Címkék

Mire jók a címkék?

Címkékkel nagyon jól körbe lehet írni egy filmet, így ha tudod, hogy milyen filmet keresel, címkés szűréssel könnyen megtalálod a neked megfelelő néznivalót.

Hol találok címkéket?

Filmek adatlapján a leírás alatt, a főoldali menüben a Címkék oldalon, illetve a keresővel is megtalálhatod az épp szükséges címkét.

Hogyan lehet egy adott címkéhez tartozó filmeket kilistázni?

Csak kattints a címkére!

Hogyan lehet több címkével szűrni?

 • Kattints a címkére! így kilistázódik az összes, azzal a címkével ellátott film. A fölső mezőbe, amiben az aktuális címke is szerepel, kezdj el további címkét gépelni, majd válaszd ki a legördülő címke listából a megfelelő címkét. A lista automatikusan frissül minden kiválasztott címke után. A felsorolt filmek az összes címkét tartalmazni fogják, amit megadtál.
 • Menj az összes film vagy összes sorozat nézetre! A + előjelű rubrikába írd be a címkét, amit keresel. Ha van olyan címke, amit nem akarsz a találati listában látni, azt a - előjelű rubrikába írd!
 • Mit tegyek, ha nem kaptam találatot a címkés szűrésemre?

  Adj meg kevesebb címkét. A címkesor jobb oldalán található kis x-szel tudod eltávolítani a hozzáadott címkét a feltételek közül. Ilyenkor is automatikusan frissül a lista.

  Milyen címkéket adjak hozzá egy filmhez?

  Egy címke hozzáadásakor gondolj arra, hogy te két-három szóban hogyan határoznád meg az adott filmet, ha beszélsz róla, ajánlod valakinek, vagy megpróbálnád megkeresni egy filmhalmazban.
  Ne adj hozzá olyan címkét, ami nem meghatározó eleme a filmnek és ezáltal félrevezető lehet! Ne tedd rá például az autó címkét egy filmre, csak azért, mert a főszereplőnek van egy szuper verdája, csak ha a film az autóról szól!
  Semmiképpen ne adj hozzá olyan címkét egy filmhez, ami rontja az élményt (pl. öngyilkosság egy olyan film esetén aminek csak a végén következik ez be). Ha nem vagy biztos egy címke jelentésében, keress rá, és nézd meg az adatlapját (pl.: disztópia ), ott találhatsz leírást róla. Ha nincs leírás, írj üzenetet a snittnek, hogy pótolhassuk.

  Hogyan tudok címkét hozzáadni egy filmhez?

  A film adatlapján a jobb oldali menüsorban kattints az Új címke feliratra. Kezdj el gépelni az üres mezőbe, és a legördülő listából válaszd ki a keresett címkét. Ha több címkét is hozzá akarsz adni egyszerre, kezdj el gépelni a következő sorba, és így tovább, majd kattints a Hozzáadás gombra.

  Hogyan tudok címkét igényelni?

  Kéréseddel írj üzenetet a Snittnek, vagy küldj be hibaüzenetet arról a filmadatlapról, amelyikhez a címkét igényled.

  Mire figyeljek, ha címkét akarok igényelni?

  Győződj meg róla, hogy nincs olyan címke, ami pontosan arra alkalmas, amit te szeretnél. Ne kérj szinonimát, szubjektív címkét (pl.: félelmetes, unalmas).

  Mit tegyek, ha rossz címkét adtam hozzá vagy rossz címkét találtam egy filmnél?

  A tévesen hozzáadott címke a film szerkesztési nézetében még 24 órán keresztül törölhető a feltöltő számára. Egyébként a film adatlapján található gomb megnyomásával tudsz hibajelzést küldeni az adminisztrátoroknak a téves címkékről.