Megváltás (Terminátor 4.) (2009) 154

Terminator Salvation
130' · amerikai, angol, német, olasz · akció, sci-fi 16

2003-ban, a kivégzése előtt Marcus Wright hozzájárul ahhoz, hogy a testét tudományos célokra felhasználhassák. Tizenöt esztendővel később atomháború pusztítja el a Földet. A védelmi célra kifejlesztett Skynet számítógép az irányítása alatt lévő robotokkal totális háborút indított a túlélők… [tovább]

magyar

Szereposztás

Christian BaleJohn Connor
Bryce Dallas HowardKate Connor
Sam WorthingtonMarcus Wright
Moon BloodgoodBlair Williams
Anton YelchinKyle Reese
Roland KickingerT-800
Helena Bonham CarterDr. Serena Kogan
Linda HamiltonSarah Connor (hang)
Kevin WigginsOlsen tábornok
Michael IronsideAshdown tábornok

További szereplők

Hirdetés
Terminátor – Megváltás (2009)
Rendező
Forgatókönyvíró
Operatőr
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Columbia Pictures
Warner Bros.

Kedvencelte 9

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

csartak 

Christian Bale-t szeretem, de ezt a részt nem. Túl van gondolva már ez az egész téma, szerintem kár ennyit ezen kombinálni. És persze hiányzik belőle Swarczi. Ha nem lenne az első két rész, úgy eltűnt volna a süllyesztőben ez a film.. Nincs benne kedvenc jelenetem se, el is felejtem mi van benne, és mikor újranézem így rá tudok csodálkozni, hogy nahát.

1 hozzászólás
Emerson 

Röviden úgy tudnám összefoglalni, hogy sötétben lövöldöztek. Jóformán az is mindegy volt, hogy kit hogy hívtak és mi volt a bőre alatt. Dupla lemezes DVD-n van meg, de még csak késztetést sem érzek, hogy az extrákat megnézzem… (remélem akciósan vettem)

1 hozzászólás
Kopaszkutya 

Ez sajnos nem terminátor film. Csak egy posztapokaliptikus sci-fi, amiben az emberek gépek ellen harcolnak. Nem vagyok vele egyedül gondolom, akik vártak már egy olyan mozit, amiben végre láthatjuk a háborút, amit az első három részben emlegettek, de sajnos nem azt kaptuk meg. Kockázatos vállalkozás volt ezt elkészíteni, azt elismerem és sajnos nem is jött be. Én azt szerettem volna látni, hogy a megmaradt emberiség gerillaharcot vív a gépek ellen és nem azt, hogy jól felfegyverzett katonák feszülnek a buta gépek ellen. 3 csillagot adok rá. Ha nem lenne a címében a Terminator szó, akkor 6 lenne.

Rebane 

Ez tényleg nem Terminátor film, de még csak nem is jó film. Hiába pörögnek az események, egyszerűen nem köt le. A látvány jó, egyszer meg lehet nézni, de ez nem a többször nézős kategória. Lehet, hogy Schwarzi hiányzott belőle… :)

1 hozzászólás
dulkap 

Azt kell, hogy mondjam, hogy semmivel sem jobb a harmadik résznél, sőt… Igazából semmi említésre méltó nincs ebben. Látványosnak sem mondható, izgalmasnak se igazán és a forgatókönyv se túl erős. John Connor durcás kisfiú, aki gyűlöl minden terminátort, mintha nem tudná, hogy csak programozás kérdése és őt is mentette meg már párszor egy.
Igazából olyan lélektelen film, aminek a megtekintése után egy emlékezetes jelenetet sem tudnék felidézni. (Maximum egy bizonyos borzalmas CGI terminátort).

Osli75 

A harmadik résznél sokkal jobban tetszett. Nem tipikus folytatás, mert változtak a szereplők, Schwartzenegger már nem is szerepel benne és valljuk be, hiányzik. A szokásos csavar meg volt épp ezért már nem is lepődtem meg, hanem már vártam, hogy most hogy vernek át minket. A vége eléggé sejtető utalás a folytatásra.

LoneWolf 

Nem tudom, hogy miképp álltok hozzá, de nekem mérföldekkel jobban tetszett, mint a bugyuta és szereposztásban is pocsék 3. rész. Christian Bale teljesen megfelelt John Connor szerepére, míg a sztori sem volt olyan egetverően rossz, egyszerűen a hozzá köthető, megfelelő előzmény nélkül (A T3-at nem mondanám ugyebár annak) nem ért sokat. Érdekesség: Connor neve több, mint 40 alkalommal hangzik el a filmben.

Coralie 

Mivel semmilyen kötődésem sincs a korábbi Terminátor filmekhez (igazából nem is tetszettek), nekem ez bejött. Anno moziban láttam először, emlékszem az egyetlen dolog, ami zavart, hogy már a trailerben lelőtték a fordulatot! Ekkora öngólt azóta sem láttam egy filmnél sem. Látom, hogy a történetben vannak hibák, ennél érdekesebb is lehetett volna, de mégis, szerintem Connor karakterét nagyon eltalálták, és Bale jól alakította. Ha egy nap posztapokaliptikus háborút kellene vívnunk a robotokkal, akkor ilyen vezető kellene az embereknek.

Hippoforaccus 

Terminátor film Arnold nélkül… Furcsa, de még az „elmegy” kategóriába sorolható. Még egy bőrt le tudtak húzni a történetről.

Debut 

Vizuálisan egészen élvezetes alkotás, de alapvető logikai hibák vannak a történetben. Az előző résznél jobban sikerült, itt azért némi súlya érződik a látottaknak, de azt a hihetetlen terrort, amit át kellene élnie az embereknek, nem sikerült átadni. Közepes akciófilm, gyenge sci-fi és összességében csalódás, mint terminátor film.


Népszerű idézetek

[névtelen]

Kyle Reese: Jöjjön velem, ha élni akar!

[névtelen]

Marcus Wright: Szóval ilyen az íze a halálnak.


Folytatása

Összehasonlítás

Terminátor


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján