A boldogság nyomában (2006) 181

The Pursuit of Happyness
117' · amerikai · dráma, életrajzi 12

0 díj · 3 jelölés

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár fáradhatatlanul próbál meggazdagodni, egyre szegényebbek lesznek, végül a felesége is elhagyja. A férfi magára marad az ötéves kisfiával. Chris ekkor kockázatos lépésre… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Will SmithChris Gardner
Jaden SmithChristopher
Thandiwe NewtonLinda
Brian HoweJay Twistle
James KarenMartin Frohm
Dan CastellanetaAlan Frakesh
Kurt FullerWalter Ribbon
Takayo FischerMrs. Chu
Mark Christopher LawrenceWayne
Domenic BoveTim Ribbon

További szereplők

Kedvencelte 40

Várólistára tette 156


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Nem tudom, hogy pontosan mit is kéne írnom. Rettenetesen nyomasztó de gyönyörű film. Ennyi.

Cholito

Megható és szívszorító történet. Jó filmet csináltak belőle! És külön tetszik, hogy a két főszereplő az életben is rokona egymásnak! :)

TribeBubu 

Nem rossz, Will Smith hozza a szokásos formáját, de sajnos lerágott csont a mondanivalója. Légy szorgalmas és kitartó, akkor mindent elérhetsz. A tucatdrámák szólnak erről. Tudom, igaz történet, és le a kalappal a pasas előtt, hogy mi mindent kiállt, de attól még nem nyújtott újdonságot a film. Ha pedig a fenti dőlt betűs rész volna a tanulság, akkor gyerekeknek való tündérmese az egész.

liliom1229 

Will Smith filmjeivel nem lehet mellélőni. Elképesztő, hogy mi mindenen mentek keresztül, főleg, mivel a történet valóságon alapul. Nem mondom, hogy újranézném, de csak azért, mert nem szeretném újra és újra átélni, ezt a nyomasztó történetet. Ettől függetlenül, ez egy nagyon is jó film.

StAngela

Aranyos és megható történet. Will Smith nagyon jól játszotta a gyermekével egyedül maradó, nyomorba jutó apát. Magának a filmnek a mondamivalója is tetszett, bár meg kell mondjam csak félig-meddig értek vele egyet. Véleményem szerint a szorgalmas kemény munkán és kitartáson kívül megfelelő kapcsolati háló is szükségeltetik a sikerhez. Amit kicsit túlzásnak éreztem az a sok negatív dolog ami vele történt. Ami pedig számomra igazán fura volt, az a kisfiú anyjának hozzáállása. (Bár lehet, hogy nem határolódott el ennyire a gyerekétől, csak azt a filmben nem láthattuk.) Ezeket leszámítva nagyon jó kis film volt és a végén őszintén örülni tudtam, hogy végre kifelé kerülnek majd a gödörből. :)

Puella

Érdekes a téma, a gyermekét egyedül nevelő munkanélküli apa, aki sok szerencsétlenkedéssel a mélyből küzdi fel magát, a megközelítés azonban erősen szubjektív, egy nézőpontú. Az volt a benyomásom a filmet nézve, hogy jelentős részletek maradhattak ki a történetből, amik más megvilágításba helyezték volna a főszereplő személyét, más részletek pedig ki voltak színezve. Ezen túl vontatott és unalmas, nem ajánlom.


Népszerű idézetek

jCsilla

Ne higgy annak, aki azt mondja, nem vagy rá képes! Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te sem tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte!

jCsilla

Amikor összetörnek az álmaink, nagyobbat keresünk.

Cholito

Nézzék! Ez a 10x10 centis kocka egy logikai játék. Hat különböző színből áll, és addig kell tekergetni, amíg minden oldala egyszínű nem lesz. Ez az 1981-es év szenzációja. Higgyék el, nem egyszerű kirakni! Bár egy egyetemi matematika professzornak sikerült bő 30 perc alatt.

Titi

Ne higgy annak, aki azt mondja, nem vagy rá képes! Ha van egy álmod, ne mondj le róla! Ha valaki nem tud valamit, azt szeretné, ha te sem tudnád. Ha akarsz valamit, tegyél érte!


Népszerű triviák

UViki 

A Boldogság Nyomában című film (2006) Chris Garner életén alapszik, akit a filmben valóban láthatunk. A film végén Will Smith, aki a főszereplőt alakítja, valóban találkozik az igazi Chris Garnerrel.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: A boldogság nyomában (2006)

A boldogság nyomában (2006)

Kapcsolódó művészek: Will Smith


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján