Tortúra (1990) 167

Misery
107' · amerikai · thriller, horror 15

2 díj · 0 jelölés

Súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton Paul Sheldont, a népszerű regényírót. Úgy tűnik, mégis szerencséje van, az egyik rajongója találja meg és siet a segítségére. Annie Wilkes, aki ráadásul szakképzett ápolónő, a saját házában helyezi biztonságba a mozgásképtelen írót.

angol

Képek 5

Szereposztás

James CaanPaul Sheldon
Kathy BatesAnnie Wilkes
Richard FarnsworthBuster
Frances SternhagenVirginia
Lauren BacallMarcia Sindell
Graham JarvisLibby
Jerry PotterPete
Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 99


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Megdöbbentően jó film és kiváló feldolgozás! Nem mai történet, korlátolt helyszínen játszódik kevés szereplővel és nincs benne semmi igazán/mai szemnek látványos, mégis végig fenntartja a feszültséget és izgalmat; sokkal jobb, mint a mostani thriller-horrorok többsége. Kathy Bates alakítása zseniális és imádtam a film hangulatát. Műfajában kiemelkedő alkotásnak tartom.

Charityy 

Kathy Bates lenyűgözően hozta a szerepet, a kedves ápolónőt és az őrült rajongót. Tökéletes színészeket választották, nélkülük lehet fele ilyen jó sem lett volna.
Sok szereplő ugyan nincsen benne, de a színészi játék annyira lenyűgöző és végig tartja a feszültséget.

KillerCat

Kathy Bates-től a mai napig félek egy kicsit,bámulatos ebben a szerepben. Csak miatta érdemes ezt a filmet megnézni,hátborzongató az alakítása.

molly_

Imádom! :D Kathy Bates zseniálisan játszotta az őrült rajongót, aki egyik pillanatban cuki, gondoskodó ápolónő, a következőben meg már torzul a feje és legszívesebben elbújnál előle.
Izgultam is a pasiért rendesen, hogy le ne bukjon, amikor próbálta elhagyni a szobát, vagy spoiler Nagyon tetszett, ahogy rájön, hogy nem tud szabadulni olyan könnyen, ezért belemegy a játékba, és próbálja manipulálni Annie-t.
Többször nézős! :)

walksdowonders 

Kathy Bates zseniális, Istennő. A legtökéletesebb választás az őrült vérrajongó szerepére. Szerettem gyűlölni a karakterét. Nagyon is.

4 hozzászólás
AnnaAnn

Egyik kedvenc Stephen King feldolgozás. Előbb láttam a regényt, mint hogy olvastam volna. Kathy Bates utánozhatatlan Annie Wilkes-ként. Kedvenceim azok a jelenetek, ahol egy kissé kiakad, aztán meg exkuzálja magát. Zseniális, ahogy a félig szerelmes imádót és az őrültet alakítja. Nem utolsó sorban rémisztő jelenség.

1 hozzászólás
ScarlettBlair

Nagyon tetszett! Izgalmas, és érdekes volt ! :)

Blissenobiarella 

Az egyik legsikerültebb Stephen King-film, és véleményem szerint Kathy Bates Oscar-ja az egyik leginkább megérdemelt. Imádom ennek a filmnek minden percét, csodásan sikerült adaptáció, remek színészi játék és nagyon eltalált hangulat jellemzi. Az egész, ahogy van, szerintem tökéletes. Erősen ajánlott!

kkatja

Kathy Bates isteni Annie, (meg is érdemelte azt az Oscart és a másik 2 díjat érte) nála jobbat el sem tudnék képzelni e szerepre, na ez van olyan jó, mint a könyv lehet, hogy még jobb is néhol.

GomBagoly

Többször olvastam már a film alapjául szolgáló regényt, a kedvenceim közé tartozik. Maga a film zseniális, Kathy Bates nagyon őrült benne, jól áll neki ez a szerep (is).


Népszerű idézetek

kkatja

Annie Wilkes: Hol van az a plafon, amit az a digó festett?
Paul Sheldon: A Sixtus-kápolna?

kkatja

Annie Wilkes: Nekem nem kell a szelleme, nekem Misery kell! Meggyilkoltad az én Miserymet!

Anna93

Annie Wilkes: Mindig azt mondom, aki nem érzi jól magát saját társaságában, az máshol se fogja.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján