Emma (2009–2009) 98

240' · angol · dráma, romantikus, vígjáték, minisorozat
4 rész (epizódhossz: 60')

A gyönyörű, éles eszű és vagyonos Emma Woodhouse páratlan házasságszerzőnek tartja magát, miután nővére és nevelőnője is megfelelő férjet talált magának. Emma úgy gondolja, a siker mindkét esetben neki köszönhető, és ebben a hitében a józan gondolkodású Mr. Knightley sem tudja megingatni. Emma… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Romola GaraiEmma
Jonny Lee MillerMr. Knightley
Michael GambonMr. Woodhouse
Blake RitsonMr. Elton
Rupert EvansFrank Churchill
Jodhi MayAnne Taylor
Robert BathurstMr. Weston
Louise DylanHarriet Smith
Tamsin GreigMiss Bates
Valerie LilleyMrs. Bates

További szereplők

Kedvencelte 39

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

piciszusz 

Annyira egy kaptafa az összes Jane Austen (én meg mindig beveszem). Van egy fiatal fruska, k-vára ért mindenhez, beleszól mindenki életébe, állítólag annyira éles eszű, mégse veszi észre, ami évekig a szeme előtt van egy villogó csipogó táblával a kezében… de persze minden jó, ha a vége jó és a gusztustalan ruhák ellenére is mindig bekajálja a hülye romantikus lelkem ezeket a filmeket :)

7 hozzászólás
krlany 

Az eddigi legjobb feldolgozás. Mondjuk BBC

Marcsi 

Az összes feldolgozás közül a legjobb!
Tökéletes Emma, tökéletes Mr. Knightley. Sokkal jobb, hogy mini sorozatot csináltak belőle, a minőséget pedig a BBC felirat garantálja.

Boglarina

Számomra kétségkívül a legszimpatikusabb páros Romola Garai és Jonny Lee Miller Emmája és Mr Knightly-ja (2009, BBC-s). Annyira aranyosak együtt, hogy az hihetetlen, Romolában van valami kamaszos idétlen éretlenség, Jonny Lee Miller meg annyira, de annyira szexi Knightly, hogy komolyan elgondolkodtat, ki is a kedvenc Jane Austen karakterem, Colin Firth Darcy-ja, vagy ő.:D Csak úgy szikrázik közöttük a kémia, a veszekedéseik és béküléseik pedig imádni valók.:)
Ami nem tetszett benne, az 1-2 szereplő megformálása – Harriet, túl buta –, és a hangulata – nekem a Jane Austen világ megegyezik az 1995-ös Büszkeség és balítélet hangulatával, és attól ez az Emma nagyon eltérő, Romolai Garai „kamaszossága” miatt szinte bohókás, kevésbé úri.
De nagyon jó jelenetek is találhatóak benne, pl. az eleje, a gyerekkor bemutatása zseniális (és plusz pont Michael Gambonért :)).


Népszerű idézetek

Aprile 

Csak a gyönge jellem törődik bele, hogy boldogtalan legyen egész életében.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján