Árva Brooklyn (2019) 32

Motherless Brooklyn
144' · amerikai · dráma, krimi 12

0 díj · 1 jelölés

Mit tehet egy brooklyni árva az ’50-es években, ha megölik a mentorát, az ócska magándetektívet, aki valaha befogadta, felnevelte, és a munkatársául fogadta? Természetesen a titokzatos elkövetők nyomába ered: és különös, veszélyes meg furcsa kalandjai közben észreveszi, hogy lassanként igazi… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 10

Szereposztás

Edward NortonLionel Essrog
Bruce WillisFrank Minna
Alec BaldwinMoses Randolph
Willem DafoePaul Randolph
Gugu Mbatha-RawLaura Rose
Leslie MannJulia Minna
Bobby CannavaleTony Vermonte
Ethan SupleeGilbert Coney
Dallas RobertsDanny Fantl
Michael Kenneth Williamstrombitás

Kedvencelte 1

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Edward Norton is látta, hogy milyen jó ebben a szerepben, ezért rendezett magának egy maratoni hosszúságú filmet. A trailer alapján felkeltett érdeklődésemet hamar az unalom vette át, mert aránylag hamar kiderült, hogy ki a gonosz és miért, ahogy az is, hogy nincs mit tenni ellene. Az pedig kifejezetten bosszantott, hogy ennyit kellett várni, csak hogy szirupos happy end legyen a vége.

Márta_Péterffy 

Talán túl hosszúra sikeredett, és a történet sem elég újszerű, de van egy hangulata. Norton ötvenes évekbeli világot teremt, az eredeti regény idejénél korábbi New Yorkot, Brooklynt láthatunk. Minden hibája ellenére nem rossz film, Norton és a többi színész játéka tetszett.

ghtori 

Nagyon szerettem a könyvet, ezért kíváncsi voltam milyen az adaptáció, és bár az első 10 perccet leszámítva teljesen eltér a kettő, mégis tetszett. Olvasni sem volt egyszerű, itt is jól megkavarták a szálakat, bár nem üt akkorát a vége, de teljesen magával ránt a film noir hangulata és a karakterek. Kicsit tényleg hosszabb, mint kellene, de valószínűleg engem pont jókor talált meg, így a lassabb részek sem untattak. Edward Norton fantasztikus, de a mellékkarakterek is remekül lettek összeválogatva. Nem igazán lehet összehasonlítani a könyvet és a filmet, majdnem az egészet átírták, de amitől szerintem az előbbi mégis sokkal jobb, az a vége. Valóságosabb.

Dániel_H 

A 2010-es évek tökéletes noirja. Norton zseniális a szerepben, de a rendezésben sem csalódtam. Ugyanígy, mellékszereplők, látvány 10/10.
Jazz, amit nem szeretek, de itt nagyon helyén van.
Lehet persze hosszúnak titulálni, de ez nem a film hibája, hanem a megosztott emberi figyelemé..

clarity 

nekem ez túlnyújtott volt, mint a rétestészta. különben is, manapság hardcore filmőrültnek kell lenni ahhoz, hog vki végigüljön egy két és fél órás filmet pislogás nélkül és még élvezze is minden egyes percét. mondjuk a hangulatra *5-ös-t adok. Norton meg miért nem játszik manapság több filmben, ha még mindig első osztályú színész?! érthetetlen.

Mr_Catharsis91 

Norton játékát egy idő után untam, pedig a tourette mondhatni jól is állt volna neki, de a történetet nagyon elhúzta és nem éreztem azt a felülről ránk telepedő sötétséget és mocskot, amit Moses Randolph karakterében kaptunk. Nem volt egy igazán vérmes antagonista, vagy egy ízig-vérig szemét karakter. Ez valahol meg is bontotta a film egyensúlyát. Mbatha-Raw nagyon szép nő, de olyan sokat őt sem tudott hozzátenni a filmhez. Norton nagyon maga köré építette a filmet. A jazzbetétek tetszettek benne, meg sok jó beállításban is bővelkedett a film, de ezek kevesek voltak, hogy egy igazán jó filmet kapjak.
Értem én, hogy noir, csak….


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján