Sötét vizeken (2019) 52

Robert Bilott céges jogász, aki nagyvállalatokat véd nagy hatékonysággal. Egy nap felkeresi egy farmer, akit imádott nagyanyja küldött hozzá, hogy segítsen neki. Bilott hamarosan rájön, hogy a DuPont vegyi vállalat évek óta mérgezi egy kisváros ivóvizét, amitől többszáz állat pusztult el és a… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Mark RuffaloRobert Bilott
Anne HathawaySarah Bilott
Bill PullmanHarry Dietzler
Tim RobbinsTom Terp
Victor GarberPhil Donnelly
William Jackson HarperJames Ross
Mare WinninghamDarlene Kiger
Bill CampWilbur Tennant
Louisa KrauseKarla
Kevin CrowleyLarry Winter

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 128


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Érdekes film, de nyomasztó, nagyon komor és feszült hangulata van. Többször próbáltam végignézni ezt a filmet, mert kicsit untam, de akkor sem adtam fel, és végig is néztem végre, bár nehezen csúszott le. Lassan épült fel a történet, ami egy valós megtörtént eseményt dolgoz fel, egy ügyvéd megpróbálja levadászni a nagy vadat, hogy a védtelen, ártatlan, tudatlan embereket, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy mérgezik őket, és igyekszik elérni, hogy a bűnösök kárpótolják a szenvedésükért őket. Mark Ruffalo alakítása nekem tetszik, és eléggé hitelesen játsza el az ügyvéd szerepét. Anne Hathaway már kevésbé tetszett, nem igazán volt szimpi most, és nem is olyan sok jelenete volt.

MrsCumberbatch 

Én tudom, hogy ez egy nehéz téma.
És tudom, hogy jók a színészek.
Azt is tudom, hogy ez sose lehetett volna vígjáték.
De az Ég szerelemére is, ez szörnyen nyomasztó volt. Értem én, hogy kötelességük átérezni mindenki fájdalmát… De anélkül is megtudtuk volna, ha nem így tálalják.
A kutatós részt viszont nagyon élveztem.

De azért az nagyon gáz, hogy a film kb 5. percében az öreg benyögi hogy spoiler majd az 50. percben – ami több évet ölel fel jön rá ugyanerre, de úgy adja elő mint valami hatalmas felfedezést (yup, ugyanazt amit már a szájába rágott a csávó) és aztán 2 óra múlva – ami még vagy plusz 10 évet jelent – ki is mondja, hogy az öreg látta előre. Szuper. Csodás.

Szóval ezt a filmet csak annak ajánlom aki szereti a nyomasztó filmeket.

Pistee66 

Ez egy komoly film, komoly és érzékeny témáról. A nézése közben sokszor ökölbe szorult a kezem, mert számomra fontos dolgokra hívta fel a figyelmet. Környezetbarát és állatbarát vagyok, mondhatom jobban szeretem az állatokat mint az embereket, és ezért nagyon rosszul érint ha állatok szenvedését látom. Persze az emberek szenvedése is megérint. Nem vagyok álszent, eszek húst.
Nem ez a film fő vezérfonala, hanem, hogy a vállalatok a profit érdekében mindent feláldoznak, az emberek egészségét és életét is beleértve. Természetesen a vállalatok mögött is csak emberek vannak. A filmben is pofátlanul hazudnak és megtévesztenek képesek a végletekig elmenni és számomra ez nagyon zavaró. A filmek célja hatást gyakorolni és tán néha túlzásba esnek, de az a feladatuk, hogy felhívják a figyelmet fontos dolgokra. Nem a képregényes f@aszságokra gondolok, hanem az értelmes emberi történetekkel operáló művekre. Ez a film is megtörtént esetet dolgoz fel éppen ezért annyira üt. Nevezhetjük hatásvadásznak, de én ezt jelen esetben nem tartom negatív aspektusnak.
A film a lassú történetvezetés híve nem a hangos és látványos képekkel próbál vizuális látványt okozni hanem az ember lelkére, szívére és együttérzésére próbál sikeresen hatni. Nagyrésze a nyomozásról a körülmények bemutatásáról, a másik része pedig a bírósági történeseket mutatja be, közben természetesen megismerhetjük Robert Bilott ügyvéd érzéseit, küzdelmeit, családi hátterét is.
A főszereplő ügyvédet Mark Ruffalo alakítja visszafogottan és számomra meglepően jól. Amolyan szürke „kisegeret” formál meg aki azonban a végsőkig harcol az igaz ügyért még az egészsége és a családi élete is megszenvedi ezt.
A szereplő gárda nagyon jó; még Anne Hathaway is hihetően adja Ruffalo feleségét. Öröm volt látni Tim Robbins-t, és Bill Pullman-t.
Mindenképpen érdemes megtekinteni a filmet, még akkor is ha nem tökéletes, de nagyon jó! ;)
Aki érzékeny bizonyos témákra az ne este nézze meg, mert valószínüleg nehezen fog tudni elaludni!

2 hozzászólás
Kincsanna 

Az Erin Brockovich óta nem láttam jó ügyvédes-nyomozós-környezetvédős filmet. Na ez most ilyen, csak nem öntötték nyakon cukormázzal, komor és nyomasztó és ez szerintem nagyon is illik a témához. Anne Hathaway nem túl emlékezetes, de Mark Ruffalo elviszi helyette is a filmet.

snowden

Nézzétek, nagyon érdemes, lassan telepszik rád, de utána veled marad jó sokáig, mint a perfluoroktánsav. Jobb kedved nem lesz tőle, arra készülj, de miért is lenne, hiszen arról szól, hogyan mérgezik az embereket teljesen tudatosan, szisztematikusan bizonyos nagyvállalatok, évtizedek óta. Tudtuk eddig is, de az brutális, hogy ennyire kilátástalan minden harc. Örülök Mark Ruffalónak, jól játszik, visszafogott az alakítása, ráadásul producerként is részt vett a melóban, mindenképpen respektálható.

hencsi20

Izgalmas és megdöbbentő film volt, mely egy nyomasztóan igaz történetet dolgoz fel.
A karakterek szépen ki lettek dolgozva. A cselekmény a játékidő közepéig nagyon feszült, ám a vége felé kissé elfogyott. Vártam, hogy legyen valami nagyobb durranás és, hogy a rosszfiúk megfizessenek a bűneikért.
Belegondolni is szörnyű, hogy az ember mire képes csak azért, hogy nagy mennyiségű pénzhez jusson…

Rémálom 

Nyomasztó bemutatása csak egy környezetvédelmi katasztrófának a sok közül.

Mr_Catharsis91 

Kissé pátoszos, kissé hatásvadász és egyben nagyon szomorú is. Ha negatív akarok lenni, akkor azt kell mondanom, hogy bas*hatjuk (főleg a serpenyőt kifelé, de azon kívül sok minden mást is, csak akkor mi marad), ha meg pozitív akkor meg nem is tudom mit kezdjünk ezzel, hova lépjünk tovább.

Nem ez lesz a kedvenc Haynes-filmem sem. Értem én, hogy ezt nem lehetett nem szájbarágósan elmesélni és volt ez egy inkább realista történet, amiből lehet szívesebben megnéztem volna egy dokumentumfilmet, de nem tudom….Erin Brockovich-után szabadon.

victoria_m997

Megdöbbentő, nyomasztó, és nagyon komor. Összességében szerintem nagyon megéri megnézni.

Lau82

Régóta figyelem a filmet, és a tervezett megnézéseim között volt már. Remekbeszabott film küzdelemről, és bemutatja, hogy mekkora hatalom a pénz, a korrupció. Az igazság ritkán nyerhet. Mégis megéri küzdeni érte.Értékes film, megnézésre ajánlott szerintem. Ritka jó alkotás a sok semmitmondó között. A színészek is hitelesek voltak számomra.


Népszerű idézetek

Kincsanna 

Phil Donnelly: Nos, ki nem néztem volna magából ezt a mai tait…
Robert Bilott: Olyan vidám…
Phil Donnelly: Ezt se néztem volna ki magából…
Robert Bilott: Hiszen ma ünnepelnünk kell!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján