MASH (1970) 38

M.A.S.H.
116' · amerikai · dráma, háborús, szatíra

3 díj · 13 jelölés

Minden idők egyik legsikeresebb háborús vígjátékát 5 Oscar-díjra jelölték, és egy arany szobrocskát el is nyert. Ez a film indította el az azóta világhírűvé vált Robert Altman rendezői karrierjét, aki csupa nagyszerű színészt válogatott háborús börleszkjéhez. A történet a Koreai háború idején… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Donald SutherlandSasszem Pierce kapitány
Tom SkerrittDuke Forrest kapitány
Elliott Gould"Csapd le John" McIntyre
Sally KellermanMargaret
Robert DuvallFrank Burns
John Schuck"Nemfáj" Waldodowski kapitány
Rene Auberjonois"Kadarka" tábori lelkész
Gary Burghoff"Radar" O'Reilly tizedes
Roger BowenHenry Blake
Fred WilliamsonDr. Oliver 'Spearchucker' Jones

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

sipiarpi 

Először a sorozatot láttam és nagyon kedveltem. Aztán mikor kiderült, hogy ez egy Altaman film alapján készült, egyből látni akartam. Nem csalódtam. Nekem tetszett ez a keserédes humor, amikor a szörnyűségeket humorral és különféle szórakozással oldja az ember. Kedvenc részem „Nemfáj” temetése és feltámasztása volt, az utolsó vacsora megidézésével együtt.

szigiri

Teljesen véletlenül futottam bele a tévében, pont reklám sem volt és előtte ragadtam. Ez a film a háborúnak nem a drámai, hanem azt a részét mutatja be, ami talán nem is létezett, a humoros oldalát. Hogy hogyan kell a szépre emlékezni. Semmi keserédes cselezzük ki a halált, mint ahogy Az élet szépben, semmi drámázás mint az Apokalipszis most – ban. Ezek simán csak nem vesznek tudomást róla, hogy háború van, láthatóan nem is nagyon telik nekik nagyobb erőfeszítésükbe úgy viselkedni, mintha otthon lennének, és leginkább a bolondok házához hasonlít a film által ábrázolt sereg. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy emlékeim szerint egy puskalövés sem dördül el (egy sportesemény végét jelző pisztolyon kívül).

Néha a Monty Python, néha a Svejk jut az ember eszébe róla. Sok egyediséget a humora mellett nem lehet a filmből felhozni spoiler nem mondom egy filmes mesterműnek, de a történet és a téma humoros feldolgozása eléggé egyedinek mondható.

dorottya_k 

Ez is egy olyan film, amit mindenkinek látnia kellene, legalább egyszer. Én sokáig halogattam, mert nem tudtam elképzelni egy vicces háborús filmet, így sokkal jobban tetszett, mint gondoltam. Sajátos humora van azért szerintem, bele telt a fél filmbe amíg megszoktam a stílust, amivel a film rendelkezik. De a második felét már nagyon élveztem, szóval egy újranézéskor már az egész jobban fog tetszeni, viszont addig marad a 7 csillag:)

samsara

Imádom ezt a filmet, már kétszer végignéztem az összes évadot (11). Emberség és humor a legembertelenebb helyzetekben is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján