Hírek zóna

sipiarpi 
Hírek

Ennio Morricone koncertet ad 2017. október 18-án Budapesten a Papp László Sportarénában. A koncerten közreműködik a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar és a Kodály Kórus is.

Kapcsolódó művészek: Ennio Morricone

A_mozis 
Hírek

Megérkezett az Inhumans első magyar előzetese, mellé egy hatalmas meglepetés is várja a Marvel-fanokat!

https://www.mozishop.hu/inhumans_magyar_elozetes

Kapcsolódó filmek: Inhumans (2017–)

Inhumans (2017–)

Almost_Zed 
Hírek

Ken Follett itthon és a világ sok táján népszerű regényíró, de meglepő módon könyveiből nem készítenek sok tévésorozatot, még most sem, az aranykornak nevezett időszakban. Jó pár éve persze a Katedrális, valamint a folytatása, Az idők végezetéig is kapott egy-egy minisorozatot, de azóta semmi hír. Legalábbis eddig, hiszen most bejelentették, hogy elkészül a Vadmacskák, azaz a Jackdaws.

A sorozat készítője Mick Ford. A történet a II. világháború során megszállt Franciaország női lázadó csapatáról szól. Eredetileg 4 részes minisorozatot terveztek belőle a BBC-re, de a csatornának volt elég II. vh-s drámája, így újrafejlesztették, és több évados, 8 részes szezonokkal operáló projekt lett, ami időben is korábban fog indulni, tehát fel fogják vezetni a regény cselekményét.
(forrás: sg.hu)

Kapcsolódó művészek: Ken Follett · Mick Ford

1 hozzászólás
Almost_Zed 
Hírek

Lehet, hogy nemsokára új Terminátor-trilógiát láthatunk James Cameron bábáskodása mellett. A rendező legalábbis a News.com.au.nak ebbéli szándékát erősítette meg egy interjúban, amiben többek között szó volt arról, hogy mennyire releváns manapság a Terminátor-franchise, többek között azért, mert napjaink technológiája utolérte a scifi-filmekét.

Cameron az elmondottakban azt fejtegette, hogy vajon teljesen ki lett-e futtatva a sorozat, vagy mindössze frissítésre, újragondolásra szorul. Majd utalt arra, hogy jelenleg is folyik egy párbeszéd közte és David Ellison között, aki jelenleg rendelkezik a Terminátor-franchise globális jogaival, azon jogokkal, melynek Amerikára vonatkozó részei másfél év múlva vissza fognak szállni rá. A két fél tárgyalása leginkább arról szól, hogy egy trilógiát kéne készíteni, valamint hogy nem folytatni kellene a szériát, hanem teljesen újra gondolni azt.
(forrás: sg.hu)

Kapcsolódó művészek: James Cameron

Zakuro 
Hírek

Elhunyt Vásári József színész.

Augusztus 3-án váratlanul elhunyt Vásári József. A szabadúszó derecskei művészt, a debreceni kulturális közösségi élet kedvelt arcát olyan alkotásokból ismerheti a nagyérdemű, mint Hajdu Szabolcs színdarabjai, nagyjátékfilmjei, vagy a Tankcsapda Mennyország Tourist című videóklipje, amiben a hentest alakította, de szerepelt a ZeneTheatrum által színpadra állított Sztárcsinálók című musicalben is.
http://civishir.hu/helyben-jaro/2017/08/gyasz-elment-va…

Hirdetés
Silence1989 
Hírek

Meghalt Jeanne Moreau francia színésznő

Több mint 150 filmjében Jeanne Moreau együtt dolgozott gyakorlatilag a világ összes nagy rendezőjével Theodorosz Angelopulosztól Michelangelo Antonionin és Orson Wellesen át Wim Wendersig, Rainer Werner Fassbinderig és Francois Ozonig.

A francia filmes újhullám múzsájának számított, Francois Truffaut-val forgatta egyik legjobb filmjét, a Jules és Jimet. Hatvanöt éves pályafutása során ugyanúgy játszott végzet asszonyát, mint királynőt, tanítónőt vagy gengszternőt. Leghíresebb filmjei közé tartozik a Veszedelmes viszonyok (1959) és a Moderato Cantabile (1960).

Kapcsolódó művészek: Jeanne Moreau

The_General 
Hírek

73 éves korában elhunyt Sam Shepard amerikai színész és drámaíró. Amiotrófiás laterálszklerózisban (ismertebb nevén Lou Gehrig-kórban) szenvedett. Olyan filmekből ismerhettük, mint az Acélmagnóliák, A Sólyom végveszélyben vagy a Jesse James meggyilkolása. 1983-ban egyik kedvenc filmemben, Az igazakban nyújtott alakításáért jelölték Oscar díjra, ahol a legendás amerikai tesztpilótát és második világháborús veteránt, Chuck Yeagert alakította. Drámaíróként is sokat alkotott, 1979-ben Pulitzer-díjat kapot Buried Child című drámájáért. Nyugodjék békében!

Kapcsolódó művészek: Sam Shepard

The_General 
Hírek

89 éves korában elhunyt az Oscar-díjas színész, Martin Landau. Tim Burton Ed Wood című filmjében játszotta Lugosi Bélát, ezért a szerepért kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscart. Nyugodjék békében! :(
http://index.hu/kultur/cinematrix/2017/07/17/meghalt_az…

Kapcsolódó művészek: Martin Landau

4 hozzászólás