Mire figyeljek ázsiai filmek feltöltésekor?

Az ázsiai nyelveknek többféle különböző átírása van. A snittes adatlapokhoz elsősorban a MyDramaList, a DramaWiki, valamint az AsianWiki oldalakat használd. Az IMDb oldalt kérjük, ne használd!
Felvitel előtt ne csak egy címre keress rá! Nézd át a főbb szereplők adatlapjait, és a különböző címverziókból is néhányat, hátha nem pont azzal a címmel szerepel az adatbázisban, amivel keresed.
A cím mezőbe az eredeti koreai/kínai/thai/japán/stb. cím angol átiratát írd (revised romanization) – ami nem az angol fordítás! A Mydramalist ezt általában nem közli – de a másik két oldalon ott van, rögtön az eredeti cím mellett/alatt. Ha mégsincs ilyen átirat (thai filmekre jellemző), akkor az adott oldalon használt kiemelt angol címet írd ide.
Az angol cím mezőbe sorold fel az oldalak által közölt összes angol verziót. Pl: I Want You, Emperor / Oh! My Majesty / The Emperor. Azért kell az összes, hogy mind kereshető legyen.
Az eredeti cím mezőbe a film eredeti címét add meg az eredeti írásrendszerben (pl.: 미스 함무라비).
Nevek felviteléhez a DramaWiki és a MyDramaList oldalt használd! Ne használd az IMDb-t és az Asianwikit – vagy csak nagyon nagy odafigyeléssel: mindkettőben más névsorrend, és sokszor az átírás is eltérő.
A névsorrend Japánban, Koreában, Kínában és Tajvanon (hozzánk hasonlóan) a vezetéknév van elöl – a Dramawiki és a MyDramalist is így adja meg a neveket, és a Snitten is így szerepelnek. Thai nevek esetében a sorrend: becenév/keresztnév/vezetéknév.
Keress rá a névre, mielőtt hozzáadod a filmhez! Ha nincs találat a teljes névre, keress rá csak a vezetéknévre! Ha van ismert beceneve/művészneve az illetőnek, akkor külön arra is keress rá. Ha van találat, de az eltér a Dramawiki/MyDramalist verziójától, akkor küldj róla hibajelzést a művész adatlapjáról, de ne készíts új névváltozatot!
Ha sehogy sem találod: úgy vidd fel, ahogy a Dramawiki/MyDramalist oldalakon látod. Ha a névnek van közismert magyar változata, akkor úgy vidd fel! (pl: Kuroszava Akira).
Ha bármilyen további kérdésed lenne, a Dorama zóna tagjai sok szeretettel várnak!