Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni (1964) 130

Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb
95' · amerikai, egyesült királysági · vígjáték, háborús, szatíra 12

2 díj · 4 jelölés

Egy amerikai légitámaszpont vezetője betegesen rögeszmés: azt hiszi, a kommunisták Amerika elpusztítására készülnek, ezért útnak indítja bombázóit a Szovjetunió ellen. Az amerikai elnök – tudomást szerezve az őrült tábornok szörnyű tettéről – azonnal felveszi a kapcsolatot az oroszokkal, akik… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Peter SellersDr. Strangelove / Merkin Muffley elnök / Lionel Mandrake
George C. Scott'Buck' Turgidson
Sterling HaydenJack D. Ripper
Keenan Wynn'Bat' Guano ezredes
Slim Pickens'King' Kong őrnagy
Peter BullAlexi de Sadesky orosz nagykövet
James Earl JonesLothar Zogg hadnagy
Tracy ReedScott kisasszony
Jack CreleyMr. Staines

Kedvencelte 25

Várólistára tette 121


Kiemelt értékelések

ChEebor 

Zseniális, egyedi humorú szatíra, amely ügyesen rájátszik az atomháború fenyegetésére, a Kubai Rakétaválság által felerősített rémületre. És az a helyzet, hogy én annyira nem éreztem túlzónak a karakterek viselkedését, szerintem több jelenet simán megtörténhetne (pl. spoiler). Bár a film elején a készítők biztosítanak, hogy az amerikai hadsereg biztonsági rendszere miatt ez nem történhet meg, de azért aggasztó a kérdés: biztos?

András_a_László

HÁHÁÁ
ZSENIÁLIS! :D

Lényeget félretéve: Mindenkinek kötelező alapmű. Tökéletes és vicces ábrázolása a MAD elvnek.
(Mutually Assured Destruction)

Lilith

Nem volt rossz bár sokadik nekifutásra sikerült csak végignézni. Az a helyzet hogy nehezen hangolódtam rá de mikor sikerült akkor nagyon tetszett és kivsit rövidnek is éreztem amikor már megtetszett. Érdekes megközelítés a film vége.

Janus 

Ez nem egy rossz film, csak egy irdatlan nagy csalódás, mivel a kedvenc rendezőm egyik legelismertebb filmjéről van szó. Nekem nem jött be. Nem is tudom, miért. A poénok jók voltak, a történelem (ezen szakasza is) mindig is érdekelt, csak valahogy nem fogott meg.

Negative_Singularity

Nem vitatom, hogy ez a műfajában / témájában egy nagyon jó film, de nem nekem találták ki; a zenén kívül semmi mást nem bírtam átérezni belőle, és kétszer aludtam el közben. Filmfüggőként viszont visszatekertem az átaludt részeket, de mint akit nyúznak, úgy tudtam csak végignézni. Wah!
Egyetlen pozitív dolog volt benne, ami a hidegháborús verseny hatalmas fricskája volt, az pedig a világ elpusztításának versenye, amit a hétfői pártkongresszuson jelentettek volna be, hogy az imperialisták is nekikezdhessenek a vetélkedésnek.

Én erre a filmre inkább nem szavazok csillaggal, mert szívem szerint egyet adnék rá, de tudom, hogy annál jóval többet ér.


Népszerű idézetek

duracell

Group Capt. Lionel Mandrake: Colonel… that Coca-Cola machine. I want you to shoot the lock off it. There may be some change in there.
Colonel „Bat” Guano: That's private property.
Group Capt. Lionel Mandrake: Colonel! Can you possibly imagine what is going to happen to you, your frame, outlook, way of life, and everything, when they learn that you have obstructed a telephone call to the President of the United States? Can you imagine? Shoot it off! Shoot! With a gun! That's what the bullets are for, you twit!
Colonel „Bat” Guano: Okay. I'm gonna get your money for ya. But if you don't get the President of the United States on that phone, you know what's gonna happen to you?
Group Capt. Lionel Mandrake: What?
Colonel „Bat” Guano: You're gonna have to answer to the Coca-Cola company.

duracell

Major T. J. „King” Kong: Survival kit contents check. In them you'll find: one forty-five caliber automatic; two boxes of ammunition; four days' concentrated emergency rations; one drug issue containing antibiotics, morphine, vitamin pills, pep pills, sleeping pills, tranquilizer pills; one miniature combination Russian phrase book and Bible; one hundred dollars in rubles; one hundred dollars in gold; nine packs of chewing gum; one issue of prophylactics; three lipsticks; three pair of nylon stockings. Shoot, a fella' could have a pretty good weekend in Vegas with all that stuff.


Hasonló filmek címkék alapján