Kedvencelte 29

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Jaj anyám ez a film cseppet sem volt ijesztő. Az öldöklés is annyira erőltetettnek tűnt, és a zene, aminek hátborzongatóan kellett volna tűnnie nem is volt az. A szereplők annyira, de annyira ostobák, sosem néznek a hátuk mögé, és hiába zárták be az ajtót, ha az ablak nyitva maradt… ennyi észt. A végén is spoiler Aztán még a háta mögé sem nézve menne tovább…Mázlija volt, hogy ott volt az a doki, aki egy nulla volt igazából, mert doki lévén csak bámult, meg várakozott… De azért kíváncsi vagyok a folytatásra, mi lesz még, és hátha jobbak, mint ez.

Blissenobiarella 

Ez is egy olyan film, ami ma már borzasztóan túl van értékelve az elmúlt 30 év miatt. Ha a kultuszt és a hírnevet lecsupaszítjuk róla, egy végtelenül unalmas filmet kapunk, amiben kb. nem történik semmi, nem értjük meg, mi miért történik. És nem, ez nem a magas ingerküszöböm miatt van, mert még 30 évvel korábbi filmek is tudnak nagyon izgalmasak lenni. Nem értem, hogy lett klasszikus.
Egyetlen jó pontja, hogy a szereplők végre nem menthetetlenül hülyék, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy idegesítőek legyenek. A pszichiáter fazon a legrosszabb, akinek annyi köze van a szakmájához, mint nekem Anglia királynőjéhez.

2 hozzászólás
Debut

Ha ezt ma próbálná meg valaki – maszkban, fényes nappal az utcán és iskolák környékén téblábolni –, a drága „guntard” patrióták azonnal agyonlőnék és ezzel gyorsan vége is lenne a történetnek… :D

LoneWolf 

Egy korábbi John Carpenter filmből vett idézettel élve: „Jajj ne, már megint egy John Carpenter szám!” De komolyan, szinte az egész film alatt ugyanaz a 2 zene szólt, amit tényleg a rendező szerzett, mint a legtöbb filmjéhez.
Egyébként nem értem ezt a nagy felhajtást körülötte, azt pedig végképp, hogy ez is miként érhetett meg annyi folytatást, miközben már itt is iszonyatosan vontatottan és unalmasan építkezett ez a faék egyszerűséggel bíró sztori. A zéró személyiséggel és Darth Vader légzéstechnikájával felvértezett gyilkosa pedig kész röhej, hisz az ölési módszerei legalább olyan bénák, mint a neve, amit joggal kevernek a színész / komikus Mike Myers-szével. Meg mi ez a szexuálisan kiéhezett bébiszitter fixációja? Állítólag a 2. rész nem olyan rossz, de ezek után nem biztos, hogy akarok én ebből többet látni.

4 hozzászólás
Popovicsp87 

Őszintén szólva annyira nem volt rossz, de jó sem.
Az első felében nem igazán történik semmi, és Myers is csak későn lép akcióba.
A doki karaktere teljesen felesleges volt, semmit nem adott a történethez. Főleg, hogy úgy megy el mellette az ápoltja, hogy észre sem veszi.
Kicsit sajnálom, hogy nem fejtették ki az előzményeket, hogy Myers mitől lett ilyen. Amit kapunk, az a nesze semmi.

Zenéje nagyon sejtelmes, jól adagolja a gyilkos feltűnését.

Th3DarkKn1ght 

Ez a legszélesebb körben ismert Carpenter film. A zenéjét meg még többen hallották, mint ahányan a filmet látták. Az első Slasher filmnek szokták mondani, de az igazság az, hogy az első igazán népszerű Slasher film, ami elindította ezt a műfajt. Viszont én nem nevezném klasszikus értelemben vett horrornak, sokkal inkább thrillernek. A feszültségen van a hangsúly, nem a gyilkosságokon. Egy kezemen meg tudom számolni, hány embert öl meg Michael. Ennek a faék egyszerű történetnek olyan atmoszférát teremtett Carpenter, amit az ikszedik folytatása, remake-je vagy másolata a mai napig sikertelenül próbál megidézni. Persze ehhez kellett az örök-klasszikusnak számító zene és Dean Cundey operatőri munkája. Hihetetlen, hogy szinte nulla költségvetésből milyen hangulatot sikerült megalkotni. Kedvenc szereplőm a Donald Pleasence által játszott Dr. Loomis, aki megszállottan próbálja megakadályozni Michael ámokfutását. Már egy jó ideje minden évben Halloween éjszakáján igyekszem megnézni!

Érdekesség, hogy a magyar hangsávon, amikor a régi The Thing from Another World-öt nézik a tv-ben a gyerekek, a 82-es Carpenter-féle Dolog szinkronját vágták rá! :D Mindig megmosolyogtat, hogy 78-ban néznek egy 82-es filmet! Ezenkívül még a Dark Star hangsávja is feltűnik a tv-ben. A szinkronrendező a humoránál lehetett!

Negative_Singularity

Nagyon régen láttam, és szinte semmi sem maradt meg belőle, csak a maszkos gyilkos, de félelem vagy szorongás az nem, pedig gyerek voltam még. Sajnos ez intő jel lehetett volna, hogy ne húzzam a saját időmet az újranézéssel, mert csalódni fogok… Így is lett, sőt, be is aludtam rajta, de visszatekertem, hogy ne győzhessen a film (függő vagyok, igen).
Igazából a cselekményét tekintve nem nagy szám, tele van buktatóval, és „nem értem” részekkel, pl. hogyan nem tűnik fel senkinek, hogy egy kisvárosban egy maszkos idióta mászkál? Fényes nappal. Az iskolánál…

A maga idejében biztos jó kis „izgulós” film lehetett, de fénykorában is max egyszer nézős… A gyilkos kinézetén kívül más pozitívumot nem nagyon tudok felhozni.

eNNBeus 

Első megtekintésem, hát, lehet jó lett volna ha gyerekkoromban látom hogy értékelni tudjam, így ez nekem nagyon kevés volt. A zene ami a legjobban megnyert, és a 2 tv-ben vetített film, hát az óriási húzás :D

Dániel_Vesco 

Meglep hogy itt sokan ilyen rossz véleménnyel vannak róla.Való igaz ma már nagyobb az ingerküszöb.Az hogy Myers sokszor feltűnik a háttérben suspense jelleggel,de nem csinál semmit a mai közönség egy részének nyilván kevés.Tény hogy a filmben pár lightos gyilkosságon kívül szinte semmi nem történik de számomra még azt a „semmit ” is feszültebben tudják előadni mint a mai slasherek a tömény vérbő hentelést.Ami szerintem nagy szó egy több mint 40 éves slashertől.Szereplők közül bár J.Lee Curtis a fő karakter, egyértelműen D.Pleasence viszit a hátán a filmet.Neve a horror berkein belül egybeforrt Dr Loomis karakterével.Nekem 8/10

Oroa 

Miután megnéztem nem értettem miért van ez horror filmnek elkönyvelve. Számomra nem volt egyáltalán ijesztő. A történet elment.. Tipikusan a nők el voltak butítva. Azonban jók voltak a zenék.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Near 

Black cats and goblins
And broomsticks and ghosts
Coven of witches
with all of their hopes
You may think they scare me
You're probably right
Black cats and goblins
on Halloween night

Trick-or-treat!


Folytatása

Összehasonlítás

Halloween


Hasonló filmek címkék alapján