek (2016) · BÚÉK (2018)

Teljesen idegenek (2016)

1 hozzászólás
sipiarpi 
Hírek

Jön az első magyar online streaming csatorna

Havonta egy mozijegy áráért kínálja szolgáltatását az első magyar online streaming csatorna. A Wowster mindenekelőtt azoknak szeretne alternatívát nyújtani, akik erős nyelvtudás híján lemaradnak a külföldi, itthon is elérhető online csatornák jellemzően eredeti nyelven közzétett tartalmairól.
http://www.wowstermovie.com/

forrás: https://magyar.film.hu/filmhu/hir/jon-az-elso-magyar-on…

4 hozzászólás
sipiarpi 
Hírek

Idén rendezik a 2. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivált Szegeden a Belvárosi Moziban 2018. május 9-12. között.

A fesztivál névadója Zsigmond Vilmos, az egyik legsikeresebb, Oscar-díjas magyar operatőr, aki húszéves koráig Szegeden élt, és később is szorosan kötődött a városhoz. A fesztivál létrejöttét a személyes kötődés mellett Zsigmond Vilmos alkotói nagysága, az iránta érzett tisztelet és elismerés inspirálta. Munkásságának minősége, generációkra gyakorolt hatása egyet jelent a fesztivál céljával: a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, illetve munkájának jelentőségére irányítani a figyelmet.

További információk:
https://www.belvarosimozi.hu/esemeny/2.-zsigmond-vilmos…
https://www.facebook.com/events/1954923001502807/

Kapcsolódó művészek: Zsigmond Vilmos

robnor 
Hírek

"A Filmalap kezdeményezésére ezentúl minden április 30-án vetítésekkel és programokkal ünnepeljük a Magyar film napját országszerte, a hagyományteremtő céllal elindított kezdeményezéshez néhány nap alatt több tucat filmes szervezet, köztük a filmforgalmazók és a legnagyobb mozihálózat is csatlakozott.
Ezentúl minden évben tisztelegjünk a magyar film nagy korszakai és alkotói előtt A magyar film napján!"
További információ: http://mnf.hu/hu/hirek/aprilis-30-an-lesz-a-magyar-film-napja
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó művészek: Szabó Kimmel Tamás · Ónodi Eszter · Petrik Andrea · Vecsei Miklós Hasi · Borbély Alexandra

Hana 
Hírek

Ma kezdődik a Beethoven Filmnapok a Tabán moziban, a csatolt filmeket vetítik majd. Infók: http://tabanartmozi.hu/programok/beethoven-filmnapok

"Filmvetítésekkel gazdagodik a 19. Beethoven Budán Fesztivál programja. Beethoven életét bemutató filmekkel és gyermekelőadásokkal is várja a Budavári Önkormányzat az érdeklődőket a fesztivált megelőző héten a Tabán Art Moziban. A Beethoven Budán Fesztivállal kapcsolatos további információk itt érhetők el: http://beethovenbudan.hu/

A belépés díjtalan, jegyek a Tabán mozi pénztárában igényelhetők 2018. április 16-tól."

Kapcsolódó filmek: Beethoven árnyékában (2006) · Eroica (2003) · Nagy zeneszerzők: Beethoven nyomában (2009) · Halhatatlan kedves (1994) · Beethoven (1992) · Beethoven 2 (1993)

Beethoven árnyékában (2006) Eroica (2003) Nagy zeneszerzők: Beethoven nyomában (2009) Halhatatlan kedves (1994) Beethoven (1992) Beethoven 2 (1993)

Kapcsolódó művészek: Ludwig van Beethoven

6 hozzászólás
The_General 
Hírek

74 éves korában elhunyt kedvenc őrmesterem, R. Lee Ermey. Nyugodjék békében! :(

Kapcsolódó művészek: R. Lee Ermey

Hirdetés
robnor 
Hírek

A cannes-i filmfesztivál 18-28 év közötti fiataloknak lehetőséget biztosít a fesztivál utolsó három napján való részvételre, hogy első kézből ismerjék meg a fesztivál programjában szereplő filmeket.
További információ:
http://www.festival-cannes.com/en/infos-communiques/com…

LukeSkywalker 
Hírek

Steven Spielberg azt nyilatkozta a The Sun című napilapnak, hogy az Indiana Jones 5. része lesz az utolsó Indy-film, amiben Harrison Ford játssza a kalandort, viszont a franchise folytatódni fog és itt az ideje, hogy Indiana Jones nő legyen:
Indiana Joan.

Ehhez kapcsolódik:
George Lucas nem vesz részt az 5. Indiana Jones-film munkálataiban.

Az 5. Indiana Jones-filmet 2019 áprilisában kezdik forgatni, a forgatókönyvíró a Kristálykoponya királysága írója, David Koepp.

A film bemutatója 2020 július 20-án lesz.

Kapcsolódó filmek: Indiana Jones 5 (2020)

Kapcsolódó művészek: Steven Spielberg · George Lucas · Harrison Ford

14 hozzászólás
sipiarpi 
Hírek

A 25. Titanic filmfesztivál 2018. április 4-13. közt kerül megrendezésre.

A Titanic idén 34 nemzet 47 filmjét vetíti hét kategóriába osztva – Versenyben, Fesztiválkedvencek, Perzsa kincsek, Ázsiai szelek, A sötét oldal, Amerikai függetlenek, Titanic dox –, minden filmet eredeti nyelven láthatnak a nézők, a zenés dokumentumfilmek és néhány retrospektív vetítés kivételével magyar felirattal!

További információk a fesztivál oldalán: http://titanicfilmfest.hu/
https://www.youtube.com/watch…

3 hozzászólás