Twin Peaks: Tűz, jöjj velem! (1992) 74

Twin Peaks: Fire Walk with Me
135' · francia, amerikai · dráma, fantasy, thriller, horror, rejtély 18

Twin Peaksbe két FBI ügynök érkezik, hogy a fiatal pincérnő halálának ügyében nyomozzanak. A látszatra nyugodt kisváros titkai összekuszáltak és nyugtalanítóak. Cooper ügynök igyekszik megfejteni a holtest körme alatt talált papírfecni jelentőségét. Feltűnik a félelmetes törpe alakja, napvilágot… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Sheryl LeeLaura Palmer
Ray WiseLeland Palmer
Mädchen AmickShelly Johnson
Dana AshbrookBobby Briggs
Phoebe AugustineRonette Pulaski
David BowiePhillip Jeffries
Eric DaReLeo Johnson
Miguel FerrerAlbert Rosenfeld
Pamela GidleyTeresa Banks
Heather GrahamAnnie Blackburn

További szereplők

Kedvencelte 12

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

Lunemorte 

Jó volt kiegészítésnek, önmagában azonban nem állná meg a helyét. Túl hosszú és vontatottra sikeredett, jobban megutáltam Laura Palmert (igaz csak szeretethiányos volt és mindent akart). Bob meg Leo szerepelhettek volna többet. Meg persze David Lynch meg Cooper is éppen hogy megjelentek. A film első 50 perce szerintem kissé felesleges. Összességében viszont nem bántam meg a filmet, mert 1-2 dologgal jobban tisztában lettem. Így akik a sorozatot látták, nézzék meg ezt is mellé.

Laren_Dorr 

Féltem, hogy csalódás lesz. Nem lett. Ugyanolyan érthetetlen és ennek ellenére egy ugyanolyan szuggesztív film, mint az alapsorozat. Lynch zseniális.

Filmdoki 

Sokan kritizálták a sorozatot, hogy nem magyarázott meg mindent a fináléval, így 1992-ben a mozikba került a Twin Peaks – Tűz, jöjj velem! című film, mely Laura Palmer utolsó napjait meséli el. Érdekes, de egyesek a nyitó nyomozást fölöslegesnek és unalmasnak tarják, számomra viszont remek alapot nyújtott a film további részéhez. Mit mondja, Laura Palmer történetszálától már jóval nehezebb az egész mozi. Ha nem láttad a sorozatot, akkor bizony csak jelenetek halmazának tűnhet, ha láttad, akkor meg egy beteg, hátborzongató de mégis gyönyörű film, ami napokig ott ül majd a válladon. Az utolsó képsorok nekem örökre a retinámba égtek, főleg Badalamenti zenéjének hála.
Megnézése egyébként késő este javasolt, úgy igazán hatásos. És nem mellesleg senki ne a sorozat stílusában készült filmre számítson! Sokkal komorabb az egész és az ott megismert szereplők java igazából csak tiszteletét teszi, fontosabb szerephez nem jutnak. Megfelelő elvárásokkal és hangulattal igazi élmény ez a film is.

snowden 

Nagyon betalált. Sokan szidják, de számomra simán hozza a Twin Peaks legjobb pillanatait, sőt! A személyes tragikum a sorozathoz képest sokkal nagyobb súlyt kapott, ez pedig jó, semmi szappanopera, szigorúan csak pokoljárás. Iszonyat megrendítő a film legnagyobb része. Az eleje kicsit fura az FBI-os szállal, de aztán… a Pink Room-jelenethez foghatót meg nem mostanában láttam. Le a kalappal.

TribeBubu 

A sorozat sem volt akkora élmény számomra, mint ahogyan azt sokan ígérték, de ez a film aztán az értelmetlenség netovábbja. Elmesél egy olyan történetet, amit nagy vonalakban a sorozatból már ismert a néző, mindezt olyan értelmetlen és sokszor röhejes zagyvaságokkal, hogy arra nem találok szavakat. Az új sorozat és a könyvek érdekelnek, hátha kerekedik valami ebből a nagy katyvaszból, de nem igazán tudok bizakodni. Pedig ha a művészinek szánt kicsapongásokat Lynch mellőzte volna, és hátborzongatóbbá tette volna a sztorit, akkor a már megkreált hangulattal vegyítve egy igazán kellemesen félelmetes és egyedi thrillerfranchise-ot alkothatott volna.

mvancsika 

Látom a film hibáit, de TP és Lynch rajongóként nem igazán érdekel. (Még akkor sem, ha ronggyá olvastam Laura Palmer titkos naplója -t, és a filmben elég sok ellentmondás jön szembe a könyvhöz képest.)

Blissenobiarella 

Sajnos ez a film minőségében és hangulatában messze elmarad a sorozattól.

Timi98 

Ez a film kevésbé adja azt az élményt, amit a sorozat, viszont jó kiegészítése. Nem egy olyan film amit sokszor megnéz az ember, valószínűleg, mert
– nagyon vontatott
– lassú
– és sokkoló is egyben

Kingslayer

Ritkaság számba menő eset, amikor a film némileg gyengébb a sorozatnál, de ettől függetlenül nekem nagyon tetszik ez a film is, jó sokszor láttam már, legelőször még moziban, általános iskolás koromban, akkor a Twin Peaks akkora szerelem volt nálam, mint most a Trónok harca, úgyhogy nem tudok nem elfogult lenni, még most, huszonöt év múltán sem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján