Moderáció

Hogyan zajlik itt a moderáció?

A moderációt az oldal üzemeltetői végzik a tagok jelzései és a saját észrevételeik valamint saját véleményük és a következő irányelvek alapján:

Légy kedves!

A beszólogatást, agresszív, támadó hozzáállást, személyeskedést, cinizmust nem toleráljuk ezen az oldalon. Őrizd a békét!

Szépen beszélj!

Kerüld a közönséges, trágár beszédet. Nem menő. Világos, hogy a köznyelv része, ezért igyekszünk toleránsak lenni, de azt sem szeretnénk, ha az oldal jellemző hangneme trágár lenne.

Ne politizálj!

Az általános tapasztalat azt mutatja, hogy az ilyen jellegű eszmecserék fajulnak a legkönnyebben vállalhatatlan mocskolódássá, ezért arra kérünk, ezen az oldalon ne politizálj, akkor se, ha úgy gondolod, te képes vagy úgy megfogalmazni a véleményed a témában, hogy az senkit se zaklasson föl.

Kerüld a rasszista, diszkriminatív viselkedést!

Értelmes ember ilyet nem tesz, mi sem támogatjuk.

Ne publikálj felnőtt tartalmú képeket, szövegeket, linkeket!

Felnőtt tartalomnak tekintjük a pornográf vagy szexisnek szánt tartalmakat, illetve a véres-beles, gusztustalan, horrorisztikus elemeket.

Ne adj és ne kérj illegális tartalmakat!

Ne kérdezd, hogy “honnan tudnám letölteni?”, “hol találok hozzá feliratot?”, egyszóval ne kérj torrent, vagy más letöltő oldalra mutató linket, és ne is ossz meg vagy ajánlj fel ilyesmit az oldalon.

Ne szemetelj!

Tartózkodj attól, hogy itt próbálj meg embereket rekrutálni a kérdőívedhez, szavazatokat a pályázati anyagodhoz, vásárlókat a boltodba… Ne áraszd el az oldalt olyan tartalommal, ami nem ide való, még akkor sem, ha cuki! Használd rendeltetésszerűen az oldalt, meghálálja.

Ne spoilerezz!

Használd a dupla kapcsos zárójelet a cselekményleírásos tartalmak rejtésére, ne rontsd el az élményt senkinek! Az, hogy egy film régi, még nem jelenti azt, hogy mindenki látta.

Az oldal működése nem téma!

Ha az oldalról szeretnél beszélgetni, ötleted van, hibát találtál, vagy egyszerűen csak nem tetszik valami, keress minket, vagy írj a meta.snitt.hu oldalra. A véleményedre kíváncsiak vagyunk, de ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy használják az emberek, nem pedig azért, hogy beszélgessenek róla.

Végül, de nem utolsósorban:

A snitt.hu sok munkával és szeretettel készült. Elvárjuk, hogy ha már használod, becsüld is. Ha kiderül számunkra, hogy képtelen vagy tisztelettel beszélni az oldalról és készítőiről, szívfájdalom nélkül töröljük a profilodat.

Hasonló sorsra jutnak…

… a dupla profilok; a nyilvánvalóan csak trollkodási szándékkal regisztrált tagok; azok, akik úgy gondolják, hogy lázadni, tüntetni az oldal üzemeltetői ellen jópofa dolog; és azok is, akik akár üzenetben, akár nyilvánosan fenyegetőznek, vagy ártó szándékuknak adnak hangot.

Hogyan jelezhetem, ha moderálandó tartalmat találtam?

Kattints a tartalomnál a fogaskerékre, majd az így megjelenő ablakban a Sértő tartalom linkre. Ha olyan tartalommal akad problémád, aminél nincs ilyen funkció, írj üzenetet a Snittnek.

Mi történik a moderálandó tartalmakkal?

A moderálandó tartalom rejtve lesz. A rejtés egyes esetekben feloldható, ha a felhasználó javítja az adott tartalmat. Ezt az üzenet a Snittnek oldalon kell jelezni.
A moderátor hibapontot is adhat az egyes moderálandó tartalmakért. Három hibapont után kitiltás következik.
Az egy évnél régebbi pontok elévülnek. Pontjaid számát és beszerzésük idejét a profilodon fölül, a Büntetőpontok linkre kattintva ellenőrizheted. Ha nincs ilyen link a profilodon, nincsenek pontjaid. A linket és a pontjaidat csak te, és az adminisztrátorok látják.