Megváltás (Terminátor 4.) (2009) 191

Terminator Salvation
130' · amerikai, angol, német, olasz · akció, sci-fi, kaland 16

2003-ban, a kivégzése előtt Marcus Wright hozzájárul ahhoz, hogy a testét tudományos célokra felhasználhassák. Tizenöt esztendővel később atomháború pusztítja el a Földet. A védelmi célra kifejlesztett Skynet számítógép az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indított a túlélők… [tovább]

magyar

Szereposztás

Christian BaleJohn Connor
Bryce Dallas HowardKate Connor
Sam WorthingtonMarcus Wright
Moon BloodgoodBlair Williams
Anton YelchinKyle Reese
Roland KickingerT-800
Helena Bonham CarterDr. Serena Kogan
Linda HamiltonSarah Connor (hang)
Kevin WigginsOlsen tábornok
Michael IronsideAshdown tábornok

További szereplők

Terminátor – Megváltás (2009)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Columbia Pictures
Warner Bros.

Kedvencelte 12

Várólistára tette 47


Kiemelt értékelések

csartak

Christian Bale-t szeretem, de ezt a részt nem. Túl van gondolva már ez az egész téma, szerintem kár ennyit ezen kombinálni. És persze hiányzik belőle Swarczi. Ha nem lenne az első két rész, úgy eltűnt volna a süllyesztőben ez a film.. Nincs benne kedvenc jelenetem se, el is felejtem mi van benne, és mikor újranézem így rá tudok csodálkozni, hogy nahát.

1 hozzászólás
Emerson 

Röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy sötétben lövöldöztek. Jóformán az is mindegy volt, hogy kit hogy hívtak és mi volt a bőre alatt. Dupla lemezes DVD-n van meg, de még csak késztetést sem érzek, hogy az extrákat megnézzem… (remélem akciósan vettem)

1 hozzászólás
balagesh 

Kegyelettel emlékszem azokra az évekre, amikor simán leültem volna megnézni egymás után az összes elérhető Terminator-részt, hogy megfelelő frissességgel tudjam összemérni őket. Ó, ha már akkor lett volna Snitt! Nos, akkor most szembesülhetnék azzal, hogy micsoda celluloidsöpredékeket is láttam életemben! Mégis merészen vállalom, hogy a 3. és 5. film között ez egy megkönnyebbülés volt. A 3. részre nem emlékszem, és ha belefutok, megnézem, de köbö az maradt meg bennem: sablonos. Az 5. meg egyszerűen középszerűen béna, és csak Svarci mentette meg. De végre rátérve erre a részre: a hihetetlen sok ellenérv ellenére én ezt bírom. Milyen ellenérvek? Egyrészt lásd @Nagareboshi_GIN kimerítő értékelését, aminek a végiggondolását ki kell hagynom az élet korlátozott időkereteire való tekintettel: https://snitt.hu/ertekelesek/356968; másrészt pedig @Emerson örökbecsűjét idézem: „Röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy sötétben lövöldöztek.” Így-így! https://snitt.hu/ertekelesek/926925
De nekem bejött, mert ebben a nagyon sötétségben az egésznek volt hangulata. És ha az megvan, akkor még a magam számára is meglepő, hogy mi minden ellensúlyozható! Talán csak az nem, hogy a kp-i témának egy komoly jellemfejlődést tettek meg. Ez már a nyitójeleneteknél sem árnyalódik különösebben, hiszen sem elvetemült kivégzendőt, sem némileg már jóra hajló kivégzendőt nem látunk, hanem csak egy kivégzendőt, így aztán ez a vonal túl egyenesre sikerül ahhoz, hogy bármi érdekeset is tartogatna, ami által az utolsó nagy jelenet teljesen megalapozatlanná és fölöslegessé válik. Az már nagyon nem hiányzott.
Még egy jegyzet magamnak: Ch. Bale-lel nem tudok mit kezdeni. Nem tudom, hova tenni. Szimpatikus, bírom Batmanként, meg itt sincs vele bajom, csak olyan fura, ahogy végigmorogja a filmet. Utánozhatatlan a hangja, de tényleg néha olyan, mint mikor egy talkshowban eljátsszák, hogy most te vagy az akcióhős, akinek meg kell mentenie a világot.

dulkap 

Azt kell, hogy mondjam, hogy semmivel sem jobb a harmadik résznél, sőt… Igazából semmi említésre méltó nincs ebben. Látványosnak sem mondható, izgalmasnak se igazán és a forgatókönyv se túl erős. John Connor durcás kisfiú, aki gyűlöl minden terminátort, mintha nem tudná, hogy csak programozás kérdése és őt is mentette meg már párszor egy.
Igazából olyan lélektelen film, aminek a megtekintése után egy emlékezetes jelenetet sem tudnék felidézni. (Maximum egy bizonyos borzalmas CGI terminátort).

LoneWolf 

Nem tudom, hogy miképp álltok hozzá, de nekem mérföldekkel jobban tetszett, mint a bugyuta és szereposztásban is pocsék 3. rész. Christian Bale teljesen megfelelt John Connor szerepére, míg a sztori sem volt olyan egetverően rossz, egyszerűen a hozzá köthető, megfelelő előzmény nélkül (A T3-at nem mondanám ugyebár annak) nem ért sokat. Érdekesség: Connor neve több, mint 40 alkalommal hangzik el a filmben.

Kopaszkutya 

Ez sajnos nem terminátor film. Csak egy posztapokaliptikus sci-fi, amiben az emberek gépek ellen harcolnak. Nem vagyok vele egyedül gondolom, akik vártak már egy olyan mozit, amiben végre láthatjuk a háborút, amit az első három részben emlegettek, de sajnos nem azt kaptuk meg. Kockázatos vállalkozás volt ezt elkészíteni, azt elismerem és sajnos nem is jött be. Én azt szerettem volna látni, hogy a megmaradt emberiség gerillaharcot vív a gépek ellen és nem azt, hogy jól felfegyverzett katonák feszülnek a buta gépek ellen. 3 csillagot adok rá. Ha nem lenne a címében a Terminator szó, akkor 6 lenne.

Rebane 

Ez tényleg nem Terminátor film, de még csak nem is jó film. Hiába pörögnek az események, egyszerűen nem köt le. A látvány jó, egyszer meg lehet nézni, de ez nem a többször nézős kategória. Lehet, hogy Schwarzi hiányzott belőle… :)

1 hozzászólás
Coralie 

Mivel semmilyen kötődésem sincs a korábbi Terminátor filmekhez (igazából nem is tetszettek), nekem ez bejött. Anno moziban láttam először, emlékszem az egyetlen dolog, ami zavart, hogy már a trailerben lelőtték a fordulatot! Ekkora öngólt azóta sem láttam egy filmnél sem. Látom, hogy a történetben vannak hibák, ennél érdekesebb is lehetett volna, de mégis, szerintem Connor karakterét nagyon eltalálták, és Bale jól alakította. Ha egy nap posztapokaliptikus háborút kellene vívnunk a robotokkal, akkor ilyen vezető kellene az embereknek.

Osli75 

A harmadik résznél sokkal jobban tetszett. Nem tipikus folytatás, mert változtak a szereplők, Schwartzenegger már nem is szerepel benne és valljuk be, hiányzik. A szokásos csavar meg volt épp ezért már nem is lepődtem meg, hanem már vártam, hogy most hogy vernek át minket. A vége eléggé sejtető utalás a folytatásra.

Debut

Vizuálisan egészen élvezetes alkotás, de alapvető logikai hibák vannak a történetben. Az előző résznél jobban sikerült, itt azért némi súlya érződik a látottaknak, de azt a hihetetlen terrort, amit át kellene élnie az embereknek, nem sikerült átadni. Közepes akciófilm, gyenge sci-fi és összességében csalódás, mint terminátor film.


Népszerű idézetek

Marcus Wright: Szóval ilyen az íze a halálnak.

Sonnenschein 

John Connor: Győzünk vagy vesztünk. Ez a háború ma este véget ér.

Sonnenschein 

Marcus Wright: [thinking] What is it that makes us human? It's not something you can program. You can't put it into a chip. It's the strength of the human heart. The difference between us and machines.


Folytatása

Összehasonlítás

Terminátor


Hasonló filmek címkék alapján