Liza, a rókatündér (2015) 690

Liza, the Fox-Fairy
98' · magyar · romantikus, vígjáték, fantasy 16 !

7 díj · 0 jelölés

Liza, a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével… [tovább]

Képek 23

Szereposztás

Balsai MóniLiza
David SakuraiTomy Tani
Bede-Fazekas SzabolcsZoltán zászlós
Schmied ZoltánHenrik
Molnár PiroskaTanaka Márta
Cserna AntalKároly
Reviczky GáborEzredes
Kocsis MariannHildácska
Gubík ÁgiInge
Kovács LehelLudvig

További szereplők

Kedvencelte 177

Várólistára tette 260


Kiemelt értékelések

Ross

B*szottul szürreális érzés úgy elmenni egy magyar filmre, hogy ez talán jó lesz, és úgy kijönni a moziból, hogy nem csak hogy nem szégyellem magam, amiért megnéztem, hanem egyenesen rajongok érte.
Amikor huszonéven keresztül elhitetik veled, hogy a magyar filmgyártás az az amorózó-csányisándor, meg a baszósfingós viccek, aztán jön egy ilyen, és helyrebillenti a lelki egyensúlyodat, az megrázó egy élmény.

5 hozzászólás
NaNa_88 

„Cseresznyevirágzás ufoknak” :3

Ennél bizarabb és édesebb filmet még nem láttam. :D Az első 5perc után kimondtam, hogy én ezt imádom. És ez megmaradt a végéig. Nagyon az én filmem volt ez. Mondjuk hullafáradt voltam mikor hozzáfogtam, de azt hiszem ebben az esetben mindegy lett volna. Ha valaki bele akarna nézni a fejembe, az agyam egy szeglete kb így nézhet ki. XD
Szerintem nagyon bájos, kicsit szerencsétlen, visszafogottan humoros. Nagyon tetszettek a beállítások, sok jó vágás volt benne. Kedvencem lett gyorsan. Tőlem lazán kiérdemelte a 10 csillagot. Lehet én is ufo vagyok. XD

3 hozzászólás
marslakócska

Ez a film olyan, mint a… izé… a kurva anyját!

Megyek veszek egy Cosmot inkább.

(Már a trailer óta vártam, és szerintem az egyik legkirályabb modernkori magyar film.)

Chriss 

Magyar filmet már régen láttam, de ez kimondottan tetszett :) Köszönöm szépen az ajánlást, @TejesMasni :) <3 Balsai Móni zseniálisan alakítja a kissé szerencsétlen Lizát. A japán kultúrát amúgy is szeretem, így abszolút nem okozott csalódást a film, max pozitív értelemben. Kissé morbid ugyan, de szórakoztató, és vannak benne jó poénok. A színészek pedig teljesen természetesek, senki nem játssza túl a szerepét, ahogy már sajnos tapasztaltam egy-két esetben. Szóval ez a film telitalálat volt. Még egyszer köszönöm :)

2 hozzászólás
Lunemorte

Zoltán zászlóson nagyon jót nevettem meg úgy az egész filmen. Jó volt látni Csudapest groteszk Mekk burgerjét. Én szívesen lennék rókatündér…

Zahra 

Végre egy Magyar film, ami más, mint a többi. Eredeti. Érdekes, vicces, aranyos és persze furcsa. Imádtam a zenéket is, csak még különlegesebbé tették.

duracell

Meg nem mondom, miért, de ez a film első nézésre belopta magát a szívembe. A látvány, a fényképezés, az egész film szürrealizmusa különös hangulatot teremt, ami az első perctől megvett kilóra. Kicsit abszurd, kicsit morbid, a történet is kiszámítható, de Liza annyira naiv és szerethető, hogy lehetetlen nem együtt érezni vele. (Hozzátenném, Balsai Móni tökéletes választás volt Liza szerepére.) A Cosmopolitantól az ecetes-uborka-a-mákos-gubában jelenetig megállás nélkül jól szórakoztam, a japán dal pedig olyan fülbemászó, hogy napokig nem megy ki az ember fejéből. Több ilyen magyar filmet kérek szépen! Abszolút többször-nézős.

lilla_csanyi

Miért nem néztem meg előbb?
Végre egy olyan magyar film, ahol minden rendben van: a látvány, a történet, a színészek!!! a párbeszédek…és nem arról szól, hogy itthon mindenki suttyó. Ha csak egyetlenegy magyar filmet akarsz megnézni egész életedben, ez legyen az. Mert ez olyan szeretnivalóan…öhm…a k*rvaannya. :)

Yuuko 

Nem igazán szoktam magyar filmeket – meg úgy alapjáraton filmeket sem – nézni de ezzel már régóta szemezek. Már láttam belőle néhány részletet pár éve, amikor a tesóm megkért, hogy fordítsam le neki a japán részeket, és most valahogy megjött hozzá a kedvem. És nagyon jól szórakoztam rajta. Néhol eléggé cringe volt, de még az is jó értelemben, és néhány jeleneten konkrétan szétnevettem magam, bár azért voltak olyan jelenetek is, ahol tudtam, hogy ennek viccesnek kéne lennie, de én nem találtam annak.
Mielőtt elkezdtük nézni, a barátnőm figyelmeztetett, hogy a dal benne nagyon fülbemászó lesz, és tényleg az. Nem akar kimenni a fejemből. xD Ezúttal szerintem mindig, amikor történik velem valami kínos vagy furcsa dolog, meg fog jelenni lelki szemeim előtt Tomy Tani, ahogy ott trollkodik táncol a hátam mögött… Egyszerűen zseniális a karaktere, ahogy gyakorlatilag végig trollkodja táncolja az egész filmet. Már ott megvett engem a film egyébként, hogy a címében benne van a rókatündér, hát még amikor Liza álmát láthattuk… imádtam azt a rész. Bár halkan megjegyzem, hogy a rengeteg animézés után ennyi japán szöveget lazán megértek, de itt kicsit befigyelt a jó magyar akcentus néha, hogy csak pislogtam mit szövegel Liza.
A látvány nagyon tetszett, maga Csudapest is ötletesen van „összegyúrva” kivéve a neve. Néha azért voltak nagyon béna megoldások spoiler, de például a vége felé, ott a kajáldás jelenet nagyon jól lett megoldva.
A legvége annyira nem jött be, de ettől eltekintve nagyon tetszett.

Nihilchan 

Nagyon bájos, nagyon aranyos, nagyon szerethető, de meglepődtem azon, hogy milyen sok embernek tetszik. Az én kedvenceim a zenés részek voltak, de szerettem a látványt és a hangulatot is. Igazából, számomra inkább ez a három tényező vitte a filmet, mint maga a cselekmény. Szeretem a szürreális, abszurd, meseszerű dolgokat, a mágikus realizmust, a fekete humort, a japán mondavilágot, a retro hangulatú japán zenéket, és ebben a filmben mindezt megkaptam. Szóval egy élmény volt, de az igazság az, hogy a történet mindeközben kicsit lassú volt a jelenlegi hangulatomhoz.


Népszerű idézetek

Mr_White 

Ludvig úr, ugye maga nem dugna ecetes uborkát a mákos guba közé?

lilla_csanyi

A rákhús hamburger már régen kihűlt. A lány belefeledkezett Oshima tekintetébe.
A harmincadik születésnapján megkapta azt az ajándékot, amelyre egész életében várt. A szerelmet. A boldogság illata körbelengte a Mekk Burger éttermet.

Mentavirág

A mese szerint a rókatündér átkának megtöréséhez azonban egy igaz szerelmes nem elég, az elátkozott rókatündérnek is bizonyítania kell, hogy szerelme tiszta és önzetlen.

Mentavirág

Néha úgy tűnik, bármilyen keresztet cipel is az ember, végülis van rá esély, hogy mint a zsák, egyszer csak megtalálja… izé… tudják: a foltját.

ViraMors 

Zoltán zászlós, a finn western zene egyetlen hazai rajongója, hatalmas elánnal vetette bele magát Károly halálának kinyomozásába.

system456 

Liza: Jó napot! Egy cosmopolitant kérek. És szeretnék feladni egy hirdetést.
Újságárus: Miféle hirdetést?
Liza: Hát, olyan intimet. Intim párkeresőt, tudja.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján