Karcok

Mire jó a karc?

A karc rövid állapotjelzésre, érdekességek megosztására, kérdések felvetésére szolgál.

Hol tudok böngészni a karcok között?

A főoldali menüből elérhető Karcok oldalon belül a Népszerű karcok fülben találhatóak az elmúlt 24 óra legnépszerűbb karcai. Ezt az oldalt az adminisztrátorok felügyelik, hogy lehetőleg olyan tartalmak legyenek csak itt, amelyek valóban értéket, és főleg filmes/snittes értéket közvetítenek, ezért előfordul, hogy egy sok csillagot kapott karcot mégsem találsz meg itt. Ugyanitt az Összes karcok fülön találod meg fordított időrendben az összes karcot.

Hogyan tudok karcot írni?

Karcot a fejlécben található +Új menüből, illetve a főoldali menüben található Karcok oldalról elérhető Új karc linkkel lehet létrehozni. A "Mi történik veled éppen?" kérdés alatti szövegmezőbe leírva a gondolataidat, majd a Mentés gombra kattintva a karcod azonnal megjelenik a többiek számára.

Mire jó a jelzős karc?

Ha jelzős karcot írsz, bekerül a karcod az adott jelző oldalára, így ha valaki kifejezetten olyan karcokat keres, könnyen megtalálja a tied is. Nézz körül a Karcok menü jobb oldalán, a Jelzők cím alatt, hogy lásd, miket használnak sűrűn a többiek.

Hogyan kell jelzős karcot írni?

A jelző szó elé írj egy | karaktert. Így: |példa. Ezt a karaktert az AltGr+W billentyűkombinációval tudod begépelni. A karcod elmentése után a jelző zöld színű lesz, és ha rákattintasz, kilistázza az azonos jelzőjű karcokat.

Hogyan tudok képet csatolni a karcomhoz?

Képet karcolni csak pro tagok tudnak. A csatolt kép .png, .gif, .jpg és .jpeg kiterjesztésű és legfeljebb 5 MB méretű lehet. A kép mindig a szöveg fölött fog megjelenni, egyéb formázásra nincs lehetőség.

Hogyan tudok videót csatolni a karcomhoz?

Videó beillesztése a videó linkjének bemásolásával lehetséges. Ezt videóként, és nem linkként fogja megjeleníteni az oldal. A karcodban a szöveg alatt fog megjelenni. Ha több videót is csatolsz, azokból csak hármat jelenít meg az oldal, a többi csak linkként fog szerepelni.

Mi az a filmes karc?

Olyan karc, amihez egy vagy több film van csatolva, ezért megjelenik az adott film(ek) adatlapján a Karcok menüben.

Hogyan írjak filmes karcot?

Adott film adatlapján a jobb oldali menüben a Karcok melletti + gombbal tudsz létrehozni új filmes karcot. Már létező karcodat is filmes karccá teheted, ha a karc szerkesztési nézetében a Film hozzáadása linkre kattintasz. Ezt a módszert használd akkor is, ha több filmet szeretnél csatolni a karcodhoz. A filmes karc lehetőleg informatív, időtálló és olyan legyen, ami mindenki számára érdekes, aki a film iránt érdeklődik. Az olyan jellegű információkat, ami a filmről magáról nem oszt meg semmit (pl. saját DVD gyűjteményem), az adminisztrátorok elrejtik a filmek adatlapjáról. Akkor se filmes karcot írj, ha az valójában idézet vagy értékelés - ezeknek megvan a maguk helye a Snitten.

Hogyan tudok művészt csatolni a karcomhoz?

Karc írásakor kattints a +Művész linkre, majd a kapott ablakba kezdd el beírni a művész nevét, és válaszd ki a legördülő listából. Karc szerkesztésekor csak gépelned kell a megfelelő ablakba, ha pedig a művész adatlapján jobb oldalt a Karcok menü melletti +-ra kattintasz, akkor semmi tennivalód, már a megjelenő ablakban benne lesz a csatolás.

Hol jelenik meg a karcom?

Az olyan figyelőid Frissében, akik nem szűrik, illetve a főoldali menüből elérhető Karcok oldal Összes karc fülében. Ha filmes karcot készítesz, olyan emberek Frissébe is bekerül, akik az adott filme(ke)t figyelik, illetve az adott filmek adatlapján is megjelenik. Ha zónába írsz karcot, az szintén megjelenik az olyan figyelőid Frissében, akik nem szűrik sem a karcokat, sem a te karcaidat, sem az adott zónát nem tiltják. Ezen kívül az adott zóna többi tagjának is bekerül a frissébe a karcod.
Akármilyen karcot írsz, az a saját profiloldaladon alul és az aktivitásaidban is megjelenik.

Hány karcot írhatok?

Amennyi tetszik, de egy órán belül egy zónába legfeljebb ötöt. Zónán kívül is legfeljebb öt karcot tudsz írni egy órán belül.

Mit tudok tenni, ha valaki olyan hozzászólást írt az egyik karcomhoz, amit nem szívesen látok ott?

A hozzászólás szerkesztési nézetében a Törlés gombbal tudod törölni.