A rémület éjszakája (Halloween 1.) (1978) 95

Halloween
91' · amerikai · thriller, horror

Halloween éjjele – a Mindenszentekről Halottak napjára virradó éjszaka. Michael Myers, a mániákus gyilkos ekkor tör ki az elmegyógyintézet falai közül, hogy visszatérjen egykori rémtettének színterére. A maszk mögé rejtőző, bomlott agyú férfi útját halottak szegélyezik…

angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

Jamie Lee CurtisLaurie Strode
Donald PleasenceDr. Sam Loomis
Nancy KyesAnnie Brackett
P.J. SolesLynda van der Klok
Charles CyphersLeigh Brackett serrif
Kyle RichardsLindsey Wallace
Brian AndrewsTommy Doyle
Arthur MaletGraveyard Keeper
Jennifer RhodesWard nővér
Nick CastleMichael Myers

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 11

Várólistára tette 48


Kiemelt értékelések

Debut 

Ha ezt ma próbálná meg valaki – maszkban, fényes nappal az utcán és iskolák környékén téblábolni –, a drága „guntard” patrióták azonnal agyonlőnék és ezzel gyorsan vége is lenne a történetnek… :D

Blissenobiarella 

Ez is egy olyan film, ami ma már borzasztóan túl van értékelve az elmúlt 30 év miatt. Ha a kultuszt és a hírnevet lecsupaszítjuk róla, egy végtelenül unalmas filmet kapunk, amiben kb. nem történik semmi, nem értjük meg, mi miért történik. És nem, ez nem a magas ingerküszöböm miatt van, mert még 30 évvel korábbi filmek is tudnak nagyon izgalmasak lenni. Nem értem, hogy lett klasszikus.
Egyetlen jó pontja, hogy a szereplők végre nem menthetetlenül hülyék, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy idegesítőek legyenek. A pszichiáter fazon a legrosszabb, akinek annyi köze van a szakmájához, mint nekem Anglia királynőjéhez.

2 hozzászólás
AnnaAnn

Nem tökéletes film, tele klisékkel, egyszerű karakterekkel, de alap Halloween film. Michael Myers méltó rémalak. A zenéje az, amelyik igazán tetszik, egyszerűsége ellenére.

Zajec_Sternenkind 

Nagyon régen láttam, és szinte semmi sem maradt meg belőle, csak a maszkos gyilkos, de félelem vagy szorongás az nem, pedig gyerek voltam még. Sajnos ez intő jel lehetett volna, hogy ne húzzam a saját időmet az újranézéssel, mert csalódni fogok… Így is lett, sőt, be is aludtam rajta, de visszatekertem, hogy ne győzhessen a film (függő vagyok, igen).
Igazából a cselekményét tekintve nem nagy szám, tele van buktatóval, és „nem értem” részekkel, pl. hogyan nem tűnik fel senkinek, hogy egy kisvárosban egy maszkos idióta mászkál? Fényes nappal. Az iskolánál…

A maga idejében biztos jó kis „izgulós” film lehetett, de fénykorában is max egyszer nézős… A gyilkos kinézetén kívül más pozitívumot nem nagyon tudok felhozni.

KillerCat

Alapmű, slasher klasszikus, rengeteg kétes értékű folytatás és másolat (Prom Night – A Szalagavató fantomja, Péntek 13, Rosemary gyilkosa stb.) ihletője, posztmodern horror-hommage-ok (Sikoly) alapvetése, két emberiség elleni bűntett Rob Zombie remake forrása. A „final girl” és a „scream queen” varázsszavak legelső hivatkozási pontja. Jóval több ez, mint egy low-budget tinihorrorr, amit majd minden október végén valamelyik kereskedelmi tévé lead az éjszakai műsorsávban. A fiatal John Carpenter nem kötött kompromisszumokat: abból az amerikai ünnepből csinált vérfürdőt, aminek a lényege pont az, hogy a gyerekek kinevetik a halált.

Andro 

Megnéztem, csak nem tudom, minek. Halálosan untam, főleg, mert igazából a filmben semmi sem történik a gyilkoláson kívül. Történet nuku, színészi alakítás gyenge. Nem kapunk választ arra, hogy a srác miért gyilkolta meg a nővérét gyerekként (ami azért is vicces, mert nehogy már egy 18 éves csaj ne tudja elvenni egy 6 éves kiskölöktől a kést), és miért öl még mindig.

Leah 

Megtudott borzongatni.

Nem kell tőle brutális vérengzést várni, hanem amikor már futkos a hideg a hátán az embernek, csak a zenére.

Honey_Fly 

Simán lehet, hogy nem ilyen sok csillag, de ezeket az oldschool horrorokat mind tizenegykét évesen néztem a tíz évvel idősebb bátyámmal és besz@rtam tőlük. Erre a filmre is emlékszem konkrétan. Akkor még nem volt nálunk divat a tökfaragás meg a Halloween, de nem is bántam ezek után.

Melyviiz

Ezt a talicskát… ha nem a húgommal tolom akkor a felénél tutira flippelem. 3* a cicikért.
A halálok viccesek voltak (abból az időből való a film, amikor még a színészi játék teátrális volt), a történet (ami?) elnyújtott, az események nagyon túl vannak komplikálva ahhoz képest, hogy semmi sem történik.. még csak infót sem szolgáltatnak.
A szereplők rém idegesítőek voltak, senkiről nem tudunk meg semmit. SEMMIT.
A film címe inkább lehetne „A Rém Kéz” és akkor a plakát is hűebben mutatná, hogy miről is szólt ez a film (aki látta érteni fogja..).

Klasszikus ide vagy oda, most komolyan elkezdtem aggódni, hogy mit csinál a rendező a második résszel.. remélem azóta felszedett magára ezt-azt az évekkel és nem csak a port gyűjtötte.

carragher 

Elég gyenge horror pedig régen,hogy fostam ettől a sorozattól.


Folytatása

Összehasonlítás

Halloween


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján