Erin Brockovich – Zűrös természet (2000) 189

Erin Brockovich
131' · amerikai · dráma, életrajzi 16

2 díj · 7 jelölés

Az állástalan, háromgyermekes Erin (Julia Roberts) végső elkeseredésében meggyőzi Edet, alkalmazza őt az ügyvédi irodájában. A jogban járatlan nő egy nap ráakad néhány, a telekkönyvi iratok közé helyezett orvosi leletre. Nem érti az összefüggéseket, ezért nyomozni kezd. Hamarosan hihetetlen… [tovább]

magyar

Képek 13

Szereposztás

Julia RobertsErin Brockovich
Albert FinneyEd Masry
Dawn DidawickRosalind
Conchata FerrellBrenda
Aaron EckhartGeorge
David BrisbinDr. Jaffe
Valente RodriguezDonald
Marg HelgenbergerDonna Jensen
Peter CoyoteKurt Potter
T. J. ThyneDavid Foil

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 32

Várólistára tette 81


Kiemelt értékelések

desertangelable 

A komoly téma ellenére is többszörnézős. Azon kevés filmek egyike, ahol mindenki nagyot alakít, nem csak Julia Roberts.
Nagyon komoly film, nagyon fontos a téma miatt és nagyon megérdelt minden díjat. Az igazi Erinnek pedig minden tiszteletem! Több ilyen emberre lenne szüksége ennek a világnak mint ő. És imádom, hogy Erin bebizonyította, hogy a józan paraszti ész sokkal többet ér, mint a diploma.

Dorka 

Érdekes film. Erin azért párszor kicsit már sok volt nekem, de le a kalappal előtte, amit tett. Remélem, a gyerekeit végül kárpótolta azért valahogy :)
És oké, tök jó, hogy jó lett a vége, de mi a helyzet a romantikus szállal?! Arról persze még utólagos narrációt sem kaptunk. (Persze, én is a lényeget ragadom ki, tudom…)
Amúgy az igazi Erin-t nézegetve tudom, hogy van egy színésznő, aki tökéletesen ugyanúgy néz ki, mint Erin ezen a snittes képen, csak sajnos nem ugrik be, ki az.
Szóval nem semmi, igazán. Lám-lám, a személyes találkozásoknak azért tényleg brutális ereje van.

4 hozzászólás
Little_Monster 

Julia karaktere és alakítása levett a lábamról. Mondjuk ennek azért volt egy kis köze a szándékosan és mindig kirakott melleihez. Ahogy a filmben el is hangzik: „They're called boobs, Ed.” A per alapja nagyon szomorú, de biztos vagyok benne, hogy a mai napig is zajlik rengeteg gyárban, csak épp sokakat lefizetve megússzák. Ez a történet azt mutatja be, hogy a józan ész és emberség győzedelmeskedhet a rossz felett, kellő kitartással és elhivatottsággal párosulva. Sajnos én realista vagyok, így azt gondolom, hogy ez szép mese, amihez mázli is kellett, és az élet egyébként ennél sokkal kegyetlenebb. A történet jól illik a Hollywood által annyira kedvelt happy end történetek sorába, ami mind azt próbálja a szegény ember fiával elhitetni, hogy az amerikai álom létezik, és aki hisz benne és keményen dolgozik, az csodát tehet.

1 hozzászólás
Olah_Rita

Jó ilyen igaz történeteket nézni, ahol emberek ilyen nagy erővel küzdenek a környezetet sokszor semmibe vevő nagyvállalatok ellen. Kár hogy a mi pénzt megnyertek az életeket és az egészséget nem adja vissza. De annak örültem a végén, hogy a vállalat megváltoztatja az anyag kezelését, a problémák elkerülése végett. Milyen sok ilyen helyzet van a világon, amikbe sokszor nem győz így az igaz. Nagyon becsülendő, hogy egy nő, akinek nincs végzetsége, egy kis papír miatt utánanéz a dolognak, és ilyen sikeresen tud lépéseket tenni. Erin egy nagyon jó kiállású nő, ami példa nekem, hisz nekem környezetvédelmi végzettséggel, se sikerül semmit tennem a környezet érdekében.

Márta_Lajos

Abszolút megérdemelten kapta ezért az Oscar-díjat. A témaválasztás is tökéletes és elgondolkodtató.

Bastia 

Nem is tudom hányszor láttam már, de nem tudom megunni. :)


Népszerű idézetek

Little_Monster 

Kurt Potter: Wha… how did you do this?
Erin Brockovich: Well, um, seeing as how I have no brains or legal expertise, and Ed here was losing all faith in the system, am I right?
Ed Masry: Oh, yeah, completely. No faith, no faith…
Erin Brockovich: I just went out there and performed sexual favors. Six hundred and thirty-four blow jobs in five days… I'm really quite tired.

3 hozzászólás
Little_Monster 

George: How many numbers you got?
Erin Brockovich: Oh, I got numbers comin' outta my ears. For instance: ten.
George: Ten?
Erin Brockovich: Yeah. That's how many months old my baby girl is.
George: You got a little girl?
Erin Brockovich: Yeah. Yeah, sexy, huh? How 'bout this for a number? Six. That's how old my other daughter is, eight is the age of my son, two is how many times I've been married – and divorced; sixteen is the number of dollars I have in my bank account. 850-3943. That's my phone number, and with all the numbers I gave you, I'm guessing zero is the number of times you're gonna call it.

Néda

– Sajnálom, úgy látszik rossz lábbal indítottam.
– Magának csak az van szivi. Két rossz lába, okádék cipőben.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján