Genisys (Terminátor 5.) (2015) 254

0 díj · 1 jelölés

John Connor (Jason Clarke), az emberi ellenállás vezetője visszaküldi 1984-be Kyle Reese őrmestert (Jai Courtney), hogy védje meg Sarah Connort (Emilia Clarke) és oltalmazza a jövőt, ám az események váratlan fordulata töredezett idővonalat hoz létre. Reese őrmester a múlt ismeretlen változatában… [tovább]

angol
magyar

Képek 3

Szereposztás

Arnold SchwarzeneggerTerminátor
Jason ClarkeJohn Connor
Jai CourtneyKyle Reese
Emilia ClarkeSarah Connor
J. K. SimmonsO'Brien
Lee Byung HunT–1000
Matt SmithAlex
Kerry O'MalleyKyle anyja
Dayo OkeniyiDanny Dyson
Courtney B. VanceMiles Dyson

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Nagyon szeretem az eredeti, James Cameron-féle Terminátor filmeket és annyian szidták ezt, hogy már fölkészültem a legrosszabbra. Talán pont ezért kellemes csalódás volt számomra és jobban tetszett, mint a 3. rész, vagy a Christian Bale-féle Megváltás. Tisztelgett a korábbiak előtt az átvett jelenetekkel, ugyanakkor kihasználta az időutazásban rejlő lehetőségeket, miáltal az alcíme lehetett volna akár „Time Wars” is. Ez a mindig küldjünk valakit visszább, hogy megelőzze az ellenfél csapását számomra logikus taktikai lépés volt, mind a Skynet és az emberi ellenállás részéről, illetve azzal, hogy felmerült az alternatív idősíkok kérdése, nem kell semmisnek tekintenünk a korábbi filmeket sem. Persze ettől még nem tetszett a Kyle és Sarah szereplőpáros, (Jobban bírtam Linda Hamilton-t és Michael Beihn-t.) de Matt Smith karaktere meglepett, plusz J.K. Simmons hozta a tőle elvárt színvonalat. Nekem bejött tehát a sztori, csak kár, hogy a rengeteg akció / robbanás / üldözési jelenet (A „Bad Boys” részről nem is beszélve.) lebutította kissé a remek alapötletet. ui.: Érdemes amúgy belepörgetni a stáblistába, mivel ehhez is kaptunk egy plusz jelenetet, ami várható volt.

1 hozzászólás
Törpillaa 

Nem rossz film, nem rossz koncepció, és a szereplők is jók. De lehet még ezt a sorozatot fokozni? Arnold tudja ezt még überelni? Van benne izgalom, és látványos is.

csartak 

Jól megcsavarták az eredeti sztorit, nem tudom hányféleképpen lehet ezt még fokozni, variálni. Gondolom kismillió módon.
De minden hibája ellenére nekem ez most tetszett, az akciót adja ahogy kell, elég jól elszórakoztam ezen a Papává degradált terminátoron.

Traclon

…akkor én most megpróbálom a tudatomban a lehető legmélyebbre elásni mindazt, amit ma láttam.
Mikor kijöttem a moziból, az első mondat, ami eszembe jutott, hogy „Miért kellett?!”
Ez a Terminátor sztoriknak (aminek én kizárólagosan az első kettő részt tekintem) a végleges és totális megerőszakolása, meggyilkolása, túlhajszolása. Annyi mindent akartak belezsúfolni, hogy logikátlan, összefüggéstelen, érthetetlen katyvasz lett az egészből, ami nem méltó arra, hogy a „Terminator” címet viselje!

8 hozzászólás
Ákos_Tóth 

Lehet (és akkor ebben az esetben nincs miről beszélnünk a továbbiakban), hogy a Terminátor franchise itt és most jutott el arra a szintre, hogy egyszerre legyen önmaga sokadik epizódja és paródiája. Legalábbis ami a hollywoodi franchise-olás metódusát és önfejlesztő folyamatát illeti, mindenképpen az lett: az időutazós koncepció miatt minden rendező azt gondolja, hogy akármit végre lehet hajtani a szériával, mivel felülíródnak a dimenziók vagy az idősíkok, vagy a jó ég tudja micsodák minden rész után, de a második folytatás óta egyetlen epizód sem kezelte ennyire lemondóan/önkényesen ezt az egész „folytassuk a folytathatatlant” problémakört.

Ezt egyébként nyögte nagyjából az összes nyolcvanas években beindított blockbuster: a harmadik részre lefulladt az Alien, a Predator esetében már a második is kérdéses volt, a Mad Max is a harmadik körben adta be a kulcsot, Rambo mondjuk pont törhetetlen, de ott sem kell detektorral keresni a minőségzuhanást – szóval ötödik Terminátor filmnek lenni a 2010-es évek derekán messzemenően hálátlan feladatnak tűnik, főleg annak fényében, hogy Hollywood még mindig a Schwarzi/nem Schwarzi kérdéskörre hegyezi ki az aktuális mozit, miközben az egyetlen valid Terminátor 3. egy apokaliptikus jövőben játszódó film lenne (amivel amúgy Cameron 1984 óta tartozik nekünk). Azt most hagyjuk is, hogy ezt a filmet anno megkaptuk közepesen langyos kivitelben…
Szóval kimondottan nem tetszett a Genisys, egyetlen elődje színvonalát sem sikerült elérnie. A látvány nem szép, Schwarzenegger és az öregedő robot már kínos, Jai Courtney és Emilia Clark biodíszlet, Jason Clarke-ot úgy szeretném már végre egy normális filmben viszontlátni, a történet meg a különböző idősíkok variálásával kész agyrém – nem úgy agyrém, mint mondjuk a Prometheus, amit a nézőközönség egy tetemes százaléka képtelen volt értelmezni (mert hát nem egy „tízpercenként posztolok az Instára nézése közben” jellegű film, khm…), hanem totálisan, és ezt a készítők tudták maguk is.
Szerintem ennek így semmi értelme.

Nem láttam az ennél is frissebb epizódot, de nem hiszem, hogy több értelme lenne, mint bármelyik Halálos iramban folytatásnak.

2 hozzászólás
Juci

Én teljesen jól szórakoztam. Jó, kicsit cheesy volt, de még belefért. Nekem tetszett, hogy nem vették komolyan az egészet. Tetszettek a főhajtások a régi filmek felé, tetszett a CGI, és ha elfogadjuk, hogy bizonyos múltbeli események idővonala összeomlott, és ebben az idősíkban egyszerűen nem történt meg, akkor teljesen jól összeáll a történet. spoiler

1 hozzászólás
k_annamaria

akár meddig csűrik csavarják a történetet én nem tudom megunni.

3 hozzászólás
Kino

Mindenki visszaküld mindenkit mindenhova, ez ennek lesz az apja, ez annak a gyereke, ami eddig működött, azt mind zsuppoljuk bele egyetlen filmbe, 5-10-15 percek erejéig, hogy az összesre jusson idő, és erőltessük azokat a poénokat, amik már elsőre is fárasztóan erőtlenek voltak. Igaz, hogy a harmadik Terminátor béna lett, és igaz, hogy a negyediket említésre sem szívesen méltatom. A Connor család tagjainak fáradságos küzdelmével egyet tudok érteni, mert ha tehetném, én is visszaküldenék valakit, hogy megakadályozza az említett folytatások elkészültét, ugyanakkor a filmgyártás is eléggé olyan, mint a Skynet és talál rá utat-módot, hogy további erőltetett darabokat gyártson le egy valaha nagy nevű szériához. spoiler

1 hozzászólás
Kemiviki 

Jó rendben elismerem, vannak hibái, de de ez jó volt. Egyáltalán nem volt olyan rossz, mint amilyennek beállították. Nem világmegváltó, de egy jó lehetőség.
Jó volt a történet, a visszautalások az előző filmekre, jó megoldások és és Jai Courtney, na jó a Sárkányok Anyját se felejtsük ki.


Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Terminátor


Hasonló filmek címkék alapján