A suttogó (1998) 169

The Horse Whisperer
170' · amerikai · dráma, romantikus !

0 díj · 2 jelölés

A 14 éves Grace MacLean súlyos sérüléseket szenved, amikor baleset éri versenylova, Zarándok nyergében. Grace édesanyja, Annie, az ambiciózus magazinszerkesztő rájön, hogy lánya és a ló sorsa elválaszthatatlanul összefonódik. Ezért lányával és a lóval Montanába utazik az egyetlen suttogóhoz, Tom… [tovább]

Képek 18

Szereposztás

Robert RedfordTom Booker
Scarlett JohanssonGrace McLean
Kristin Scott ThomasAnnie MacLean
Sam NeillRobert MacLean
Dianne WiestDiane Booker
Chris CooperFrank Booker
Ty HillmanJoe Booker

Kedvencelte 52

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Ekhal

Tegnap adták a TV-ben, így belenéztem (mint mindig, mikor adják). Mr. Redford rendezése tökéletes, az egyes jelenetek, a kiváló színészi játék és a szemet gyönyörködtető Montana, az indiánok földje.
Hihetetlen, milyen sok szinten játszódnak le konfliktusok a cselekmény során, ember és állat, felnőtt és gyermek, férfi és nő, nagyvárosi életforma és vidéki lét, múlt és jelen között. De a legfontosabb, hogy a szereplőknek magukkal is meg kell küzdeniük, ami a legnagyobb kihívás.
Robert és Kristin között abszolút működött a kémia, nagyon kedves párost kapva a képernyőn, a kis Scarlett pedig már itt megmutatta tehetségét. A mellékszereplőkkel együtt pedig egy „komplett világot” kaptunk. Kicsit hiányzott is, mikor véget ért a film. :)
Én simán betenném az 1001 film listába. Nagyon emberi, mély alkotás, mely felemelő élményt nyújt. Táplálék a léleknek.

jancsibohi 

Szeretem, amikor Redford rendez. Ez a film annyira ő.
…és abban az egyetlen táncban annyi minden benne van!

TribeBubu 

Kicsit tartottam ettől a filmtől, mert a műfajok között ott van a romantikus is. Számomra ez a szerelmi szál rombolja is az élményt, nem is kicsit. De azt leszámítva kiváló dráma. A lovas felvételek nagyon profik. Pacsi az idomároknak és az állataiknak! Viszont a legnagyobb varázsa A suttogónak a látvány. Redford nagyon szépen megrendezte, azoktól a csodálatos nagytotáloktól és különleges felvételektől a néző egyik ámulatból a másikba esik.

1 hozzászólás
Lex 

Egy nagyon szép film, amit nagyon sokszor láttam. Szeretem a hangulatát, szeretem azt az életformát, amit bemutat, és „szeretem” a katasztrófát, amiről szól. Könyvben nem volt hozzá szerencsém, így nem tudom megmondani, mennyire könyv hű, bár a spoiler alapján, amibe belefutottam, a vége nagyon más. És pont ezért én inkább maradok a filmnél.

Ewe

Az egyik legjobb lovas film. Mindig elsírom magam rajta. Kicsi Scarlett Johanson?? :D

BlackXentric

Mint film azt mondom rendben van. Tegnap fejeztem be a könyvet és így. már nagyon nem oké. Kiakadtam a végén de kegyetlenül.

Elephant

Ez valami borzasztó volt.
Szerettem volna látni Scarlett Johanssont egy régebbi filmjében, olyanban, amit még nem láttam, és esetleg még a témája is érdekelt.
Hát igen…
A témája érdekesnek tűnt.
Aztán nem tudtam eldönteni, hogy miféle rossz vicc ez az egész. Amit szerencsétlen lóval csinált a csávó, az részemről minden volt, csak nem segítség. Valahogy egy gyógyulásról, a gyerek-ló kapcsolatáról kellett volna szólnia, de az egész egy elb*szott szerelmi háromszög lett a szülők részéről, és ráadásul spoiler
Mondjuk azt is sejtem, hogy a kislány sem igazán boldog, hiába tűnik annak a végére. Elvégre meghalt a barátnője – ez a 170 perc alatt semennyi hangsúlyt, figyelmet nem kapott, sem a vele kapcsolatban érzett gyásza –, ráadásul súlyosan megsérült, és még a szülei kapcsolata is egyre rosszabb, amit nyilván észrevesz az események után. Már ha lennének.
Ez a film messze a legborzasztóbb volt azok között, amiket idén megnéztem…
(ScarJo szerintem kihozta a maximumot a szerepéből, már amit lehetett.)


Népszerű idézetek

Treszka

Tudni mindig könnyebb, de kimondani… az a nehéz.

1 hozzászólás
TribeBubu 

Nem azért szerettem, mert illett hozzám. Csak úgy szerettem.

Ashtray_Heart

Annie: I've heard you help people with horse problems.
Tom Booker: Truth is, I help horses with people problems.

jancsibohi 

– But how did you know, for sure?
– Knowing's the easy part. Saying it out loud is the hard part.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján