A paripa (2010) 47

Secretariat
123' · amerikai · dráma, történelmi, sportfilm

Penny Chenery Tweedy egyszerű denveri anya és háziasszony. Az élete azonban fenekestül felfordul, amikor a betegeskedő apja helyett átveszi az istállója irányítását. Penny nem sokat ért a lovakhoz, a lóversenyzéshez meg különösen nem. Pennyt megbabonázza egy hatalmas, gesztenyeszínű ló. Bajnokot… [tovább]

angol

Szereposztás

Diane LanePenny Chenery
John MalkovichLucien Laurin
Scott GlennChris Chenery
James CromwellOgden Phipps
AJ MichalkaKate Tweedy

Kedvencelte 15

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

A_albiel

A világ legjobb lovas filmje a világ legjobb lováról. Egészen a végéig nem is tudtam, hogy igaz történet alapján készült. Na ott aztán elbőgtem magam és hitetlenkedve bámultam a képernyőt, hogy mégis hogy lehetséges, amit Secretariat csinált. Soha nem lesz hozzá hasonló ló.

Ivy 

Az egyik legmotiválóbb film, amit valaha láttam! Remekül megcsinálták, élvezet volt minden perce. Csak ajánlani tudom, aki még nem látta gyorsan pótolja. :)

Tini_98

Egyszerűen gyönyörű film…
Nagy lómániás vagyok én is és ez az egyik kedvenc lovas filmem.
Nem tudom, hogy a csodálatos vagy a fantasztikus e a jobb szó rá…? Na de mindegy inkább hagyjuk, a szóhasználat mindegy, attól még a film jó marad.

Ewe

Én imádom a lovakat és keresem is az ilyen témájú filmeket, de nekem az elején ez kicsit unalmas volt, meg egy nagyon picit „béna” is, mondjuk a Vágtá-hoz vagy az Álmodó-hoz képest. Azért természetesen nagyon szép, látványos és megható film.


Népszerű idézetek

Norcsevit

Sosem tudhatjuk meg meddig juthatnánk, ha el sem indulunk.

Tini_98

Te adsz-é erőt a lónak, avagy a nyakát sörénynyel te ruházod-é fel? Felugraszthatod-é, mint a sáskát? Tüsszögése dicső, félelmetes! Lábai vermet ásnak, örvend erejének, a fegyver elé rohan. Neveti a félelmet; nem remeg, nem fordul meg a fegyver elől; Csörög rajta a tegez, ragyog a kopja és a dárda: Tombolva, nyihogva kapálja a földet, és nem áll veszteg, ha trombita zeng.

Fondorka

Mr. Chenery: Hagyjátok, hogy a maga módján fusson

Fondorka

Penny Chenery: Rájöttem valamire. Én már győztem, eljutottam idáig. Megvolt a futamom. Most jön a tiéd

Fondorka

Eddie Sweet: Hosszú ez a pálya Red, nagyon hosszú…

Fondorka

Penny Chenery: Hagyja futni Ronnie, hagyja futni!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján