Liza, a rókatündér (2015) 496

Liza, the Fox-Fairy
98' · magyar · romantikus, vígjáték 16

7 díj · 0 jelölés

Liza, a csinos, de roppant szerény ápolónő élete egy csapásra megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám hamarosan több hullazsákba került hódolója lesz, mint élő. Ezért a fiatalon elhunyt japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével… [tovább]

magyar

Képek 19

Szereposztás

Balsai MóniLiza
David SakuraiTomy Tani
Bede-Fazekas SzabolcsZoltán zászlós
Schmied ZoltánHenrik
Molnár PiroskaTanaka Márta
Cserna AntalKároly
Reviczky GáborEzredes
Kocsis MariannHildácska
Gubík ÁgiInge
Kovács LehelLudvig

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 129

Várólistára tette 250


Kiemelt értékelések

Ross

B*szottul szürreális érzés úgy elmenni egy magyar filmre, hogy ez talán jó lesz, és úgy kijönni a moziból, hogy nem csak hogy nem szégyellem magam, amiért megnéztem, hanem egyenesen rajongok érte.
Amikor huszonéven keresztül elhitetik veled, hogy a magyar filmgyártás az az amorózó-csányisándor, meg a baszósfingós viccek, aztán jön egy ilyen, és helyrebillenti a lelki egyensúlyodat, az megrázó egy élmény.

3 hozzászólás
Theana

Azt meg kell hagyni, hogy érdekes egy film. Az egyik legérdekesebb magyar, az biztos. :) nagyon megkedveltem a japán srácot:D

NaNa_88 

„Cseresznyevirágzás ufoknak” :3

Ennél bizarabb és édesebb filmet még nem láttam. :D Az első 5perc után kimondtam, hogy én ezt imádom. És ez megmaradt a végéig. Nagyon az én filmem volt ez. Mondjuk hullafáradt voltam mikor hozzáfogtam, de azt hiszem ebben az esetben mindegy lett volna. Ha valaki bele akarna nézni a fejembe, az agyam egy szeglete kb így nézhet ki. XD
Szerintem nagyon bájos, kicsit szerencsétlen, visszafogottan humoros. Nagyon tetszettek a beállítások, sok jó vágás volt benne. Kedvencem lett gyorsan. Tőlem lazán kiérdemelte a 10 csillagot. Lehet én is ufo vagyok. XD

3 hozzászólás
marslakócska

Ez a film olyan, mint a… izé… a kurva anyját!

Megyek veszek egy Cosmot inkább.

(Már a trailer óta vártam, és szerintem az egyik legkirályabb modernkori magyar film.)

Lunemorte

Zoltán zászlóson nagyon jót nevettem meg úgy az egész filmen. Jó volt látni Csudapest groteszk Mekk burgerjét. Én szívesen lennék rókatündér…

Charityy 

Végre egy Magyar film, ami más, mint a többi. Eredeti. Érdekes, vicces, aranyos és persze furcsa. Imádtam a zenéket is, csak még különlegesebbé tették.

duracell 

Meg nem mondom, miért, de ez a film első nézésre belopta magát a szívembe. A látvány, a fényképezés, az egész film szürrealizmusa különös hangulatot teremt, ami az első perctől megvett kilóra. Kicsit abszurd, kicsit morbid, a történet is kiszámítható, de Liza annyira naiv és szerethető, hogy lehetetlen nem együtt érezni vele. (Hozzátenném, Balsai Móni tökéletes választás volt Liza szerepére.) A Cosmopolitantól az ecetes-uborka-a-mákos-gubában jelenetig megállás nélkül jól szórakoztam, a japán dal pedig olyan fülbemászó, hogy napokig nem megy ki az ember fejéből. Több ilyen magyar filmet kérek szépen! Abszolút többször-nézős.

lilla_csanyi

Miért nem néztem meg előbb?
Végre egy olyan magyar film, ahol minden rendben van: a látvány, a történet, a színészek!!! a párbeszédek…és nem arról szól, hogy itthon mindenki suttyó. Ha csak egyetlenegy magyar filmet akarsz megnézni egész életedben, ez legyen az. Mert ez olyan szeretnivalóan…öhm…a k*rvaannya. :)

Emerson 

Sokan az Amélie-hez hasonlítják. Joggal. Engem azzal a filmmel a világból is ki lehet kergetni, így Liza sem volt nagy esélyes arra, hogy kedvencemmé avassam. Valamivel azért elviselhetőbb volt – mármint maga a film – nem pedig a címszereplő.
Nem is az a legfőbb problémám, hogy idegen tőlem a műfaj megnézek én mindent, ha kihívásról van szó, hanem az, hogy az egész úgy tűnt számomra, mintha Wes Anderson stílusban, Pelevint koppintva, átforgattuk volna magyarra az Amélie-t és közben vernénk a mellünket, hogy mi magyarok is képesek vagyunk világszínvonalú filmet gyártani. Ühüm.
Egyébként Reviczky-n kívül alig értettem bárki beszédét (hiába no, ő legalább színész). Liza folyamatosan cincogott, mintha nem rókalány lenne, hanem kisegér. És akkor mellé még sutyorgott is. Oké, karakterjellegzetesség is volt, meg minden, de akkor legalább egy profi hangmérnököt nyomtak volna mellé. Nem először éreztem úgy, hogy egy magyar filmet feliratozni is kéne, mert egyszerűen nem értem, mit mondanak benne (pedig nem vagyok süket… egy angol nyelvű film esetén simán képben maradok, ha háttérnézősre száműzöm, na de ezt egy magyar film esetében lehetetlen lenne kivitelezni)
Oké, pipa, idén is láttam magyar filmet (csak három napomba telt végignézni, az a k.va dallam viszont 3 hétig kísérteni fog).

2 hozzászólás
Lady_Hope

Habár felettébb untam a romantikus oldalát, akkor is el kell ismernem hogy ez egy jó film. Egy nagyon jó film. Úgy ahogy van cakumpakk. Esküszöm, néha el se hittem hogy magyar. :)
Szórakoztató, meglepő, leköt, és még vidám is, pedig annyi ember hal meg mint egy átlagos Agatha Christie-ben.
Szerintem nyugodtan megnézheti mindenki. Ha más nem, nem fog neki tetszeni. De az legyen a legnagyobb bajunk.


Népszerű idézetek

Mr_White 

Ludvig úr, ugye maga nem dugna ecetes uborkát a mákos guba közé?

lilla_csanyi

A rákhús hamburger már régen kihűlt. A lány belefeledkezett Oshima tekintetébe.
A harmincadik születésnapján megkapta azt az ajándékot, amelyre egész életében várt. A szerelmet. A boldogság illata körbelengte a Mekk Burger éttermet.

Mentavirág 

A mese szerint a rókatündér átkának megtöréséhez azonban egy igaz szerelmes nem elég, az elátkozott rókatündérnek is bizonyítania kell, hogy szerelme tiszta és önzetlen.

Mentavirág 

Néha úgy tűnik, bármilyen keresztet cipel is az ember, végülis van rá esély, hogy mint a zsák, egyszer csak megtalálja… izé… tudják: a foltját.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján