Kihívások

Mik azok a kihívások?

Egyfajta esemény, ami arról szól, hogy a jelentkező adott idő alatt megnéz adott (vagy adott szempont szerinti) filmeket. Ha sikerül neki, kitüntetést kap érte.

Hol találom a kihívásokat?

A főmenüből elérhető Kihívások oldalon.

Hogyan tudok jelentkezni egy kihívásra?

A kihívás oldalán kattints a cím alatt található szürke Részt veszek gombra. Be fog zöldülni, ez jelöli, hogy jelentkeztél rá. Ha nincs ilyen gomb, akkor annak a kihívásnak a jelentkezési határideje már lejárt.

Hol találom az aktuális kihívásaimat és a jelentkezéseimet?

Mindkettőt a profilod Kihívások menüjében az Aktuális fülön találod. A Saját futó kihívások címszó alatt a futó, illetve frissen kifutott kihívásaid jelennek meg (lejárat után még egy hétig), a Részvétel kihívásokon címszó alatt pedig a még nem teljesített, aktuális jelentkezéseid. Itt az egyes kihívások mellett található fogaskerékre kattintva megjegyzést is fűzhetsz hozzájuk (ezeket csak te látod), így nyilván tudod tartani, milyen terveid vannak velük.

Mit tehetek, ha a kihívás gazdája nem látja el a kötelességeit?

Ha igazságtalanul jár el, vagy már egy hónapja nem reagál a hozzászólásokra, írj üzenetet a Snittnek, vagy jelezd a problémát az Örökbefogadás zónában!

Lejelentkezhetek egy kihívásról, ha úgy látom, hogy mégse fogom tudni teljesíteni?

A zöld színű Részt veszek gomb újbóli megnyomásával bármikor lejelentkezhetsz a kihívásról, ha úgy látod, meghaladja az erődet! De vigyázz, hogy ne jelentkezz le olyan kihívásról, amiért kaptál kitüntetést, mert így a kitüntetésed is elvész!

Mire figyeljek, ha kihívást hozok létre?

 • Ellenőrizd, hogy nincs-e olyan kihívás, amilyet készíteni szeretnél! Használd a keresőt, nézd meg a vonatkozó filmek adatlapját!
 • Ha konkrét sorozatot vagy filmeket kérsz, csatold őket a kihívásodhoz létrehozás után! Kattints a kihívásodnál a 0 film linkre, majd a megjelenő popupban a Filmek hozzáadása linkre!
 • A kihívásodban legalább 3 film vagy epizód megnézését kérd, és adj meg hozzájuk valamilyen kitételt is (pl. adott filmek, adott rendező filmjei vagy filmek, amelyeket a nagymamád ajánlott)!
 • Minden film megnézését a kihívásod kezdete után kérd, és ezt írd is bele!
 • Ne kérj olyat, aminek teljesítéséhez egy másik oldalra is regisztrálni kell!
 • A saját kihívásod szabályai (ha jelentkezel rá) rád is érvényesek!
 • Ne változtass a szabályokon menet közben, csak ha előtte egyeztettél a résztvevőkkel és írtál a Snittnek is!
 • Jóváhagyás után már nem fogsz tudni változtatni a kihívás végének dátumán, ezért legkésőbb a létrehozás után egy órával döntsd el, mi legyen ez a dátum!
 • Ha olyan kihívást hozol létre, amihez legalább egy órányi kreatív, közösségépítő tevékenység is tartozik, elég, ha minimum egy tetszőleges film megnézését kéred, viszont annak a filmnek kapcsolódnia kell a feladathoz. Például: Nézz meg öt tetszőleges filmet és tanulj be belőlük öt monológot!
 • Ha olyan kihívást szeretnél kiírni, amilyet már valaki régebben létrehozott, de lejárt, kérj tőle engedélyt, mert ha ő is létre akarja hozni, őt illeti az elsőbbség (pl. noirvember, karácsonyi maraton, bakancslista stb.)!
 • Ha elhanyagolod a kihívásodat, két hónapig nem lépsz be az oldalra, 30 nap elteltével, vagy felszólításra sem jelölöd a teljesítéseket, nem válaszolsz a felmerülő kérdésekre, nem tartod be a szabályokat stb., a kihívásod törlésre kerül, vagy örökbe adjuk egy jelentkezőnek. Ha ilyesmi történik, utána fél évig nem fogsz tudni új kihívást létrehozni.
 • Hány kihívásom lehet?

  Egyszerre maximum 5 futó kihívásod lehet (+5 pro tagoknak) és ebbe beleszámítanak az örökbefogadott kihívások is. Ha már létrehoztál ennyi kihívást, de szeretnél még egyet, meg kell várnod, hogy az egyiknek lejárjon a határideje.

  Mire valóak a jegyzetek?

  A kihívásod szerkesztési nézetében tudsz jegyzeteket fűzni a kihívásodhoz - ezeket a jegyzeteket mindenki látja. Elsősorban arra való, hogy a részteljesítéseket itt vezessék a kihívásgazdák, ne pedig a kihívás leírásában. A kihívás szabályait viszont még részben se a jegyzetek között tüntesd fel, ezeknek a leírásban a helye!

  Hogyan tudom odaadni a kitüntetést annak, aki teljesítette a kihívásomat?

  Kattints a résztvevők listájára a kihívásodnál, keresd ki az illető nevét, és kattints a mellette található Teljesítve gombra. Ekkor ez bezöldül, jelezve, hogy ő már teljesítette. Ezt követően ő automatikusan megkapja a kitüntetését (de nem azonnal, beletelik egy kis időbe, míg nála is megjelenik).

  Meddig jelölhetem a teljesítéseket?

  Ameddig csak szeretnéd, de köteles vagy a késve hozott, de időben történt nézéseket is elfogadni a kihívás lejárta után még egy hónapig.