Hullaadás (2023) 40

Thanksgiving
107' · amerikai · thriller, horror, rejtély 18 !

Azt követően, hogy egy Black Friday-vásár tragédiába torkollik, egy rejtélyes, a Hálaadás szimbólumaként elhíresült figura álcája mögé bújó gyilkos kezdi terrorizálni a Massachusetts állambeli Plymouth lakosságát, vagyis azt a helyet, ahonnan az ünnep ered. Ahogy egyesével hullanak az emberek, a… [tovább]

angol
angol · angol
magyar

Képek 22

Szereposztás

Patrick DempseySheriff Newlon
Ty OlssonMitch
Gina GershonAmanda
Gabriel DavenportBéka
Nell VerlaqueJessica
Rick HoffmanThomas
Derek McGrathCantin
Katherine TrowellCantin felesége
Jalen Thomas BrooksBobby
Karen ClicheKathleen

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

BeL1eVe 

Nem hittem volna, hogy Eli Roth állatságán ilyen jól fogok szórakozni. Megidéz néhány régebbi kulthorrort, és akadnak égetnivaló figurák, de az ötletes húzásokkal tarkított szaftos killek, a beteg fekete humorral szuperáltak. Részemről jöhet a folytatás.

TLD 

A nyitójelenet a szupermarketes apokalipszissel több szempontból is lenyűgöző, Holtak hajnala, vásárláshorror, kabinlázas fogyasztók, mortal kombat a pultok között, tényleg minden van benne. A remek kezdés viszont valószínűleg túlságosan megnövelte az elvárásaimat a filmmel kapcsolatban, mert összességében inkább csalódás volt. Az átlagnál valamivel jobb whodunit slasherről van szó, a rendezőhöz méltóan bizarr és olykor vicces halálesetekkel. A hálaadásos témát annyira nem dolgozza meg. Ilyenek vannak még benne, hogy a modern technika áldás és átok spoiler, meg látjuk vagy nem látjuk-e a „gyilkost”, ha ott van a szemünk előtt.

katy_swartz 

Egyszer nézhető film. Borasztó gyilkolásokkal… Számomra a 2000-es évek horror filmjeit jutatta eszembe.
Aki kereskedelembe dolgozik, annak pedig a film eleje nem ajánlott,mert te is gyilkolni fogsz…xdd Látni,ahogy őrült módjára vásárolnak az amcsik.. borzalmas.

Bianka_Kovács 

Számomra izgalmas,véres és jó film volt.Tetszettek a szereplők,a helyszín.Patrick Dempseynek végre sikerült kilépnie a nyálas doki szerepéből.
A nyitó jelenet frenetikusan bemutatja,hogy emberekből az akciók és a vásárlási láz milyen csordát tud kihozni és mennyire gátlástalanul levetkőzik emberi mivoltukat.

Roboraptor 

A Hullaadás így lényegében egy egészestésre duzzasztott easter egg, ami csak inogva áll meg a saját lábán. Az álelőzetes majd minden jelenete visszaköszön így vagy úgy, de legitimálni már nem mindegyiket tudja megfelelően. Ebből fakadóan pedig hiába az egészen megkapó tempó, a film gyakran erőltetett menetnek és kipipálandó jelenetek sorának tűnik. Amit a jelenetek összefűzése és a közöttük zajló cselekmény, valamint a történet sem segít maradéktalanul. A végecsavar, a bolti mészárlás vagy úgy általában a hentelések viszont kifejezetten szórakoztatóak a maguk kegyetlen, mégis morbid humorral átszőtt módjukon.

A horrorrajongók számára így kifejezetten kielégítő is lehet egy kellemesen retró kaszabélményként. Aki viszont ennél többet vár, az sokat vakarja majd a fejét.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/12/18/hullaadas-horror-f…


Népszerű idézetek

Near 

The niceset guys are the most psycho, they're just better at hiding it.

Ódor_Endre 

– Listen, kid. Sometimes things end up much better than you'd expect, all right? Think of it this way, when Black Sabbath fired Ozzy in ’79, you would've figured it was all fucking over. The end of an era. But then, along comes Ronnie James Dio, all five foot nothing of him, the evil little elf, and he brought a magic to that band that they hadn't seen in years.
– Who's Black Sabbath?
– Get the fuck off my property.
– I just want to know. Who's Black…
– Get the fuck off my property right now.

Ódor_Endre 

– Show yourself! I'm a security guard. I kill people every fucking day!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján