Én, Tonya (2017) 164

I, Tonya
119' · amerikai · dráma, életrajzi 16

4 díj · 10 jelölés

Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői… [tovább]

angol
angol

Képek 6

Szereposztás

Mckenna Gracefiatal Tonya Harding
Margot RobbieTonya Harding
Sebastian StanJeff Gillooly
Allison JanneyLaVona Golden
Caitlin CarverNancy Kerrigan
Julianne NicholsonDiane Rawlinson
Paul Walter HauserShawn Eckhardt
Bobby CannavaleMartin Maddox
Bojana NovakovicDody Teachman
Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 227


Kiemelt értékelések

Charityy 

Elég nehéz sorsa volt Tonyának, legalábbis a film alapján. Más szemszögből eddig még nem ismertem a történetet, így én megkedveltem Tonyát. Rengeteg nehézséggel kellett megküzdenie, többek között a saját anyjával is.
Jók voltak az interjús bevágások is, a műkorcsolyázókat pedig öröm volt nézni.
Most, hogy megismertem a történetet, lehet jobban is utánajárok, más szemszöget is megnézem, mert felcsigázta az érdeklődésemet.

Lili98 

Az idei Oscar mezőnyből nekem ez volt az egyik kedvencem.
Nekem nagyon de nagyon tetszett. A film történet mesélése eléggé rendhagyó volt és ahogy az a humorral ötvözték szerintem zseniális volt.
Egészen eddig nem hallottam Tonya Hardingról, de nagyon örülök, hogy végre megismertem a nem mindennapi életét.
Háááááááát hű, hogy nem volt szegénynek egy egyszerű, szeretettel teli élete. Ezt nagyon sajnáltam. De egy percig sem féltettem, amilyen talpraesett és anyát-apait beleadó nő.
Abszolút fel lehet rá tekinteni, hihetetlen miken ment keresztül, tényleg olyan dolgokat élt meg, amik simán megállnák a helyét egy filmben és höhö így is lett
A színészi játék egyszerűen fantasztikus! Allison Janney hihetetlenül megérdemelte azt az Oscart. Komolyan én féltem Tonya anyjától, olyan hitelesen adta a karaktert. Margot is szuper volt, mindegyik színész remek alakítást nyújtott!
Én mindig is irigyeltem a műkorcsolyázókat, mert gyönyörűen korcsolyáznak a jégen, olyan hattyú kecseséggel és gyengédséggel, hogy az valami elképesztő… De most, hogy láttam, hogy mivel is jár ezjó azért nem minden esetben hát mit ne mondjak nem irigylem én ezt már senkitől, de komolyan.
Néztem videókat Tonyáról és hihetetlen milyen egy inspiráló személyiség. Megedzette az élet mit ne mondjak. Ráadásul olyan fiatalon…
Nekem kedvenc lett ez nem is kérdés, nagyon szerettem ezt a filmet. A humora is iszonyat jó. Tetszett, hogy megvolt az a bizonyos arany középút a komolyság és a humor között. Nagyon jól megcsinálták. Én amúgy inkább ezt jelöltem volna Legjobb filmre, mint a Pentagon titkát, de hát ízlések és pofonok ugyebár…:)

Zajec_Sternenkind 

Oh, god… Ismertem a történetet, vagyis inkább azt, amit a sajtó lehozott belőle. Botrány volt, de annyira soha senkit sem érdekelt, hogy egy pillanatra is elgondolkozzon az igazságon; a média döntött, a bíró az asztalra csapott és Tonya élete szilánkosra tört Nancy térde helyett is.

Teljesen máshogy látom már a történteket. Tonya egy hihetetlenül erős nő volt, akinek borzasztó családi körülmények között kellett felnőnie, és helytállnia. Egyszerű volt, de nem buta, inkább naiv, akinek elhiszem, hogy tényleg nem tudott a támadásról, csak pár buta levelet akart elküldeni, gyerekcsínyből. Aztán a „baráti” környezete döntött helyette…

Egyébként borzasztó, hogy a tehetséget hogyan darálja be az imázs… Nem vagy túl babaarcú hercegnő, de technikailag olyat csinálsz, amit még előtted soha senki? Nem kellesz. Nem vagy eladható. Számomra felfoghatatlan, hogyan lehetett, hogy nem futottak utána szponzorok, pedig megérdemelte volna. Ennek ellenére nem hagyta abba, Tonya csak korcsolyázni akart… A botrányát persze kihasználták, de az eltiltás? Édes istenem…

Egy legendát fosztottak meg a csillogástól.

Csak remélni tudom, hogy hinni lehet a végefőcímnek, és Tonyának ma már valóban boldog élete van. Nagyon-nagyon megérdemli.
Kellett ez a film.

negike

Megdöbbentett nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog, mármint régóta szemezgetem evvel a filmmel de valahogy nem vettem rá magam hogy megnézem, nem tudom mért, de ma sikerült és örülök neki hogy erre a filmre esett a választásom.
Bevallom eddig a filmig nem hallottam Tonyá-ról, nekem ez egész újdonság volt, elég nehéz élete volt, nem nagyon kapott szeretete senkitől, nem értettem egyet az anyjával, igaz hogy ösztönözni akarta de nem így kellet volna, nem mindig bántani és megalázni kellet volna, ugyan úgy vagyok Jeff-el is, szerette Tonyát de egyszerűen nem illetek össze.Sajnos ő ezt nem értette meg.
Tonya rendkívül erős volt, nem mindenki tudott volna ilyen élettel talpra állni és bebizonyítani hogy ő tud. Inspiráló nő az biztos.
A színészek valami fantasztikusak voltak, mindig is bírtam Margot Robbie-t de ebben a filmben zseniális volt le a kalappal előtte, de úgy szint Allison Janney előtt aki szerintem a filmben legjobb volt, annyira előadta a kemény, bunkó, szemét anyát hogy az hihetetlen. Lenyűgöző. Sebastian Stan is kitette magáért.
Na és műkorcsolya, mindig imádtam a műkorcsolyát, szeretek is korcsolyázni, ebben a film nagyon jó volt nézni hogy Tonya mennyire ügyes és a Tripla Axel is gyönyörű volt.
Szóval én imádtam ezt a filmet és szerintem majd megfogom a későbbiekben is nézni! :)
Imádtam a zenéket is benne!

walksdowonders 

Van úgy, hogy a bűnös maga is csak egy áldozat. Én azon csodálkozom, hogy egy ilyen anya mellett Tonya nem tömeggyilkossá vált, vagy valami hasonló szörnyeteggé. A kitartása – bár az eszközei olykor nem túl szimpatikusak – viszont irigylésre méltó. Ha más nem is…

Margot Robbie? Gyerekek… Zseniális a nő!

desertangelable 

Gyerekkoromban rengeteg műkorcsolyát kellett néznem, mert anyu nagyon szerette, így amikor először jött velem szembe a film plakátja meg a Tonya név, egyből tudtam, hogy miről fog szólni a történet. Bár még kicsi voltam, tisztán emlékszem arra amikor Tonya sírva fakadt a jégen… Annak ellenére, hogy a sportkommentátor elmondta, hogy mi áll a történet hátterében és, hogy mivel vádolják, én mégis sajnáltam, pedig akkor mit sem lehetett tudni az életéről. Most, hogy tudom mit élt át egész életében, pláne sajnálom. Igazából ha tudott róla, ha nem, hogy mit terveznek a versenytársa ellen, én mégsem tudom elítélni érte.
Egy pillanatig nem untam a filmet, a színészek játékát pedig nagyon élveztem, azt hiszem Margot Robbie ezért az alakításért minden elismerést megérdemel.

Thelonious

Végig az volt bennem, hogy kizárt dolog, hogy ezek tényleg ilyen szerencsétlen hülyék, mintha a Fargo egy évadát nézném. És amikor a végén mutatnak részleteket a valós interjúból… priceless. Egyébként a tavalyi év egyik legjobbjának tartom, a színészi játék, a zenék sokat dobnak rajta, a sztori pedig önmagában is elég sötét. Érdekes megközelítést találtak neki, nagyon rendhagyó és tragikomikus életrajzi film.

rhysciar

Egy dolog merült fel bennem a film nézése kapcsán azon kívül, hogy ez egy nagyon jó film nagyon jó színészekkel (Margot Robbie tényleg zseniális itt), mégpedig ez: vajon Nancy Kerrigan mit érez a film iránt? Megkérdezném őt is, milyen viszontlátni az őt ért támadást, vajon nyújtott-e számára valamiféle megbékélést ez a film, vagy épp ellenkezőleg, felháborítja-e?
Mindenesetre érdekes volt látni Tonya életét, Margot Robbie remek választás volt, a koris részek is lenyűgözőek lettek (én legalábbis végig élveztem), aztán hogy Tonya tényleg tudott-e a támadásról vagy sem, az már más kérdés. Mint ahogy mások is írták, én is megsajnáltam valamennyire Tonyát a végére, de hát minél ismertebb valaki, minél professzionálisabb, annál súlyosabb is lesz az ítélet. Viszont szar gyerekkora volt, úgyhogy tényleg kész csoda, hogy nem lett belőle egy pszichopata sorozatgyilkos.

2 hozzászólás
Pnikolett

Nem teljesen tudom eldönteni,hogy is vagyok ezzel a filmmel. Egyszer megnéztem és nem is volt rossz,de azért annyira kiemelkedő sem. Mivel megtörtént eseményeket dolgoz fel, így nagyon érdekelt mit is hoznak ki belőle. Maga a kori kisebb szerepet élvezett a filmben,nagyon Tonya centrikus :D Nem semmi az anyja,az biztos és hát a férjéért sem irigyelné senki,az is tuti. Nem lehetett egyszerű ilyen háttérrel érvényesülni. Kicsit utánaolvasok majd az ügynek,mert nem sokat tudtam eddig róla.

Mesemondo

Nagyon jó film volt, bár a trailer alapján messze nem erre számítottam. Sokkal hosszabb, helyenként lassabb, és határozottan sötétebb volt, mint vártam. Persze ez nem egy egyszerű sztori, a maga részleteivel, és helyenként egészen összeszorult a gyomrom is az empátiától. Ettől függetlenül a film remek, klasszul van vágra, odatették alá a soundtracket is, és mindenki nagyot alakít benne. Margot Robbie minden percében zseniális, Allison Janneyt pedig nem nagyon lehet már jobban szeretni. Voltak pillanatok, amiken nagyokat röhögtem, meg olyanok is, amiket nehéz volt végignézni. Összességében remek film, ajánlom mindenkinek.


Népszerű idézetek

duracell 

Tonya: There's no such thing as truth. It's bullshit. Everyone has their own truth, and life just does whatever the fuck it wants.

duracell 

LaVona: I made you a champion, knowing you'd hate me for it. That's the sacrifice a mother makes! I wish I'd had a mother like me instead of nice. Nice gets you shit! I didn't like my mother either, so what? I fucking gave you a gift!
Tonya: You cursed me.

Zakuro 

Tonya Harding: Mi nem tudunk semmit.
FBI ügynök: Akkor nehéz életük lehet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján