Emma (1996) 93

Korának legkedveltebb írónője, Jane Austen (1775-1817) regényei sosem avultak el. Utolsó regényének feldolgozásából is árad az utolérhetetlen női okosság és kedvesség. Aki szereti a pletykát és az „emberi dolgokat”, mindig örömet fog találni történeteiben. Emma helyes, ügyes, bár kicsit öntelt… [tovább]

angol

Szereposztás

Gwyneth PaltrowEmma
Jeremy NorthamMr Knightley
Ewan McGregorFrank Churchill
Alan CummingMr Elton
Toni ColletteHarriet Smith
Greta ScacchiMrs. Weston
Polly WalkerJane Fairfax
Sophie ThompsonMiss Bates
James CosmoMr Weston
Denys HawthorneMr Woodhouse

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 62


Kiemelt értékelések

Dorka 

Kedves film, jóleső. És gyönyörűek a ruhák, a frizurák, kiegészítők! Azért elképesztő ez a kor… úgy férjhez menni, hogy sokszor csak egy-egy gesztus van, amiből megítélhetjük a másikat. Emmának ilyen értelemben szerencséje volt, hogy spoiler.
Egy bajom volt a filmmel, ami persze lehet az én hiányosságom is, hogy nem tudtam mindig követni, ki kicsoda, milyen szálak is fűzik egymáshoz.

A könyvet amúgy nem olvastam, nem tudom, fogom-e, eddig egyszer próbálkoztam Jane Austen-nel, az nem jött be.

1 hozzászólás
Arwen

A BBC-s adaptációt nem múlja felül, viszont nekem ez is tetszett. Meglepően könyvhűre sikeredett, aminek nagyon örültem. Gwyneth szerintem tökéletes Emma, karakterileg talán jobban hozzáillik, mint a többi színésznőhöz, akik eljátszották. Viszont Jonny Lee Miller és Romola Garai párosát senki nem tudja felülmúlni! Úgy látszik Miller bármelyik Austen hőst eljátszhatja, engem levesz a lábamról.

krlany 

Én ezt az Emmát nem annyira bírom, nekem a BBC-s jobban tetszik… és ez a nyíllal lövöldözés annyira tájidegen… a 16 év korkülönbség sem látszik.. Ewan McGregor haja, pedig kész katasztrófa még vidéki angol mércével is, pedig ott azért láthat az ember csodákat… Jane-ből itt semmit nem láttunk, és az az igazság, hogy ez a film nyom nélkül el fog bennem múlni. Jeremy Northam miatt érdemes egyszer megnézni, de amúgy egy felejthető adaptáció.

2 hozzászólás
piciszusz 

Kihívás miatt néztem meg (http://snitt.hu/listak/born-in-the-90s-kihivas). Hátőőő ez nem nekem való, túl habos, a jelmezek nem tetszettek, pedig imádom a kosztümös filmeket. Talán Jeremy Northam miatt néztem végig egyedül, csini az a pali :P
Ewan McGregor haja viszont rémes volt, azon mindig röhögtem, ha megláttam.

2 hozzászólás
Éva_Kovács_2 

Az elején még meg kellett szokni,hogy ebben a filmben ki hogy néz ki(a többi feldolgozást már láttam egy párszor).De utána már kezdett tetszeni.Kevesebb hangsúly került spoilerkapcsolatára és ez eleve pluszpont a szememben.Kicsit elegem van már abból a szálból.Minden szereplő itt néz ki a legjobban/itt illik a legjobban a karakterhez,kivéve Harrietet.A vörös hajával még nem nagyon tudtam megbarátkozni.A végén a spoiler itt sikerült a legjobban szerintem és a főszereplők is itt illenek leginkább össze.Nem ment át nyálasba az egész,mint a BBC- adaptációban és a táj is gyönyörű volt.És itt végre az spoiler.;)Hangulatosabb,mint az összes BBC-sorozat együttvéve.

Banditaa

Nahát, még a végén megszeretem Jane Austent…

Boglarina

Hangulatban a könyvhöz legközelebb állónak éreztem az 1996-os, Gwyneth Paltrow-os változatot a 3 feldolgozás közül, és meglepő módon könyvhöz való hűségben is annak találtam, pedig a 4 részes BBC-ben erre lenne idő, itt pedig csak 2 órás a film.
Itt is volt 1-2 bajom a szereplőkkel – különösképpen Ewan McGregor Frank Churchillével, aki unalmas volt, nem tudott eléggé kibontakozni, viszont plusz pont Greta Scacchi Mrs Westonjáért.:) Gwyneth Paltrow és Jeremy Northam párosa működőképes, de részemről semmi különös. Az pedig nagy fura volt, hogy a táncuknál ugyanaz a zene megy, mint a B&B 1995-ösben, és még csak nem is egy teljes tánc.


Népszerű idézetek

Aprile 

Ha a szívem megbolondult is, az eszem még a helyén van.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján