Én, Tonya (2017) 302

4 díj · 9 jelölés

Tonya Harding bulvártörténete a kilencvenes évek amerikai médiaeseményeinek egyik legnagyobb port kavart sztorija volt. A tehetséges fiatal műkorcsolyázó karrierje ragyogóan ívelt felfelé, amelyben a sportoló elszántsága mellett elvitathatatlan része volt a nem éppen finomkodó nevelési és edzői… [tovább]

angol
angol

Képek 8

Szereposztás

Mckenna Gracefiatal Tonya Harding
Margot RobbieTonya Harding
Sebastian StanJeff Gillooly
Allison JanneyLaVona Golden
Caitlin CarverNancy Kerrigan
Julianne NicholsonDiane Rawlinson
Paul Walter HauserShawn Eckhardt
Bobby CannavaleMartin Maddox
Bojana NovakovicDody Teachman
Jason DavisAl

További szereplők

Kedvencelte 26

Várólistára tette 287


Kiemelt értékelések

Charityy 

Elég nehéz sorsa volt Tonyának, legalábbis a film alapján. Más szemszögből eddig még nem ismertem a történetet, így én megkedveltem Tonyát. Rengeteg nehézséggel kellett megküzdenie, többek között a saját anyjával is.
Jók voltak az interjús bevágások is, a műkorcsolyázókat pedig öröm volt nézni.
Most, hogy megismertem a történetet, lehet jobban is utánajárok, más szemszöget is megnézem, mert felcsigázta az érdeklődésemet.

Chriss 

Már régóta meg szerettem volna nézni ezt a filmet. A műkorcsolyát nagyon szeretem, és most időm is volt rá. Margot Robbie hatalmasat alakított Tonyaként. A film, bár életrajzi, nem volt unalmas, mindvégig a fotelhoz szegezett. Egyszer-kétszer ökölbe szorult a kezem, amikor azt láttam, Tonya anyja, hogyan bánik a lányával. Nevezheti valaki anyának egyáltalán? Max szülő… Tonyának mondjuk a férjével sem volt virágzó a kapcsolata. Szegény lánynak elég nehéz gyerekkor jutott, és ez a személyiségére is rányomta a bélyegét. Neki szó szerint semmi más nem maradt, csak a műkorcsolya, ez volt az élete. Tetszettek azok a képek is, amiket bevágtak az igazi Tonyáról és a többiekről. Összességében ez egy élvezhető film. Én ajánlom másnak is. :)

kiruu

Érdekes, hogy mekkora volt a felhajtás ezen ügy körül, de én soha nem hallottam róla. Mindenesetre picit utána olvastam. Viszont a véleményemen nem változtatott semmilyen információ.
Nem értem, hogy hogy tilthatnak el valakit egy sporttól. Az oké, hogy nem vehet részt versenyeken, de hogy nem korizhat hobbiból. Alapból az egész korrupt világ felcsesz. A másik meg, hogy ugyan utólag, de hogy a francba nem ítélik el az anyját meg Jeffet erőszakért? Annyira tisztán és nyíltan családon belüli erőszak az ügy, ráadásul azért nem is kis mértékben és rövid ideig tartott a dolog. Ez zavar a legjobban.
Tonyát nem tudtam megkedvelni, annak ellenére, hogy ő az áldozat. Így is ellenszenves a személyisége. Jeffről nem is mondok semmit inkább. Az anyja legalább érdekes karakter annak ellenére, hogy egy erőszakos barom.
Nos, ismét rájöttem, hogy az életrajzi drámák aztán végképp nem nekem vannak kitalálva.

1 hozzászólás
Nihilchan 

A film nagyon nézeti magát és érdekes ez a téma is, bár nekem új volt. Nem jött még szembe velem Tonya története. Mindenesetre ilyen háttérrel kegyetlenül nehéz lehetett embernek maradni és nem meglepő az sem, hogy úgy alakult az élete, ahogy. És bár úgy gondolom, hogy Tonya erős nő, a személyisége abszolút nem szimpatikus. Egyébként gratulálok, Margot Robbie remekül alakított és a többi színész is kiválóan játszott. A családon belüli erőszak nagyon durva, ha nem tudnám, hogy igaz történet alapján készült, bizonyos jeleneteket el sem hinnék. Ami magát a filmet illeti, jól kitalálták a megvalósítást, ötletes a dolog és remekül egyensúlyozik a komolyság és az abszurd, fekete humor között. Ami azért szívfájdalmam, hogy nekem a film hosszúságát nézve kicsit kevés volt a műkorcsolyás jelenet. Összegészében nem egy vidám, szívderítő alkotás, amit szívesen újranézne az ember, de örülök, hogy láttam.

liliannahorvath

Az idei Oscar mezőnyből nekem ez volt az egyik kedvencem.
Nekem nagyon de nagyon tetszett. A film történet mesélése eléggé rendhagyó volt és ahogy az a humorral ötvözték szerintem zseniális volt.
Egészen eddig nem hallottam Tonya Hardingról, de nagyon örülök, hogy végre megismertem a nem mindennapi életét.
Háááááááát hű, hogy nem volt szegénynek egy egyszerű, szeretettel teli élete. Ezt nagyon sajnáltam. De egy percig sem féltettem, amilyen talpraesett és anyát-apait beleadó nő.
Abszolút fel lehet rá tekinteni, hihetetlen miken ment keresztül, tényleg olyan dolgokat élt meg, amik simán megállnák a helyét egy filmben és höhö így is lett
A színészi játék egyszerűen fantasztikus! Allison Janney hihetetlenül megérdemelte azt az Oscart. Komolyan én féltem Tonya anyjától, olyan hitelesen adta a karaktert. Margot is szuper volt, mindegyik színész remek alakítást nyújtott!
Én mindig is irigyeltem a műkorcsolyázókat, mert gyönyörűen korcsolyáznak a jégen, olyan hattyú kecseséggel és gyengédséggel, hogy az valami elképesztő… De most, hogy láttam, hogy mivel is jár ezjó azért nem minden esetben hát mit ne mondjak nem irigylem én ezt már senkitől, de komolyan.
Néztem videókat Tonyáról és hihetetlen milyen egy inspiráló személyiség. Megedzette az élet mit ne mondjak. Ráadásul olyan fiatalon…
Nekem kedvenc lett ez nem is kérdés, nagyon szerettem ezt a filmet. A humora is iszonyat jó. Tetszett, hogy megvolt az a bizonyos arany középút a komolyság és a humor között. Nagyon jól megcsinálták. Én amúgy inkább ezt jelöltem volna Legjobb filmre, mint a Pentagon titkát, de hát ízlések és pofonok ugyebár…:)

Negative_Singularity

Oh, god… Ismertem a történetet, vagyis inkább azt, amit a sajtó lehozott belőle. Botrány volt, de annyira soha senkit sem érdekelt, hogy egy pillanatra is elgondolkozzon az igazságon; a média döntött, a bíró az asztalra csapott és Tonya élete szilánkosra tört Nancy térde helyett is.

Teljesen máshogy látom már a történteket. Tonya egy hihetetlenül erős nő volt, akinek borzasztó családi körülmények között kellett felnőnie, és helytállnia. Egyszerű volt, de nem buta, inkább naiv, akinek elhiszem, hogy tényleg nem tudott a támadásról, csak pár buta levelet akart elküldeni, gyerekcsínyből. Aztán a „baráti” környezete döntött helyette…

Egyébként borzasztó, hogy a tehetséget hogyan darálja be az imázs… Nem vagy túl babaarcú hercegnő, de technikailag olyat csinálsz, amit még előtted soha senki? Nem kellesz. Nem vagy eladható. Számomra felfoghatatlan, hogyan lehetett, hogy nem futottak utána szponzorok, pedig megérdemelte volna. Ennek ellenére nem hagyta abba, Tonya csak korcsolyázni akart… A botrányát persze kihasználták, de az eltiltás? Édes istenem…

Egy legendát fosztottak meg a csillogástól.

Csak remélni tudom, hogy hinni lehet a végefőcímnek, és Tonyának ma már valóban boldog élete van. Nagyon-nagyon megérdemli.
Kellett ez a film.

Szeszj 

Megdöbbentett nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog, mármint régóta szemezgetem evvel a filmmel de valahogy nem vettem rá magam hogy megnézem, nem tudom mért, de ma sikerült és örülök neki hogy erre a filmre esett a választásom.
Bevallom eddig a filmig nem hallottam Tonyá-ról, nekem ez egész újdonság volt, elég nehéz élete volt, nem nagyon kapott szeretete senkitől, nem értettem egyet az anyjával, igaz hogy ösztönözni akarta de nem így kellet volna, nem mindig bántani és megalázni kellet volna, ugyan úgy vagyok Jeff-el is, szerette Tonyát de egyszerűen nem illetek össze.Sajnos ő ezt nem értette meg.
Tonya rendkívül erős volt, nem mindenki tudott volna ilyen élettel talpra állni és bebizonyítani hogy ő tud. Inspiráló nő az biztos.
A színészek valami fantasztikusak voltak, mindig is bírtam Margot Robbie-t de ebben a filmben zseniális volt le a kalappal előtte, de úgy szint Allison Janney előtt aki szerintem a filmben legjobb volt, annyira előadta a kemény, bunkó, szemét anyát hogy az hihetetlen. Lenyűgöző. Sebastian Stan is kitette magáért.
Na és műkorcsolya, mindig imádtam a műkorcsolyát, szeretek is korcsolyázni, ebben a film nagyon jó volt nézni hogy Tonya mennyire ügyes és a Tripla Axel is gyönyörű volt.
Szóval én imádtam ezt a filmet és szerintem majd megfogom a későbbiekben is nézni! :)
Imádtam a zenéket is benne!

desertangelable 

Gyerekkoromban rengeteg műkorcsolyát kellett néznem, mert anyu nagyon szerette, így amikor először jött velem szembe a film plakátja meg a Tonya név, egyből tudtam, hogy miről fog szólni a történet. Bár még kicsi voltam, tisztán emlékszem arra amikor Tonya sírva fakadt a jégen… Annak ellenére, hogy a sportkommentátor elmondta, hogy mi áll a történet hátterében és, hogy mivel vádolják, én mégis sajnáltam, pedig akkor mit sem lehetett tudni az életéről. Most, hogy tudom mit élt át egész életében, pláne sajnálom. Igazából ha tudott róla, ha nem, hogy mit terveznek a versenytársa ellen, én mégsem tudom elítélni érte.
Egy pillanatig nem untam a filmet, a színészek játékát pedig nagyon élveztem, azt hiszem Margot Robbie ezért az alakításért minden elismerést megérdemel.

Kino 

Végig az volt bennem, hogy kizárt dolog, hogy ezek tényleg ilyen szerencsétlen hülyék, mintha a Fargo egy évadát nézném. És amikor a végén mutatnak részleteket a valós interjúból… priceless. Egyébként a tavalyi év egyik legjobbjának tartom, a színészi játék, a zenék sokat dobnak rajta, a sztori pedig önmagában is elég sötét. Érdekes megközelítést találtak neki, nagyon rendhagyó és tragikomikus életrajzi film.

bkata12 

Azt hiszem, valószínűleg megérte eddig halogatnom. Nagyon jókor néztem meg, minden egyes perce lekötött, és simán néztem volna még egy darabig. Ehhez a soundtrack is hozzátett, minden zene pont a helyén volt, nagyon illett bele mindegyik. Margot Robbie-nak egyre nagyobb rajongója vagyok, csodálatos, amit itt alakít, Allison Janney-vel és Seb Stannel karöltve. Az incidensről semmit nem tudtam korábban, csak annyit, hogy volt, de a szereplőiről és az eseményekről semmit. Emiatt teljesen arra számítottam (az előzetes alapján is), hogy Tonya tényleg egy rossz ember, pedig valójában csak szerencsétlen események sorozatának szerencsétlen áldozata, akinek az élete is rengeteg küzdelemmel volt tele. A végére határozottan szimpatikus lett, pedig az elején még voltak momentumai, amikor seggfejnek bélyegeztem – egyébként minden megszólalása és cselekedete teljesen érthető, tekintve hogy milyen volt az anyja.


Népszerű idézetek

duracell

Tonya: There's no such thing as truth. It's bullshit. Everyone has their own truth, and life just does whatever the fuck it wants.

duracell

LaVona: I made you a champion, knowing you'd hate me for it. That's the sacrifice a mother makes! I wish I'd had a mother like me instead of nice. Nice gets you shit! I didn't like my mother either, so what? I fucking gave you a gift!
Tonya: You cursed me.

Corvus_CoRex 

Tonya: Olyan, hogy igazság, nem létezik. Úgy értem, ez hülyeség! Mindenkinek megvan a maga igazsága és az élet úgyis rohadtul azt teszi, amit akar.

Corvus_CoRex 

Shawn: Én egy hivatásos testőr vagyok és nemzetközi terrorelhárítási szakértő. Számos kémügynökségnek dolgozom a világ körül.

Zakuro 

Tonya Harding: Mi nem tudunk semmit.
FBI ügynök: Akkor nehéz életük lehet.


Hasonló filmek címkék alapján