Hírek zóna

Kincsanna 
Hírek

Csak 2020 negyedik negyedévében kerülhet a mozikba a legendás hétszeres Forma-1-es világbajnok német Michael Schumacher életét és pályafutását feldolgozó film – írta vasárnapi számában a Bild című német napilap.
Az 50 éves versenyzőről szóló dokumentumfilmet eredetileg az idén decemberben mutatták volna be, de az újság információi szerint a rendezőnek és a producernek több időre van szüksége ahhoz, hogy a nagy mennyiségben rendelkezésre álló alapanyagból összeállítsa az alkotást.

https://index.hu/sport/forma1/2019/11/17/mozi_keszul_mi…

Kapcsolódó művészek: Michael Schumacher

Patyolatpitypang
Hírek

Lovas Rozi babát vár! A színésznő aki sok sorozatban és magyar filmben játszott (köztük a Made in hungária és a népszerű sorozat a Mi kis falunk, stb.) egy gyermeket hordoz most a szíve alatt! A linkben részletesebben leírják:
https://www.blikk.hu/sztarvilag/sztarsztorik/babat-var-…

Kapcsolódó művészek: Lovas Rozi

Lali 
Hírek

Enyedi Ildikó filmje New Yorkba megy

„A Kino Lorber amerikai forgalmazó és a Museum of the Moving Image november 15-től teljeskörűen felújított és digitalizált változatban tűzi műsorra Enyedi Ildikó 1989-ben készült első mozifilmjét a 30. évforduló alkalmából, közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.”

https://www.filmtett.ro/hirek/enyedi-ildiko-filmje-new-…

Kapcsolódó filmek: Az én XX. századom (1989)

Az én XX. századom (1989)

Kapcsolódó művészek: Enyedi Ildikó

sipiarpi 
Hírek

Az Országos Rajzfilmünnep Magyarország egyetlen országos szintű filmfesztiválja, amelyet most ősszel immár hetedik alkalommal rendeznek meg. Idén november 15-e és 17-e között az ország számos helyszínén közel 120 intézményben nézhetnek rajz-és animációs filmeket kicsik és nagyok. Mézga család bemutatásának 50. évét ünnepelve idén a 85 éve született Nepp Józsefre emlékeznek.

További információ: https://rajzfilmunnep.hu/

Kapcsolódó filmek: Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai (1968–1969)

Üzenet a jövőből – A Mézga család különös kalandjai (1968–1969)

Kapcsolódó művészek: Nepp József

Bélabá
Hírek

Sorozat lesz Daniel Kehlmann regényéből, a Tyllből. Till Eulenspiegel és a harmincéves háború történetét a német Netflix adaptálja, a nagy sikerű Dark (Sötétség) producereivel.

Magvető Fb

https://moly.hu/konyvek/daniel-kehlmann-tyll

Hirdetés
sipiarpi 
Hírek

17. OLASZ FILMFESZTIVÁL – XVII. MITTELCINEMAFEST Budapest 2019

November 6-16. között újra a kortárs olasz filmek legjobbjai a MittelCinemaFest programjában, a Puskin és a Tabán artmoziban!

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecittà közös rendezvényén 14 kortárs olasz alkotást nézhet meg a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. Több alkotóval találkozhat is majd a magyar közönség. A filmek egy részét Szegeden és Debrecenben is vetítik majd.

Bővebb információ: http://artmozi.hu/programok/17-olasz-filmfesztival

BookShe 
Hírek

A horrortörténetek és -filmek gyakori toposza valamilyen ártatlanságot sugárzó lény vagy tárgy (például kisgyermekek, illetve játékaik) álcája mögé bújó rosszindulatú, természetfeletti erő. Nincs ez másként az elsőként a 2013-ban bemutatott Démonok között című filmben feltűnő, azóta pedig három további filmben központi szerepet játszó Annabelle nevű játék baba esetében sem. E filmeket, és az Annabelle baba történetét azonban hátborzongató megtörtént események ihlették, amelyek halálesetekkel is összefüggésbe hozhatók.
https://mult-kor.hu/mi-igaz-a-gyilkos-annabelle-baba-tr…

Kapcsolódó filmek: Démonok között (2013) · Annabelle (2014) · Annabelle 2: A teremtés (2017) · Annabelle 3 (2019)

Démonok között (2013) Annabelle (2014) Annabelle 2: A teremtés (2017) Annabelle 3 (2019)