Hírek zóna

BookShe 
Hírek

Beatles-filmmel rukkol elő A Gyűrűk ura rendezője és a Disney
A Beatlesről készített dokumentumfilmet Peter Jackson, A gyűrűk ura rendezője. A The Beatles: Get Back című film november végén jelenik meg a Disney-nél – közölte a streamingszolgáltató.
https://168.hu/kultura/beatles-filmmel-rukkol-elo-a-gyu…

Kapcsolódó filmek: The Beatles: Get Back (2021)

The Beatles: Get Back (2021)

Kapcsolódó művészek: Peter Jackson

Londonna 
Hírek

(Fotóforrás: Sion Touhig / Getty Images Hungary)

MADAME TUSSAUDS NYÍLIK BUDAPESTEN

Várhatóan 2022 első negyedévében a Dorottya utcában is megnyílik az élethű viaszszobrairól híres Madame Tussauds, amely azért is különleges, mert a budapesti múzeum lesz a világ első teljesen franchise-rendszerben működő Madame Tussauds-ja – adta hírül a Telex.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a tárlat tulajdonosai magyarok, és úgynevezett franchise-díjat fizetnek majd a jogtulajdonos Merlin Entertainments-nek. Ebből azonban a látogatók semmit nem fognak érzékelni, ugyanis a világ 23. Madame Tussauds-jaként megnyíló múzeum ugyanolyan gondossággal készül, mint a többi, a Merlin mindent szigorúan ellenőriz: a figurákat, a jegyárakat és a várható látogatók számát is.

A Budapesti tárlaton várhatóan 50 bábu kerül majd kiállításra, melyek mindegyike Actonban készül, és az előzetes tervekből az is kiderül, hogy Budapesten inkább a történelmi figurák kerülhetnek majd előtérbe a témaválasztásnál. Ez azt is eredményezi, hogy nagyobb hangsúly lehet az adott figura környezetén, és mindegyik bábuhoz valamilyen interakció is tartozik majd.

Mivel a külföldi látogatók elvárása kicsit más, mint a magyaroké, és egy részük nagy valószínűséggel ismeri a nemzetközi panoptikumok szobrait is, a tulajdonosok igyekeznek az ő igényeiket is kielégíteni: tehát miközben a tárlat anyaga részben helyspecifikus marad, csakúgy, mint Bécsben, ahol nagy hangsúlyt kap például Sissy és Ferenc József, illetve Mozart vagy Klimt, megjelennek a nemzetközi trendek, hírességek is.

Természetesen Budapesten sem hiányozhatnak majd a világsztárok és celebek, így aki ezekkel az ismert emberekkel akar majd fotózkodni, 2022-től megteheti a belváros szívében.

Forrás: https://fidelio.hu/vizual/madame-tussauds-nyilik-budape…

2 hozzászólás
BookShe 
Hírek

Dakota Johnson is beáll a Jane Austen karakterek sorába
Itt vannak az első képek a Netflix új feldolgozásából, a Meggyőző érvekből. Az eredeti regényt Jane Austen írta, a mostani főszerepet pedig Dakota Johnson kapta.
https://index.hu/mindekozben/poszt/2021/06/15/dakota-jo…

Kapcsolódó művészek: Dakota Johnson

1 hozzászólás
BookShe 
Hírek

50 éves a legendás Kecskemétfilm
Magyar Népmese sorozatuk immár hivatalosan is hungarikum, a világhálón 170 országból 134 millióan nézték meg. Itt készült a Vízipók-csodapók, melyet 46 ország vásárolt meg, és melyből generációk tanulhatták meg, hogy a barátság és a természet védelme egyaránt fontos.
https://fidelio.hu/vizual/50-eves-a-legendas-kecskemetf…

Kapcsolódó filmek: Vízipók-csodapók (1978–1988) · Magyar népmesék (1978–2012) · Mesék Mátyás királyról (1981–1982)

Vízipók-csodapók (1978–1988) Magyar népmesék (1978–2012) Mesék Mátyás királyról (1981–1982)

TribeBubu 
Hírek

A Farrelly fivérek folytatást készítenek a Tökös tekésnek. :)

Kapcsolódó filmek: Tökös tekés (1996)

Tökös tekés (1996)

Kapcsolódó művészek: Peter Farrelly · Bobby Farrelly

BookShe 
Hírek

Elindult a forgatás, Indiana Jones-jelmezben fotózták Harrison Fordot
https://hvg.hu/kultura/20210608_Indiana_Jones_Harrison_Ford

Kapcsolódó filmek: Indiana Jones 5 (2022)

Kapcsolódó művészek: Harrison Ford

BookShe 
Hírek

A Magyar Filmakadémia Egyesület a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében adja át az idei Életműdíjat, melyet kiemelkedő pályájának elismeréseként ezúttal Bereményi Géza, Mécs Károly, Moór Marianna és Tordai Teri vehet át.
https://fidelio.hu/vizual/eletmudijat-vehet-at-beremeny…

Kapcsolódó művészek: Moór Marianna · Bereményi Géza · Mécs Károly · Tordai Teri

BookShe 
Hírek

Életművének elismeréséül Arany Pálma díjban részesül Jodie Foster amerikai színésznő, rendezőnő a 74. Cannes-i Filmfesztiválon. A kétszeres Oscar-díjas színésznő lesz a nyitógála díszvendége.
https://papageno.hu/intermezzo/2021/06/eletmudijat-kap-…

Kapcsolódó művészek: Jodie Foster

BookShe 
Hírek

Június 4-27. között online filmvetítésekkel emlékeznek a 100 éve született Luis García Berlanga spanyol rendezőre a Cervantes Intézet szervezésében.
https://papageno.hu/szinhaz/2021/06/100-eve-szuletett-l…

Kapcsolódó művészek: Luis García Berlanga