Hölgy aranyban (2015) 114

Woman in Gold
109' · amerikai, angol · dráma, történelmi, életrajzi 12

Hatvan évvel azután, hogy a második világháború borzalmai elől menekülve elhagyta Bécset, az idős zsidó asszony, Maria Altmann hosszú útra kel, hogy visszaszerezze a nácik által elrabolt családi kincseit, köztük Klimt híres festményét, Adele Bloch-Bauer I. portréját. Tapasztalatlan, de vakmerő… [tovább]

angol · magyar

Képek 9

Szereposztás

Helen MirrenMaria Altmann
Ryan ReynoldsRandol Schoenberg
Daniel BrühlHubertus Czernin
Katie HolmesPam
Tatiana Maslanyfiatal Maria Altmann
Max IronsFritz
Charles DanceSherman
Antje TraueAdele Bloch-Bauer
Elizabeth McGovernFlorence Cooper bírónő
Tom SchillingHeinrich

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 163


Kiemelt értékelések

Charityy 

Hál' Istennek a német szövegért, így azt is gyakorolhattam picit:D
És hát Tatiana Maslany mindent vitt.

Kitticica

Nálam ilyen egy tíz pontos film, hiszen kaptam egy csodálatos történetet, amelynek teljesen a hatása alá kerültem, ráadásul valós események ihlették. Persze a készítők biztos még hatásosabbra alakították a filmet, de ettől függetlenül a témájában – nácik által ellopott műtárgyak- a legjobb film. Helen Mirren és Ryan Reynolds párosa eszméletlen jó volt, és csak az jutott eszembe, hogy ennek a Ryannek bizony több drámai szerepet kellene vállalnia, mert remek színész. Aki egy picit is szereti a történelmet és a művészetet annak kötelezően ajánlott film.

desertangelable 

Bár a főszereplő Helen Mirren volt és Ryan Reynolds, nekem mégis Tatiana Maslany játéka vitte el a filmet, egyszerűen csodálatos volt ebben a szerepben is. A tudat, hogy neki nem kellett tanulnia a német nyelvet, mert amúgy is beszéli, külön megfűszerezte az élményt. Továbbra sem tudok betelni ezzel a színésznővel, őszintén remélem, hogy előbb, utóbb kap valami fontos szerepet, amiben aztán tényleg bebizonyíthatja mit tud azoknak, akiknek ezt még bizonyítani kell.
Na de a filmről. Én nem hallottam korábban erről a történetről, így számomra teljesen új volt. Bár a végkifejlet kiszámítható, mégis érdekes volt, amíg eljutottunk odáig. Nagy bírósági tárgyalások és nagy jogi viták nincsenek a filmben, inkább a visszaemlékezésre alapoz. Nekem van egy kis hiányérzetem, de nem biztos, hogy el tudnám mondani, hogy miért és, hogy mit hiányolok. Talán egy kicsit több szerepet kaphatott volna Adele benne, elvégre mégiscsak őt ábrázolja a kép.

Kriszta

Nagyon szép film, elegáns, mint a megjelenített Maria Altmann. A nácik bűntetteinek azon részét dolgozza fel a történet, melyről nem nagyon szoktak filmet készíteni, talán mert a műkincslopás eltörpül a többi rémtettük mellett. Pedig így is jutott elég dráma a filmbe, ráadásul a leghíresebb Klimt-festmény történetét – keletkezését és utóéletét – követhetjük nyomon, ami nekem különösen érdekes volt.
Szerintem jól felépített történet ez, jó színészekkel, jó zenével és jó végkifejlettel. Milyen jó is az, amikor egy film valós eseményt dolgoz fel és nem kell megváltoztatni a tényeket ahhoz, hogy a filmben hepiend legyen.

DoreenShitQ

Annyiszor összefutottam ezzel a filmmel, hogy hatalmas elvárásaim voltak, mikor végre leültem megnézni. Sajnos nem tudta a film megugrani őket, semmi kiemelkedőt nem csapott ki elém, így az egyszer megnéztük, oké volt kategóriában maradt. Igaz voltak hol erősebb, hol nyögvenyelősebb próbálkozások a kitörésre, értékelem is, de nem voltak elegek.

lipotdorka 

Szép, tanulságos és érdekes dráma. Ügyes színészek, szép képi világ, jó a forgatókönyv, nagyon jó párbeszédek. Tatiana itt is csodás, bár nem kellett ezt bizonyítania, ez magától értetődő. Helen Mirren pedig rossz nem lehet.
Mindenesetre meg lehet nézni, nem rossz, sőt…

Nympha17 

Teljesen a film hatása alá kerültem. Egyszerűen minden remek volt benne.
Egy olyan igaz történetet mesélt el, amiről eddig még nem hallottam, és egy újabb bizonyitéka annak, hogy a Hitler vezette nácik hogyan tettek tönkre ember életeket, hogyan pusztították Európa kultúráját. Szomorú volt megtapasztalni, hogy a későbbiekben is csak bizonyos keretek között akartak igazságot szolgáltatni a túlélőknek.
Persze a film hatásvadász, ezt nem tagadom, de amit máskor soknak találok/találnék, itt valahogy még sem éreztem annak.
Bár a történet egy jogi vitára alapoz, még sem a hosszadalmas bírósági ülések teszik ki, hanem a megható visszaemlékezések. Az utolsó percek már torok szorítóak voltak. A zene pedig gyönyörű benne.

Laren_Dorr 

Nem egy rossz film ez, jó a téma, és mindig öröm nézni, amikor egy történetben (hát még ha igaz is) visszavágnak a büdös náciknak. De annyira az a tipikus amcsi tárgyalótermes film, ráadásul valami eszméletlen pátoszos giccsel nyakon öntve, hogy az összkép alaposan leromlik a végére. Kár érte. Ebben a témában sokkal több volt.

2 hozzászólás
Bee

Nagyon megakart hatni de most nem sikerűlt. A főszereplő hölgyet sokszor , idegesítően szeszélyesnek és komolytalannak láttam. De mindenekelőtt önzőnek tűnt. Otthagyta a családját a bajban erről szòlt itt minden …
A film hozzánk közelebb játszòdò részei nagyon eröltetettek … A záròjelenetet pedig nagyon szépen átvették a Titanicbòl :P

Törpillaa 

Tanulságos és nagyon szép történet. Tetszett a mondanivalója és érdekes volt, látványos. Helen Mirren nagyon jól érti a dolgát jó színésznő. Ryan Reynolds szerepe is nagyon tetszett, így még nem láttam. Nagyon jól állt neki ez a szerep is, mint mindig.


Népszerű idézetek

[névtelen]

Néha.. egyszerűen tovább kell lépni.

Sadie 

Egyszer elviszem a lányomat Ausztriába. Imádja a kengurukat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján