Kedvencelte 7

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

blackbeakwitch 

A kedvenc részem lett a franchise-ból. Végig tele volt izgalmas, feszültségkeltő jelenetekkel (pl: spoiler), amiket konkrétan végigizzadtam, valamint a humoros és önparodizáló megszólalásokból sem volt hiány. A nyitójelenet egészen újszerű és ikonikus volt, már azzal megvettek egy kilóra. :D
Sam szuper főhősnő, számomra sokkal badassebb és érdekesebb karakter, mint Sidney volt, már csak a háttértörténet miatt is. A „Core Four”-t nagyon megszerettem, mindenkiért nagyon izgultam. Külön öröm, hogy visszahozták Kirby-t, spoiler.
A gyilkos(ok) kiléte meglepett és tetszett a leleplezés is, az indíték sem volt olyan béna, bár spoiler gyanakodtam azért végig. :D Még mindig az 1. és a 4. rész gyilkosai tetszenek a legjobban.
A gyilkosságok szerintem tényleg ebben a részben voltak a legdurvábbak és leglátványosabbak, de azért mégis indokolatlan volt a hazai X-es besorolás..
Szóval összességében én imádtam és hatalmas élmény volt moziban nézni. spoiler Nagyon remélem, hogy lesz folytatás!

Nálam a sorrend: 6, 1, 5, 4, 2, 3

2 hozzászólás
amnézia 

Először is: köszönöm azt a plusz lelki krízist, amit a nevetséges besorolás következményeként okozott a film. Más se hiányzott nekem.
Mint írtam, röhej ez a szigor, de borítékolható volt az indokolatlansága. Védhetetlen az az álláspont, hogy ebbe a kategóriába tartozna, nincs mivel érvelni mellette. Semmivel sem brutálisabb, mint a többi rész (sőt, vannak ennél explicitebb alkotások, amik alacsonyabb besorolást kaptak). Már a hír kezdetekor tudni lehetett, hogy a döntésnek nem objektív okai vannak, hanem más áll a hátterében, de az a rész már nem idevaló.

Minden apró hibája ellenére élveztem. Jól indított, valami egyedit, újat vetített előre, és ez többé-kevésbé meg is valósult. Továbbra is reflektál önmagára és a műfajra, illetve ezúttal sincs hiány a parodisztikus elemekben spoiler, a történet pedig gördülékenyen halad. Csak 1-2 laposabb rész volt.
A hír hallatán is örültem Kirby visszatérésének, és valóban sokat adott a filmhez spoiler.
+ tényleg jó volt az is, hogy most Gale (is) telefonált Ghostfaceszel.

Objektíven nézve 8 csillagot adnék neki, de elszórakoztatott, és ez nálam egy ideje ritkán fordul elő, úgyhogy megkapja a 9-et.

A gyilkosspoilerról
spoiler
spoiler
spoiler

Nálam eddig a sorrend: 1, 4, 6, 5, 2, 3

4 hozzászólás
bubimentesvíz 

Na ez, ilyen öldöklés kell nekem, hogy mindig feszült legyen a helyzet! Imádtam!

Esküszöm írok majd rendes értékelést, de még a varázsa alatt vagyok és ahhh.

Roboraptor

Komoly teljesítmény ez röpke egy év alatt, hatodjára – talán még látványosabb, mint a szintén egy év alatt készre vágott Sikoly 2 tett hozzá anno az elsőhöz. Ha ez nem ér meg egy este 10-es vetítést – meg aztán egy esetleges nyugtalan éjszakát –, akkor semmi.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/03/12/sikoly-6-film-kritika/

essz 

van ennek több hibája, mégis elvitt az egész gyilkolászós szellempofa..
én teljesen jól szórakozom ezen…
viszont, egy apró kis megjegyzés…
tömegközlekedés?!??! komolyan?!?!?! :D

csillámharcos

Ekkora egy elcsépelt filmet! Beharangozták cikkekben, hogy mennyire ijesztő, de őszintén szólva én eluntam magam rajta. Ész nélkül öldösnek, egy kis csavart beletettek, ami kis gondolkodással kitalálható.

ZsuzskaFruska 

Ha a Sikoly VI-nak kéne sírfelirat, azt mondanám: Mégis mit vártál ???
Tudom, tudom mindig is az „übergagyi” horror filmek közé tartozott, amikor az ember nem tudja eldönteni, hogy ez most a paródia, vagy már maga a film.
A régi Sikoly filmeknek legalább volt valami esetlen bája,nem akarta magát túl komolyan venni, de ez már csak valami nagyon erőltetett folytatás.


Népszerű idézetek

bubimentesvíz 

Danny: You shouldn't trust anyone. Not even me.


Hasonló filmek címkék alapján