Tortúra (1990) 140

Misery
107' · amerikai · thriller 15

2 díj · 0 jelölés

Súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton Paul Sheldont, a népszerű regényírót. Úgy tűnik, mégis szerencséje van, az egyik rajongója találja meg és siet a segítségére. Annie Wilkes, aki ráadásul szakképzett ápolónő, a saját házában helyezi biztonságba a mozgásképtelen írót.

angol

Képek 5

Szereposztás

James CaanPaul Sheldon
Kathy BatesAnnie Wilkes
Richard FarnsworthBuster
Frances SternhagenVirginia
Lauren BacallMarcia Sindell
Graham JarvisLibby
Jerry PotterPete
Hirdetés

Kedvencelte 23

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

KillerCat

Kathy Bates-től a mai napig félek egy kicsit,bámulatos ebben a szerepben. Csak miatta érdemes ezt a filmet megnézni,hátborzongató az alakítása.

molly_

Imádom! :D Kathy Bates zseniálisan játszotta az őrült rajongót, aki egyik pillanatban cuki, gondoskodó ápolónő, a következőben meg már torzul a feje és legszívesebben elbújnál előle.
Izgultam is a pasiért rendesen, hogy le ne bukjon, amikor próbálta elhagyni a szobát, vagy spoiler Nagyon tetszett, ahogy rájön, hogy nem tud szabadulni olyan könnyen, ezért belemegy a játékba, és próbálja manipulálni Annie-t.
Többször nézős! :)

walksdowonders 

Kathy Bates zseniális, Istennő. A legtökéletesebb választás az őrült vérrajongó szerepére. Szerettem gyűlölni a karakterét. Nagyon is.

4 hozzászólás
AnnaAnn

Egyik kedvenc Stephen King feldolgozás. Előbb láttam a regényt, mint hogy olvastam volna. Kathy Bates utánozhatatlan Annie Wilkes-ként. Kedvenceim azok a jelenetek, ahol egy kissé kiakad, aztán meg exkuzálja magát. Zseniális, ahogy a félig szerelmes imádót és az őrültet alakítja. Nem utolsó sorban rémisztő jelenség.

1 hozzászólás
ScarlettBlair

Nagyon tetszett! Izgalmas, és érdekes volt ! :)

Blissenobiarella 

Az egyik legsikerültebb Stephen King-film, és véleményem szerint Kathy Bates Oscar-ja az egyik leginkább megérdemelt. Imádom ennek a filmnek minden percét, csodásan sikerült adaptáció, remek színészi játék és nagyon eltalált hangulat jellemzi. Az egész, ahogy van, szerintem tökéletes. Erősen ajánlott!

kkatja

Kathy Bates isteni Annie, (meg is érdemelte azt az Oscart és a másik 2 díjat érte) nála jobbat el sem tudnék képzelni e szerepre, na ez van olyan jó, mint a könyv lehet, hogy még jobb is néhol.

Imoran_Erui

Többször olvastam már a film alapjául szolgáló regényt, a kedvenceim közé tartozik. Maga a film zseniális, Kathy Bates nagyon őrült benne, jól áll neki ez a szerep (is).

rikata88

Általában szeretek a könyvvel kezdeni, ha készült belőle film is és most is ezt tettem. A könyv nekem parásabb volt, sokkal jobban fokozta az érzéseket, a félelem szintjeit, de azt el kell ismernem, hogy a filmben Kathy Bates valami zseniálisan játszott, egyik pillanatban egy édes, kicsit butácskának ható rajongó, a következő pillanatban pedig egy pszichopata elmebeteg, akitől nemcsak az ágy alá bújna az ember, de a világból is kiszaladna :D
Mondjuk imádom a történetet, nagyon erőteljes és trükkös :D Biztos, hogy King legjobbjai között van.

kedaiyun 

Sajnos könyvben még nem olvastam, így csak a filmet tudom értékelni.
Ki gondolná, hogy egy őrült rajongó és egy balesetet szenvedett író kényszerű találkozása egy erdei faházban ilyen izgalmas lehet? Kathy Bates kiválóan alakítja a pszichopata főhőst, Annie Wilkest, aki az egyik pillanatban kedves és gondoskodó, a másikban pedig dühöngő őrült. A néző együtt szenved és izgul Paullal, aki megpróbál valamit tenni, de nem nagyon sikerül.
Ez a film eléggé klasszikus ebben a műfajban, és mivel szeretem Stephen King műveit, mindenképpen el fogom olvasni a könyvet is.


Népszerű idézetek

kkatja

Annie Wilkes: Hol van az a plafon, amit az a digó festett?
Paul Sheldon: A Sixtus-kápolna?

kkatja

Annie Wilkes: Nekem nem kell a szelleme, nekem Misery kell! Meggyilkoltad az én Miserymet!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján