Kedvencelte 18

Várólistára tette 61


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Jaj anyám ez a film cseppet sem volt ijesztő. Az öldöklés is annyira erőltetettnek tűnt, és a zene, aminek hátborzongatóan kellett volna tűnnie nem is volt az. A szereplők annyira, de annyira ostobák, sosem néznek a hátuk mögé, és hiába zárták be az ajtót, ha az ablak nyitva maradt… ennyi észt. A végén is spoiler Aztán még a háta mögé sem nézve menne tovább…Mázlija volt, hogy ott volt az a doki, aki egy nulla volt igazából, mert doki lévén csak bámult, meg várakozott… De azért kíváncsi vagyok a folytatásra, mi lesz még, és hátha jobbak, mint ez.

Debut 

Ha ezt ma próbálná meg valaki – maszkban, fényes nappal az utcán és iskolák környékén téblábolni –, a drága „guntard” patrióták azonnal agyonlőnék és ezzel gyorsan vége is lenne a történetnek… :D

Blissenobiarella 

Ez is egy olyan film, ami ma már borzasztóan túl van értékelve az elmúlt 30 év miatt. Ha a kultuszt és a hírnevet lecsupaszítjuk róla, egy végtelenül unalmas filmet kapunk, amiben kb. nem történik semmi, nem értjük meg, mi miért történik. És nem, ez nem a magas ingerküszöböm miatt van, mert még 30 évvel korábbi filmek is tudnak nagyon izgalmasak lenni. Nem értem, hogy lett klasszikus.
Egyetlen jó pontja, hogy a szereplők végre nem menthetetlenül hülyék, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy idegesítőek legyenek. A pszichiáter fazon a legrosszabb, akinek annyi köze van a szakmájához, mint nekem Anglia királynőjéhez.

2 hozzászólás
LoneWolf 

Egy korábbi John Carpenter filmből vett idézettel élve: „Jajj ne, már megint egy John Carpenter szám!” De komolyan, szinte az egész film alatt ugyanaz a 2 zene szólt, amit tényleg a rendező szerzett, mint a legtöbb filmjéhez.
Egyébként nem értem ezt a nagy felhajtást körülötte, azt pedig végképp, hogy ez is miként érhetett meg annyi folytatást, miközben már itt is iszonyatosan vontatottan és unalmasan építkezett ez a faék egyszerűséggel bíró sztori. A zéró személyiséggel és Darth Vader légzéstechnikájával felvértezett gyilkosa pedig kész röhej, hisz az ölési módszerei legalább olyan bénák, mint a neve, amit joggal kevernek a színész / komikus Mike Myers-szével. Meg mi ez a szexuálisan kiéhezett bébiszitter fixációja? Állítólag a 2. rész nem olyan rossz, de ezek után nem biztos, hogy akarok én ebből többet látni.

4 hozzászólás
Negative_Singularity

Nagyon régen láttam, és szinte semmi sem maradt meg belőle, csak a maszkos gyilkos, de félelem vagy szorongás az nem, pedig gyerek voltam még. Sajnos ez intő jel lehetett volna, hogy ne húzzam a saját időmet az újranézéssel, mert csalódni fogok… Így is lett, sőt, be is aludtam rajta, de visszatekertem, hogy ne győzhessen a film (függő vagyok, igen).
Igazából a cselekményét tekintve nem nagy szám, tele van buktatóval, és „nem értem” részekkel, pl. hogyan nem tűnik fel senkinek, hogy egy kisvárosban egy maszkos idióta mászkál? Fényes nappal. Az iskolánál…

A maga idejében biztos jó kis „izgulós” film lehetett, de fénykorában is max egyszer nézős… A gyilkos kinézetén kívül más pozitívumot nem nagyon tudok felhozni.

Oroa 

Miután megnéztem nem értettem miért van ez horror filmnek elkönyvelve. Számomra nem volt egyáltalán ijesztő. A történet elment.. Tipikusan a nők el voltak butítva. Azonban jók voltak a zenék.

1 hozzászólás
AnnaAnn

Nem tökéletes film, tele klisékkel, egyszerű karakterekkel, de alap Halloween film. Michael Myers méltó rémalak. A zenéje az, amelyik igazán tetszik, egyszerűsége ellenére.

rocketdog 

A felvezetés tetszett, a gyerek szemszögéből felvett jelenet kifejezetten jól sikerült. Sajnos innentől lejtmenet a film, a feléig nem is történik semmi csak itt-ott megjelenik a főgonosz, hogy visszaverje a fényt. A szereplők idegesítően ostobák (ablakba beszorulás (?), veszélyes pszichopatának folyamatosan és szándékosan háttal állás), mintha direkt felhívnák keringőre. Az is egy érdekes kérdés, hogy miért van szükség hús-vér főgonoszra pl egy démon helyett, ha úgyis halhatatlant csinálnak belőle.

1 hozzászólás
Melyviiz

Ezt a talicskát… ha nem a húgommal tolom akkor a felénél tutira flippelem. 3* a cicikért.
A halálok viccesek voltak (abból az időből való a film, amikor még a színészi játék teátrális volt), a történet (ami?) elnyújtott, az események nagyon túl vannak komplikálva ahhoz képest, hogy semmi sem történik.. még csak infót sem szolgáltatnak.
A szereplők rém idegesítőek voltak, senkiről nem tudunk meg semmit. SEMMIT.
A film címe inkább lehetne „A Rém Kéz” és akkor a plakát is hűebben mutatná, hogy miről is szólt ez a film (aki látta érteni fogja..).

Klasszikus ide vagy oda, most komolyan elkezdtem aggódni, hogy mit csinál a rendező a második résszel.. remélem azóta felszedett magára ezt-azt az évekkel és nem csak a port gyűjtötte.

Andro 

Megnéztem, csak nem tudom, minek. Halálosan untam, főleg, mert igazából a filmben semmi sem történik a gyilkoláson kívül. Történet nuku, színészi alakítás gyenge. Nem kapunk választ arra, hogy a srác miért gyilkolta meg a nővérét gyerekként (ami azért is vicces, mert nehogy már egy 18 éves csaj ne tudja elvenni egy 6 éves kiskölöktől a kést), és miért öl még mindig.


Népszerű idézetek

Near 

Black cats and goblins
And broomsticks and ghosts
Coven of witches
with all of their hopes
You may think they scare me
You're probably right
Black cats and goblins
on Halloween night

Trick-or-treat!


Folytatása

Összehasonlítás

Halloween


Hasonló filmek címkék alapján